Forberedelser til ny sesong

Aktiviteten for våre lag er størst når sesongen starter opp i april/mai, men på kontoret så er det alltid travlest før sesongstart.

Før sesongen starter er det tid for å få oversikt over mannskap og utstyr. Hvilke spillere skal være med denne sesongen og hvem skal være trenere og lagledere? På J15 og G16 slår lagene seg sammen flere årskull, hvordan skal det organiseres? Hvor mange lag skal vi melde på og i hvilke klasser? Skal vi på Norway Cup? Lagene sender inn ønsker om treningstider som skal gjelde i sommerhalvåret. I en normal sesong setter vi også opp maskotter til eliteserien, ballhentere, dugnadslister i kioskene på Aker Stadion og dugnad på rydding av tribuner etter kamper.

For min del så har jeg nå akkurat mottatt lister fra alle laglederne for de 20 treningsgruppene våre. I listene ligger alle spillere med kontaktinfo, draktstørrelse, draktnummer og om de ønsker å kjøpe sesongkort. Det er også liste over alle trenere og støtteapprat med kontaktinfo, og hvilke barn de har i spillergruppen. Til slutt så bestiller de utstyr til laget. Breddeavdelingen kjøper inn baller, vester, kjegler, bager, medisinskrin, keeperhansker og keeperdrakter osv. til alle lagene og før sesongen er det tid for påfyll av dette.

Alle spillere i MFK Bredde kjøper egen drakt hvert år, så jeg skal nå forsøke å holde kontroll på størrelse og draktnummer på 500 spillere. Dette sendes over til Sport1 Molde som trykker draktene for oss, før de kommer tilbake til meg på kontoret. Da skal dette pakkes til lagene og leveres ut etterhvert som spillerne betaler for drakten. Det er litt å holde styr på!

For spillerne er det bare å glede seg til årets drakt kommer - i år blir den litt ekstra spesiell!

Alle trenere og lagledere får en utstyrspakke fra Bredde hvert tredje år, og dette skal trykkes opp i riktig størrelser og deles ut. De får også sesongkort på Aker Stadion, forhåpentligvis får de brukt det i år! Alle breddespillerne får også mulighet til å kjøpe sesongkort på stadion til 400 kr, og det er mange som benytter seg av denne muligheten. Kortene er samlet på felt B Nedre for de yngste og U Nedre for de eldste og flere gjør dette til en sosial aktivitet for sitt lag.

Både vi og lagene har blitt gode på å hive oss rundt og gjøre endringer etterhvert som det har blitt endringer i hva som er tillatt på og rundt fotballbanene i landet. Slik det ser ut nå så planlegger vi som om sesongen går som normalt. Vi melder på lag, vi trener, vi spiller treningskamper og vi melder oss på cuper som om det skulle bli en normal sesong - så får vi heller gjøre endringer om vi må.

Nå krysser vi fingrene for at også seniorlagene våre, Molde 2 Damer og  Molde 3 Herrer, får starte opp å trene som normalt igjen og at det kan bli et serietilbud også her.

Tove

 

Annonse fra Eliteserien: