Viktig seier mot Stabæk!

Det ble et spennende oppgjør på Nadderud, men MFK seiret igjen og økte tabell-ledelsen!

Mandag 23. September møttes Stabæk og Molde på Nadderud Stadion. kampen avsluttet runde 22 av Eliteserien. Før denne kampen hadde Bodø/Glimt avgitt poeng mot Ranheim, og Molde fikk dermed sjanse til å øke sin tabell-ledelse til hele 5 poeng.

Det ble en veldig åpen kamp de første 20 minuttene. Ingen av lagene dominerte, men MFK kom seg frem til noen avslutninger med Ohi og Eikrem, men ingen av de gikk på mål. Stabæk ble tvunget til å gjøre et tidlig bytte etter 18 minutter. Lamunza måtte ut, og Vetlesen kom inn. Molde klarte ikke å bryte ned Stabæk-forsvaret, men spillte seg lengre og lengre inn på hjemmelagets banehalvdel. Haugen kom til omgangens største sjanse etter mye klabb og babb. Avslutningen til venstrebacken ble desverre blokkert av Stabæk-forsvareren. 0-0 var stillingen da dommeren blåste av til pause.

T36R-TL994Q (1)
Det var en åpen kamp i 1.omgang .Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hjemmelaget startet desidert best i omgang nr. to. Først var Brynhildsen nøre scoring, men Haugen fikk klarert til cornes. Like etterpå Dunket Bohinen til på et frispark som gikk i tverrliggeren. Men som et topplag som MFK er klarte de og ri av stormen og så selv score! Leke James vant duellen mot Hernandez inne i boks. Reprisen viser at angriperen kanskje var litt vel hardhendt i duellen og bortelaget ropte forståelig nok på frispark. Dommeren godtok duellen og James sendte ballen inn til Hestad som sendte bortelaget opp i ledelsen! 0-1 etter 52 minutter.

Pe5p85z3L0M
Hestad sendte MFK opp i ledelsen! Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Molde tok mer styringen etter at de tok ledelsen. Scoring nr. 1 var av det kontroversielle slaget, mens nr. 2 var av det nydelige! Haugen ble spillt vakkert gjennom på sin venstre kant inne i boksen. Backen la inn på "dirra" et ferdigscoret innlegg til Ohi som satte inn sitt 12. mål for sesongen!

Men det skulle ikke bare bli en fin retur på Nadderud for Ohi. Stabæk kom til en kontring og spissen skaper frispark og velger å sparke vekk ballen. Dommeren gir da et gult for duellen og et gult for å sparke ballen vekk. Gult pluss gult er rødt, og spilleren måtte forlate banen.

aj22EO67d9A
Ohi satte inn sitt 12. mål i Eliteserien, mot sin gamle klubb .Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Etter 85 minutter ble det litt kaos nede på sidelinjen. Edvartsen leverte en stygg takling på Haugen like forran Moldebenken. Både spillere og trenerapparatet reagerer sterkt , og det blir litt håndgemeng blant trenere og spillere. Det ender med at Edvartsen, Vetlesen og Amankwah får gult kort, mens assistenttrener Trond Strande blir sendt på tribunen.

WZqDP77XmUg
Det ble høy temperatur de siste minuttene på Nadderud .Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Og mer spenning skulle det bli. Brynhildsen scorer i det det bikker 90 minutter og legges til 6 minutter. Dermed ble det flere nervøse Moldefans som måtte bite negler de siste minuttene. Og i 2 sekunder så det virkelig bekmørkt ut da Brynhildsen igjen satt inn et nytt mål, men heldigvis for oss annulerte dommerne korrekt scoringen for offside.

Stillingen 1-2 stod seg kampen ut og Molde økte tabell-ledelsen til 5 poeng over Bodø/Glimt! Dette var en utrolig viktig seier og poengfangst for MFK!

Ny hjemmekamp!
På søndag kommer kanarifansen og Lillestrøm på besøk til Aker Stadion! Da er det duket for nok en viktig og spennede kamp på "Røkkeløkka!" Det er hele 8 kamper igjen, og 24 poeng i spille om. Kom på Aker Stadion og støtt gutta frem til nye 3 poeng. Sammen for seier! Kjøp billetter her