Seier i Kristiansand

Start tok ledelsen, men med en veldig sterk 2. omgang sikret Molde FK seg 3 viktige poeng på Sør Arena.

På en kald mandagskveld møttes IK Start og Molde FK i runde 27's siste kamp. Start kjemper om å beholde plassen i Eliteserien, mens Molde hadde muligheten til å rykke i fra Haugesund, og å jakte seg inn på Brann på 2. plass. 

For 20 år siden hadde de spurtduell på landslagssamling i La Baule. Mandag kveld møttes de som trenere på Sør Arena. Scan-Foto: Erik Johansen (DIGITALT KAMERA)

Molde startet svakt, og det var Start som tok ledelsen etter drøye 40 minutter med Akinyemi. Etter hvilen kjempet Molde seg tilbake i kampen og fikk en tidlig redusering med Pawel Cibicki. 

Pawel Cibicki utlignet på MFK. Eirik Hestad stod for assist. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Etter at en drøy time var spilt gikk Molde opp i ledelsen. Magnus Wolff Eikrem flikket inn et vakkert mål og var en av de viktigste brikkene i MFKs snuoperasjon.

Magnus Wolff Eikrem sendte MFK i ledelsen med et vakkert mål. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Start jaktet utligning  den siste halvtimen, men Eirik Hestad satte spikeren i kista etter flott spill av Strand og Aursnes som sendte ham foran åpent mål.

Molde tar med seg viktige 3 poeng i toppen og rykker litt i fra Haugesund som tapte i Sarpsborg søndag kveld. Samtidig jakter de seg inn på Brann og ligger nå bare 2 poeng bak 2.plassen. 

K P
2 Brann 27 52
3 Molde 27 50
4 Haugesund 27 47
5 Ranheim TF 27 42

Neste utfordring blir nå bortekampen mot Tromsø 4. november kl. 18.00 på Alfheim. 

Annonse fra Eliteserien: