Det ble en tung søndagskveld på Lerkendal.

Etter tre av tre mulige seire fikk vi virkelig kjørt oss da vi søndag gjestet Rosenborgs hjemmebane Lerkendal.

Trønderne hadde ennå ikke vunnet en seriekamp, og viste tydelig at rekken uten trepoengere måtte ta slutt.

Jevn åpning

De første 15 minuttene var jevnspilte. Ingen av lagene skapte de helt store farlighetene, kun noen skudd fra distanse som hverken Hansen eller Linde hadde noen problemer med å fange.

17 minutter er spilt når trønderne får dagens første store mulighet. En lav 45 graders pasning slås inn til en umarkert Mike Jensen på 12 meter, avslutning går rett på vår svenske sisteskanse, og vi kan puste lettet ut at vi ikke blir hardere straffet i den situasjonen.

Det blir vi imidlertid tre minutter senere.

Pål André Helland lemper ballen inn på bakerste, der er det Nicklas Bendtner som ruver høyest og header ballen i en bue over Linde. 1-0 er et faktum.

Rosenborg tar kommandoen

Herifra er det hjemmelaget som bestemmer. 29 minutter er spilt når Søderlund dobler ledelsen. Kristoffer Haugen er uoppmerksom, og tilbakespillet snappes opp av spissen som er nådeløs mot Andreas Linde.

Minuttet etter skaper vi vår første store mulighet i kampen. Innlegg inn fra venstre til Fredrik Brustad som header på mål, og det er kun en mesterlig redning fra Hansen som gjør at vi ikke skaper spenning i kampen der.

Rosenborg får i første omgang to annullerte scoringer. Den første annulleres for offside, den andre for i overkant røff behandling av Haugen i en duell.

Når de første 45 er spilt står det 2-0.

tcb9d09d
Bendtner med to mål (foto: Scanpix)

Hardt ut i andre omgang

Trønderne smalt ut fra startblokkene for de siste 45. Fem minutter ut i omgangen angriper de med gode kombinasjoner, og det er til slutt Søderlund som avslutter. Linde er god når han får ballen over tverrliggeren.

Men på påfølgende corner må Linde hente ballen ut av garnet nok en gang.

Corneren svinges inn fra venstre, og det er Konradsen som møter på første stolpe og header ballen via Linde og i mål, og det står hele 3-0.

Drøye kvarteret etter putter RBKs danske spiss enda et mål på scoringskontoen sin, og Rosenborg leder 4-0, som også blir sluttresultatet.

De 16 000 med billetter til kampen fikk i hvert fall se en målrik og underholdende kamp, sett med trønderøyne.