Poengdeling til tross for sluttdrama

Aaron Samuel trodde han sikret tre poeng mot slutten av kampen, men VAR annullerte scoringen som førte til poengdeling på Aker Stadion.

En uke etter seieren over Brann i Bergen, var de blåhvite tilbake på Aker Stadion. På motsatt banehalvdel var Viking, og Rogalendingene skulle virkelig få noe å bryne seg på helt fra start av. Fire minutter ut i kampen fikk Magnus Wolff Eikrem et frispark fra god distanse, men keeper Gunnarson i full strekk reddet ut til corner.

Vi fikk mer av Wolff Eikrem og Molde, bare minutter senere! Klokken var passert 7 spilte minutter i det kapteinen sendte gjennom en nydelig stikker til Fredrik Gulbrandsen. Gulbrandsen alene med keeper, iskald, chipper! 1-0!

Fredrik Gulbrandsen chipper inn 1-0! Foto: Marius Simensen / NTB

Viking skulle derimot svare, og fikk utlignet før pause. Zlatko Tripic mottok ballen i det han la inn fra skrå vinkel. Innlegget først via stanga, deretter uventet i foten til Amundsen og i mål. Amundsen og Molde var maks uheldig med selvmålet. Dette resulterte med at lagene stod likt til pause.

Få sekunder etter dommer blåste i gang andre omgang fikk Viking enda en scoring. Nok en gang var Zlatko Tripic i innleggsposisjon i det han la inn mot Patrick Yazbek som headet i tverrliggeren. Keeperdebutant Sean McDermott var maks uheldig i det ballen spratt i bakhodet, og i mål. Viking ledet.

De blåhvite var sultne på å svare etter scoringen. Molde hadde flere muligheter til å utligne, men scoringen kom ikke før klokken var passert 72 spilte minutter. Halldor Stenevik chippet gjennom en høy og presis ball, som sendte Kristian Eriksen alene med keeper. Arbeidsjernet kopierte Gulbrandsen og Molde fikk endelig målet! 2-2!

Hjemmelaget hadde virkelig tatt over kampen, og jaget etter ledelsen var stor. Innbytter Aaron Samuel trodde han skulle bli helten i oppgjøret. Ti minutter igjen av kampen og Anders Hagelskjær spilte gjennom en flott ball tiltenkt mot Mathias Fjørtoft Løvik, men ballen var for lang. Aaron Samuel jaktet likevel, og Vikings sisteskanse rotet. Det endte med at Aaron Samuel vant ballen og på åpen kasse sendte Aker Stadion til himmels! 3-2!

Jubelen bremset sakte men sikkert da VAR sjekket scoring. VAR-dommerne konkluderte med at Samuel var i offside i det Hagelskjær sendte gjennom pasningen, og målet ble annullert for offside. Dermed var stillingen fremdeles 2-2 på Aker Stadion.

Molde klarte aldri å komme tilbake etter annulleringen. To maks uheldige selvmål var faktum i det som endte med poengdeling i oppgjøret mellom Molde og Viking. Guttene går dermed til sommerpause med 21 poeng på 12 kamper.