Tap i toppkampen

Molde ble straffet av Glimt etter misbrukte sjanser.

Vi fikk en meget spennende åpning på den store kampen mellom Norges to beste lag! På venstresiden kombinerte Ola Brynhildsen og Kristoffer Haugen, før sistenevnte banket kula langs bakken foran mål. Nesten! Innlegget var i ferd med å finne Ohi Omoijuanfo, men en klarering av Marius Lode gjorde at det bare ble corner.

Bare minutter senere fikk de gulkledde en gigantsjanse! Plutselig var Amahl Pellegrino alene med Linde, men Moldes sisteskanse var god mellom stengene og fikk ryddet unna.

Etter snaue halvtimen spilt i flomlyset på Aker Stadion, måtte alle reise seg igjen! Molde kombinerte på mesterlig vis - Knudtzon til Breivik til Eikrem! Kapteinen la direkte til Brynhildsen, som flikket den tilbake. For en posisjon! Dessverre ble Eikrem sin avslutning for enkel.

Nå hadde blåtrøyene tatt fullstendig over! Brynhildsen fikk ballen i drømmeposisjon, men nok en gang var de ikke effektive nok. Til side for mål. Like etter var det Eikrem som testet skuddfoten igjen, men Haikin var med på notene. De fortsatte å kjøre på, men klarte aldri å ta ledelsen før omgangen var over.

Etzaz Hussain i duell med Erik Botheim. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Vi så et helt annet Glimt-lag etter hvilen, og etter ett par minutter fikk de scoringen også. Fredrik Bjørkan stormet fremover og la inn til Hugo Vetlesen. Innbytteren gjorde ingen feil og satte ballen sikkert til høyre for Linde.

Det tok ikke lang tid før nummer to kom heller. En lang ball ble spilt i bakrom til Ola Solbakken som vant duellen mot Haugen. Vingen dunket inn gjestenes andre, og der var mye gjort.

Molde hadde muligheter, men klarte aldri å komme tilbake i kampen. Dermed ble det med tre poeng i bagasjen til Bodø.

Bodø/Glimts Ola Solbakken setter 0-2 forbi keeper Andreas Linde. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB