Råkhaugen kunstgressbane

Nytt dekke og tiltak mot spredning av granulat

Molde FK starter renovering av kunstgressbanen på Råkhaugen.

Spillerne i Molde FK Bredde som bruker Råkhaugen som sin bane kan dermed se frem til et nytt og bedre dekke når arbeidet er ferdig.
Dekket som blir lagt ble kåret til eliteseriens beste kunstgressdekke, og lå på Aker Stadion i perioden 2014- oktober 2017. Nå er det Molde FK sine breddespillere som skal nyte godt av gresset som har vært lagret på Lubbenes siden det ble byttet.

Romsdal Anlegg og driftsavdelingen til Molde FK starter arbeidet med rehabiliteringen mandag 7. oktober.

Ny forskrift fra Miljødirektoratet
Miljødirektoratet foreslår en ny forskrift som skal forhindre spredning av gummigranulat fra kunstgressbaner. Forskriften har høringsfrist 31. oktober. Denne inneholder blant annet krav om en fysisk barriere rundt banen, tiltak for å hindre spredning fra brukere av banen, informasjonsformidling, forsvarlig håndtering av snø og ombruk.

- Forskriften er ikke vedtatt enda, men vi i Molde FK ønsker å gjøre vårt for å redusere spredningen av mikroplast allerede nå, derfor følger vi kravene i forskriften når vi nå skal bytte dekke på Råkhaugen, sier adm. leder i Molde FK Bredde, Tove Berget.

Tiltak mot spredning
Klubben ombruker det forrige kunstgressdekket fra Aker Stadion til nytt dekke på Råkhaugen. Rundt banen blir det bygget gjerde i tillegg til ballfangernett, og det blir en 20 cm høy kant rundt hele banen for å hindre at granulat spres gjennom gjerde og ballfangernett. Kunstgressdekket blir lagt helt ut til gjerdet og dette gjør at snø kan lagres inne på dekket på vintertid. Dette i tillegg til andre tiltak som informasjonsskilt for brukerne og rister for samling av granulat vil kunne minimere spredningen.

Ikke mulig å bytte ut gummigranulat i dag
-Det finnes ikke erstatningsmaterialer som er gode nok til at alle baner kan bytte ut gummigranulat i dag, men vi mener at kravene i forskriften vil bidra til utvikling av gode erstatninger over tid, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet til miljodirektoratet.no.

Annonse fra Eliteserien: