Rindarøy legger opp

Knut Olav Rindarøy med sitt siste intervju som profesjonell fotballspiller for Molde FK

Knut Olav Rindarøy legger nå offisielt fotballskoene på hyllen grunnet langtidsskade pådratt som profesjonell fotballspiller for klubben. Knut Olav kom til Molde FK i 2003 og debuterte i offisiell kamp for vårt A- lag mot Flå i NM’s 1. runde den 5/5 2004, da som 19 åring.

Siden da har Knut Olav totalt spilt 364 kamper for klubben i tillegg til at han spilte i knapt 1 år for Deportivo De La Coruna. I tillegg har Knut Olav spilt med flagget på brystet for Norge i 2 A- landskamper og en del aldersbestemte landskamper.

Vi har tatt en prat med Knut Olav, om hvordan det var å legge opp og hans tanker rundt karrieren og Molde FK:


Ny hverdag

Knut Olav har nylig blitt pappa for andre gang, og hverdagen går mye med til å skifte bleier, følge dattera til skolen, lufte hunden og jobbe blant annet for AkerAkademiet i Molde FK. Han drømmer ikke om å bli A-lagstrener, men vil heller gi noe tilbake til talentene i klubben. Derfor passer det godt å ha arbeidsoppgaver i Moldes akademi. 

- Det er viktig å få de som er på juniorlaget og de som er yngre opp i A-troppen, prøve å flest mulig opp. Jeg tror det er viktig å ha spillere med lokal tilhørighet. Husker når vi spilte cupfinalen mot RBK, da Magne og til og med jeg scoret, det gjør noe med deg og betyr nok litt ekstra for folk som er her ifra. Men dersom man bare har lokale spillere så tror jeg ikke man vil vinne Eliteserien, heller slite med å holde seg. Vi har mange som kommer opp nå, både yngre og på juniorlaget som kanskje vil ta steget opp til Eliteserien, nå eller senere, det tror jeg absolutt. 

Spania-opphold

Knut Olav var nesten et år i Deportivo De La Coruna i La Liga tidlig i karrieren. Han synes ikke det var et veldig vellykket opphold, men en mulighet man ikke kunne takke nei til.

- Jeg har spilt mot Barcelona det året de vant alt, et lag som også er favorittlaget mitt og ikke minst med Messi. Det er ikke alle som får det, og det setter jeg høyt.

Avsluttet med sølv

Knut Olav fikk stående applaus av de fremmøtte på årets siste kamp på Aker Stadion, som endte med poengdeling og dermed sølvmedalje til laget. Han sier at man må være fornøyd med å havne på topp tre når man kjemper med Molde. 

Det er selvsagt deler av det som kan være bedre, som at man kan spille artigere fotball eller slik, men når man tar sølv så skal man være fornøyd synes jeg. 

Vi takker Knut Olav for tiden i Molde FK <3 

Annonse fra Eliteserien: