Viktig seier mot Viking

Molde leverte en meget viktig sliteseier mot et Viking som sjelden taper hjemme.

Det var en åpen start på kampen , hvor begge lag presset og jaktet det første målet. Det var dog ingen av lagene som kom til de virkelig store målsjansene. Hjemmelaget hadde nok et lite overtak de første 30, men Molde hang med. Det var to lag som ønsket å kontrollere kampen og å få det første målet. 

2. omgang startet med to store Molde-sjanser. Knudtzon stormet fremover på sin venstreside og fikk sendt ballen inn i boks. Der kom Aursnes som var nære med å sette inn kampens første mål, men Hove kom med en god takling og sendte heller ballen ut til corner. På den corneren steg kaptein Ruben Gabrielsen til værs og stanget ballen inn mot mål. Vikings Austbø vartet opp med en meget god redning og sørget for at Molde ikke skaffet seg en kjempestart på 2.omgang. 

Etter en time spillt var Viking frempå og fikk kveldens hittil største sjanse. Ibrahima kom på skuddhold like utonfor mål, men skuddet ble mesterlig reddet på strek(!) av Kristoffer Haugen. En utrolig viktig inngripen av backen. 


Så var det duket for Moldes innbyttere. Både Leke James og Magnus Wolff Eikrem startet dagens kamp på benken, men det var de som skulle sette fyr på oppgjøret. Ruben Gabrielsen ender opp med ballen inne i boks på en corner. Kapteinen sender ballen smart ut til Leke James på siden, som drar seg inn i boks og plasserer ballen i mål. Det var Leke sitt syvende mål denne sesongen! 0-1 og bortelaget skulle ta over kampen.

Like etterpå skulle det vartes opp med klassefotball. Fredrik Aursnes, kanskje kampens beste spiller, leverte en utrolig lekker detalje da han fotsålet ballen bak til Eikrem som endte opp alene med keeper. Moldes toppspiller gjorde selvsagt ingen feil og doblet bortelagets ledelse. 

K P
1 Molde 28 62
2 Bodø/Glimt 28 51
3 Odd 28 49
4 Rosenborg 28 48
Stillingen 0-2 stod seg kampen ut og Molde økte poengledelsen ned til tabelltoer ODD. Bodø/Glimt har fortsatt 3 kamper å ta igjen og har muligheten til å gå forbi blåtrøyene med seier i disse. 


Nytt hinder i Europakvalifiseringen. 
På torsdag fortsetter vi vår jakt om plass i gruppespillet i Europa League. Første oppgjør i 3. runde skal spilles når Aris Thessaloniki kommer på besøk. Skaff dere billetter her- Husk at sesongkort ikke gjelder. 
 

Billettbod_MFK_1458x822_Aris
Annonse fra Eliteserien: