Ute av NM

Molde FK er ute av Norgesmesterskapet etter et tungt tap på Color Line Stadion. Aalesunds FK seiret 4-0.

Onsdag kveld 19. juni møttes Aalesunds FK og Molde FK til kamp i 3. runde av NM. Kampen ble spilt på Color Line Stadion med kampstart kl. 20.00.

Her er laget som møtte Aalesunds FK i 3. runde av cupen. Artwork: TINGH

Tung 1. omgang

Det ble en grusom 1. omgang for bortelaget. Etter et knapt kvarter spilt kommer Holmbert Fridjonsson seg alene forran mål og setter ballen bak Alex Craninx, og sender vertene opp i en 1-0-ledelse. Bare 2-3 minutter etterpå får samme mann ballen etter en retur fra Craninx. Fridjonsson setter inn sitt andre for dagen. Molde prøvde å jakte en utligning, men vondt skulle bli til værre for blåtrøyene. Etter en halvtime spilt på Color Line Stadion, ble Fridjohnsson spilt gjennom mot Molde-målet. Ruben Gabrielsen feller AaFK-spilleren og dommeren blåser firspark like utenfor 16-meteren. Dommer Hagen gir MFK-kapteinen det røde kortet ettersom han mener at AaFK blir fratatt en stor målsjanse. Dermed ble utfordringen med å jakte Aalesunds 2-0-ledelse desto større for MFK. Stillingen stod seg til pause.

tdc62514
AaFK-spiss Holmbert skapte mye problemer for MFK-forsvaret onsdag kveld. Foto: NTB scanpix

Mer motgang i 2.omgang

Omgang nummer 2 ble dessverre heller ingen opptur. Etter 53 minutter spilt vinner Sondre Fet ballen utenfor 16-meteren og avslutter med utsiden av foten. Ballen skrur seg inn i motsatt hjørne, og hjemmelaget gikk opp i en 3-0 ledelse. Ikke lenge etterpå slår AaFK en corner på bakerste stolpe, hvor Thrandarson header inn hjemmelagets 4. mål.

Moldelaget klarte aldri å slå hull på byllen og kampen endte med et stort tap i derbyet. Dermed er serielederen ute av årets Norgesmesterskap etter bare 3 runder.