Seier i lokalderbyet!

Scoringer av Eirik Hestad og Kristian Eriksen sørget for at de blåhvite gikk seirende ut av lokalderbyet!

Publikum strømmet inn dørene på Aker Stadion, og for andre gang i år kunne spillerne entre banen ved over 8000 tilskuere. Fylkesrivalen Kristiansund viste seg derimot å være vanskelig å bryte ned. Etter noen nesten-forsøk, skulle det endelig lykkes for blåtrøyene da det var spilt 26 minutter. Halldor Stenevik driblet seg forbi langs venstreflanken, og svingte inn på bakre stolpe. Martin Linnes headet ballen videre til Eirik Hestad som kontant satte inn ledelsen! 1-0!

Utenom Eirik Hestads scoring hadde ikke kampens første omgang så mye mer å by på enn flere cornerforsøk fra hjemmelaget. Lagene gikk til pause på stillingen 1-0.

Stor Molde-jubel etter 1-0-scoringen av Eirik Hestad! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Ti minutter ut i andre omgang var Molde på farten igjen. Stenevik skulle nok en gang vise seg å være involvert. Et hardt innlegg langs bakken lurte seg inn til Kristian Eriksen etter at kaptein Magnus Wolff Eikrem hoppet over ballen på første stolpe. Eriksen gjorde ingen feil i boksen, og dermed stod det 2-0, til stor glede blant de blåhvite supporterne.

Molde var ikke ferdig for dagen. Innbytterne Johan Bakke og Mathias Fjørtoft Løvik kombinerte i det sistnevnte la inn til en fri Eirik Hestad som satte inn den tredje ballen for dagen. I forkant lagte målscoreren frispark, og etter VAR-sjekk ble målet annullert.

Like etter prøvde nyervervingen Isak Helstad Amundsen fra skrått hold, men en god redning hindret scoring. Kampen endte dermed 2-0! 3/3 seiere er et faktum, og guttene fra Rosenes By står med full pott etter de tre første kampene i Eliteserien!

8810 tilskuere var med på fotballfesten mot Kristiansund. Neste mulighet kommer allerede på onsdag mot Odd! Foto: Jonas Ingebretsen