Viktig seier i medaljekampen!

Molde vant 2-1 og tok med seg alle poengene da Strømsgodset gjestet Aker Stadion.

Det var en underholdende første omgang på Aker Stadion. Hjemmelaget åpnet best og fikk flere muligheter i starten av kampen. Først var det Ola Brynhildsen som fikk avslutte fra skrått hold inne i Godsets 16-meter. Forsøket var godt, men Myhra hadde kontroll. Deretter var det debutanten Birk Risa sin tur. Molde-backen fikk ballen i returrommet fra corneren til Eikrem, og fyrte av. Skuddet hadde god retning, men gikk via Gregersen og ut. Like etter fikk Eikrem muligheten og denne var stor! Skuddet fra kapteinen var godt, men ble reddet av Myhra.

Etter en halvtime spilt fikk blåtrøyene nok en stor sjanse. Holmgren Pedersen fosset fram langs høyresiden og fikk avsluttet, Myhra gav en farlig retur, men verken Eikrem eller Ohi fikk styrt den inn i nettet. Dermed stod det målløst til pause.

NTB_2PNnGh9dai4
Strømsgodsets Kristoffer Tokstad (tv) og Moldes Stian Gregersen i duell. Foto: Terje Pedersen / NTB

Etter hvilen fortsatte Molde å skape store sjanser. Først var det Risa som fikk ballen på bakre stolpe, men han ble hindret i avslutningsøyeblikket. Dommer Amland lot spillet gå. Deretter var det Ohi sin tur. Han ble spilt gjennom av Eikrem og kom helt alene med keeper. Moldes nummer 99 prøvde seg på en chip, men avslutningen gikk utenfor.

Først etter det 70 spilleminutt kom det første målet. Eikrem slår corneren perfekt på bakre stolpe der Martin Ellingsen rager høyest. Molde tar ledelsen! Ti minutter etter doblet hjemmelaget med Leke James. Og igjen var det Eikrem som serverte med en nydelig pasning. James tok med seg ballen og satte den kontant i nettet. 2-0!

Det ble en spennende slutt på kampen da innbytter Ingimundarson reduserte for Godset, men flere mål ble det ikke. Molde tok dermed med seg tre viktige poeng og ligger nå andreplass i Eliteserien.