Tap i dramatisk bortekamp

Molde gikk på et blytungt 3-2-tap i Stavanger, i det som var en fartsfylt og tøff kamp.

Det var hjemmelaget som hadde den beste starten på SR-Bank Arena. Kampen var 3 minutter gammel da Yann-Erik de Lanlay kom til en kjempesjanse. Linde måtte ut i full strekk og fikk avverget forsøket. Bare minutter senere fikk Viking nok en stor mulighet. Torsteinbø ble spilt fri og kom alene med Linde, men igjen var Moldes sisteskanse våken.

Deretter kom Molde mer med i kampen. De hadde mye ball, men kom ikke til de største sjansene. Like før pause kunne de likevel gått opp i ledelsen ved Ohi. Angrepet startet med Tobias Christensen som stormet fremover. Ved kanten av sekstenmeteren prøvde unggutten å tre gjennom Hestad, men Andresson fikk blokkert. Til slutt endte ballen opp hos Ohi som fyrte av en markkryper, men avslutningen gikk like utenfor.

Dermed gikk lagene målløse av banen til pause. En underholdende omgang med høyt tempo, tøffe dueller og to offensive lag som ønsker å angripe.

NTB_vVUS7aGKkGk
Marcus Holmgren Pedersen i aksjon. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Etter hvilen fortsatte begge lag i samme spor som i første omgang. Hver gang lagene vant ballen, satte de kursen mot motstanderens mål. Dette resulterte i en fartsfylt kamp som bølget fram og tilbake.

Et kvarter inn i andre omgang sendte Veton Berisha vertene i ledelsen da han kom alene gjennom med Linde. Men bare ti minutter senere svarte Molde med Ulland Andersen. Dermed var lagene like langt igjen.

Med et kvarter igjen av kampen raknet det bak for gjestene. Viking satte inn både 2-1 og 3-1 i løpet av tre minutter, noe som var avgjørende for kampen. På overtid ble det enda mer dramatikk. Molde bommet først på straffe, men reduserte på det påfølgende hjørnesparket. Det ble derfor noen nervepirrende minutter på tampen av kampen, men det endte til slutt med seier for de mørkeblå. Molde gikk dermed på et nytt blytungt bortetap og ligger nå ti poeng bak serieleder Bodø/Glimt med en kamp mer spilt.