Tap hjemme mot Sarpsborg 08

Halldor Stenevik og Magnus Wolff Eikrem scorte for Molde, i det som endte med tap på Aker Stadion.

De blåhvite var tilbake på Aker Stadion etter seieren over Odd i Skien. På motsatt banehalvdel var Sarpsborg 08 på Aker Stadion. Det var hjemmelaget som gikk best ut fra start. Få minutter ut i kampen sendte Casper Øyvann gjennom en fantastisk stikker til Fredrik Gulbrandsen. Sistnevnte avslutter alene med keeper, men en god redning hindret tidlig ledelse.

Hjemmelaget dominerte og viste gode takter. Likevel var det bortelaget som skulle score kampens første. Gjestene med kast på Moldes banehalvdel, og utnyttet situasjonen med å kaste tidlig. Pawel Chrupalla driblet seg forbi forsvaret i det han svingte ballen i lengste hjørne. 0-1.

Molde skulle svare igjen bare kvarteret senere! Klokken var passert 22 spilte minutter i det Fredrik Gulbrandsen fant Magnus Wolff Eikrem. Kaptein Wolff Eikrem avsluttet alene med keeper, men nok en god redning hindret scoring. Til side for mål stod Halldor Stenevik som fyrte til på returen. Avslutningen havnet under keeper og i mål! Utligning!

Halldor Stenevik jubler etter utlikningen! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Ti minutter etter, skulle bortelaget score igjen. Sondre Ørjasæter ble felt like utenfor 16-meteren, og frispark til Sarpsborg. På frisparket fyrte Stefan Johansen til. Skuddforsøket går via muren og i mål. 1-2.

Tre minutter igjen av omgangen, og hjemmelaget fikk en gyllen mulighet til å utligne før pause. Wolff Eikrem la inn corner mot Gulbrandsen, men headingen til spissen reddes på strek. Dermed gikk lagene til pause på 1-2 til Sarpsborg 08.

Kampens andre omgang startet ikke etter Moldes ønske. Fem minutter ut i omgangen mottok Sondre Ørjasæter ballen fra Chrupalla. Ørjasæter skjærte inn fra skrå vinkel, utfordret forsvaret og sendte ballen i motsatt hjørne. 1-3.

Timen var passert på Aker Stadion. Aaron Samuel mottok ballen fra Eirik Hestad, i det han spilte videre til Wolff Eikrem. Fra 17-meters avstand banket Magnus Wolff Eikrem inn ballen mellom stengene. 2-3, og håpet var tilbake!

Kampen tikket mot sluttsignal. Anders Hagelskjær ble felt innenfor Sarpsborgs 16-meter, men dommer vinket spillet videre. Bortelaget kontret, og fra samme vinkel fikk Sondre Ørjasæter avsluttet. 2-4, og kampen var punktert. Dermed gikk Sarpsborg 08 seirende ut av oppgjøret på Aker Stadion.