Straffedrama i hovedstaden!

Det ble et straffedrama uten like da Molde gjestet Intility Arena.

Det var full spenning fra start i storkampen mellom Molde og Vålerenga. Etter kvarteret spilt kom den første muligheten, og denne var gigantisk! Andreas Linde klinket ballen rett i bakrom mot Ulland, som plutselig var helt alene med Kjetil Haug. Inne foran hadde han både Brynhildsen og Ohi, men pasningen ble akkurat litt for lang. Hjemmelaget slapp med skrekken etter en fantomredning på strek av Jonatan Tollås Nation. Sunnmøringen fikk klarert med hælen etter forsøket fra Ohi. Utrolig at Molde ikke tok ledelsen der!

I stedet var det Vålerenga som gikk opp i føringen. Henrik Bjørdal sendte Linde feil vei og satte ballen sikkert nede til høyre. Straffen kom etter at han selv ble felt av Ola Brynhildsen innenfor sekstenmeteren.

Like før pause oppstod det en ny straffesituasjon! Dommer Mohammad Aslam dømte først frispark til MFK like utenfor 16-meteren, selv om reprisene viste at fellingen av Martin Ellingsen skjedde innenfor 16-meterstreken. Etter mye fram og tilbake, ble avgjørelsen til slutt gjort om til straffespark. Det var ikke VIF-leiren glade for!

Fra krittmerket var også Ellingsen sikker! Midtbaneeleganten satte kula til venstre for Haug og dermed stod det 1-1 på Intility. Slik så det også ut til å ende til pause, men så ladet Magnus Wolff Eikrem skuddfoten. Molde-kapteinen fyrte av rett i stolpen, og like etter var det Ellingsen sin tur. Skuddet var knallhardt, men det ble stang ut nå også.

Martin Ellingsen var sikkert fra ellevemetersmerket. Foto: Annika Byrde / NTB

Etter hvilen fortsatte spenningen! Først var det Odin Thiago Holm som stanget til mot Molde-buret, men den ble keepermat. Deretter fikk dagens hvitkledde tre gigantmuligheter på kort tid! Etzaz Hussain fyrte løs mot Haug som fikk reddet ballen ut i farlig rom igjen. Ohi forsøkte å krige inn ballen, men ble stoppet av VIF-forsvaret. Fem minutter senere var Martin Linnes på farten! Høyrebacken gikk hele veien selv og klinket til! Forsøket var godt, og Molde fikk corner. Der var gjestene også nære, men Ohi sin avslutning ble litt for svak.

Dermed endte kampen med poengdeling - En meget tøff og spennende kamp i hovedstaden.

Martin Linnes på farten! Foto: Annika Byrde / NTB