Solid hjemmeseier mot Vålerenga

Molde vant hele 4-1 mot Vålerenga på Aker Stadion, for andre året på rad.

Historisk sett har Molde hatt et godt grep på Vålerenga, og det viste de i dag også. Blåtrøyene kontrollerte mesteparten av kampen og vant til slutt hele 4-1.

God første omgang

Kampen startet meget åpent. Begge lag hadde sine sjanser, men det var Vålerenga som var nærmest i løpet av det første kvarteret. 12 minutter inn i kampen setter Sahraoui fart mot mål og sender ballen ut til Dønnum. I siste liten kommer Sjølstad som får avverget.

Etter det tok hjemmelaget gravis over og minutter etter VIF-sjansen, kunne hjemmelaget sette 1-0. Vålerenga-keeper Klaesson roter bort ballen til Ulland Andersen som er i god posisjon. Til slutt ender ballen opp hos Knudtzon som slår inn, men Nation får klarert. Rett etterpå får blåtrøyene en ny gigant-mulighet. Kitolano legger inn mot Aursnes som får avsluttet, men denne gangen er det Klaesson som redder Vålerenga. Etter en halvtime spilt på Aker Stadion er Klaesson involvert igjen. Han gjør sin andre tabbe for dagen, noe som sender Ohi alene med keeper. I stedet for å avslutte, velger MFK-spissen å vente på løpet til Aursnes. Han timer pasningen perfekt, noe som gjør at Aursnes enkelt kan sette ballen i nettet.

Etter 1-0 fortsatte Molde å skape store sjanser. Først er det Christensen som snapper opp ballen etter nok en personlig VIF-feil. Han drar seg ned mot dødlinja og får slått inn, men bortelaget får klarert. Rett før pause får Molde en ny mulighet til å doble ledelsen. Ulland Andersen legger ballen inn i feltet mot Aursnes, men headingen blir for svak. VIF slipper med skrekken nok en gang og lagene går dermed til pause på 1-0.

NTB_U5ky3ONoK_Y
Fredrik Aursnes satte inn 1-0. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Målfest!

I andre omgang fortsatte Molde å styre kampen og etter ti minutter dobler de ledelsen. Wingo slår inn i feltet mot Ohi, som stusser ballen videre. På bakre stolpe kommer en umarkert Tobias Christensen som enkelt kan stange inn 2-0. Minutter etter er Wingo på farten igjen. Han får lagt inn til Ohi, men avlsutningen går utenfor. Med et kvarter igjen av kampen, får Ohi en ny sjanse foran mål. Etzaz Hussain slår et fantastisk innlegg og Moldes nummer 99 header inn 3-0 på kontant vis.

Deretter får Vålerenga en redusering med Bård Finne, men de klarte aldri å komme tilbake i kampen. På overtiden satte nemlig Hussain spikeren i kista ved 4-1. Molde vant dermed komfortabelt på Aker Stadion og tok med seg tre viktige poeng.