Videre til sluttspillet i Europa League!

Selv om Rapid Wien utlignet til 2-2 på overtid, hadde det lite å si. Molde er videre til sluttspillet!

Molde fikk en drømmeåpning på Allianz Stadion. Allerede etter fire minutter spilt kom Brynhildsen fint fram på siden. Moldes nummer 22 la ballen inn til James som hoppet over. Bakfra kom Wolff Eikrem som dro seg inn i boksen og fyrte av. Keeper Gartler var fint nede og fikk slått unna ballen.

Etter tolv minutter spilt kom scoringen! Leke James var sterk i forarbeidet og igjen kom Wolff Eikrem inn i boksen. Med en fantastisk skuddfinte sendte han to forsvarere i pølseboden. Kapteinen satte deretter ballen i nettet og Molde gikk opp i føringen! Praktscoring!

Hjemmelaget kom mer med utover i omgangen og det så lenge ut som det skulle stå 0-1 til pause. Men rett før hvilen fikk Rapids Ritzmaier et drømmetreff! Dermed stod det 1-1 før de siste 45.

NTB_SMA0SYu1nJE
Moldes Magnus Wolff Eikrem feirer 1-0. (Photo by GEORG HOCHMUTH / APA / AFP) / AUSTRIA OUT

Etter pause fikk Molde nok en drømmestart da de vartet opp med nydelig angrepsfotball. Leke James og Fredrik Aursnes kombinerte, før sistnevnte sendte ballen videre til Wolff Eikrem. Der gjorde kapteinen ingen feil og satte sitt andre for dagen. For en scoring!

Rapid Wien måtte da score tre mål til for å slå ut Molde, men østerrikerne var aldri i nærheten av å klare det. Begge lag hadde flere store muligheter, men det så lenge ut som det skulle ende 1-2. På tampen av kampen kom likevel scoringen etter at Melih Ibrahimoglus langskudd gikk via Sheriff Sinyan og i mål. Molde holdt unna resten av tiden og dermed var de klare for avansement til sluttspillet av Europa League!

I 16-delsfinalen kan de blant annet møte Ole Gunnar Solskjær og Manchester United. Ellers har vi andre storlag som Roma, Bayer Leverkusen, Ajax, Rangers, Hoffenheim og Villarreal.