Ole Gunnar tar over som vikarierende manager i Manchester United

Erling Moe tar over som hovedtrener i perioden Solskjær er i England.

Administrerende direktør Øystein Neerland bekrefter at Ole Gunnar Solskjær vil gå inn som vikarierende manager i Manchester United, ut sesongen som avsluttes i mai 2019.

Ole Gunnar vil ta over med umiddelbar virkning og Erling Moe vil i denne perioden være hovedtrener for Molde FK.

– At Manchester United forespør Molde FK om å låne manager er jo i seg selv en begivenhet, og ikke minst en tillitserklæring til både Ole Gunnar og Molde FK. Vi er positive til å låne ut Ole Gunnar, vi ønsker både han og klubben suksess, sier Neerland.

– Dette er en stor anledning for Molde FK, vi tror det vil være utviklende og er med på å sette Molde FK ytterligere på fotballkartet, sier han.

Solskjær skrev nylig ny kontrakt med Molde, som strekker seg ut 2021.

– I fotball vet man aldri hva som kan skje. Det får vi bevis for gang etter gang. Dette er en mulighet jeg måtte ta. Jeg gleder meg enormt til å få lede Manchester United fram til sommeren. Samtidig vil jeg følge nøye med hva som skjer her hjemme. Vi har bygd sten for sten og avslutningen av sesongen i år gir oss håp om nok en god sesong. Erling, Trond og Per Magne kommer til å gjøre en meget jobb mens jeg er borte. Samtidig vil jeg takke klubben, og Kjell Inge og Bjørn Rune for nok en gang å ønske meg lykke til i verdens største klubb, sier Ole Gunnar Solskjær.

Ed Woodward, Executive Vice Chairman, comments: “Ole is a club legend with huge experience, both on the pitch and in coaching roles. His history at Manchester United means he lives and breathes the culture of the club and everyone at the club is delighted to have him and Mike Phelan back. We are confident they will unite the players and the fans as we head into the second half of the season.”

Molde FK ønsker Ole Gunnar lykke til Manchester United.

Annonse fra Eliteserien: