Målfest hjemme mot Stabæk!

Molde tok enkelt med seg tre nye poeng i det som ble den fjerde strake seieren for sesongen.

Det ble en målfest på Aker Stadion i fjerde serierunde. Hjemmelaget var den store favoritten før kampen, men med hele seks endringer i oppstillingen fra seieren mot Start, kunne kampbildet bli mer spennende. Det endte likevel med seier, i en kamp Molde kontrollerte fra start til slutt.

God start!

I motsetning til Moldes tidligere motstandere valgte Stabæk å legge seg bakpå fra kampstart. Hjemmelaget tok dermed enkelt kontrollen på kampen og det tok ikke lang tid før de gikk opp i ledelsen. I det 19. minutt setter kapteinen Magnus Wolff Eikrem 1-0! Stabæk-keeper Sandberg trodde nok i utgangspunktet at Eikrem skulle legge inn, men i stedet velger han å skyte. Sandberg blir utspilt og Molde går opp i føringen.

Hjemmelaget fortsatte på det de startet på og kontrollerte resten av omgangen. De skapte flere gode muligheter, men uten lykke. Etter 40 minutter på Aker Stadion kunne igjen publikum juble! Corneren fra Eikrem tas raskt og han får den tilbake. Moldes nummer 7 legger ballen inn mot Bjørnbak som header den videre. På bakre stolpe står James som setter ballen i mål, men det blåses for offside. De fleste var sikre på scoring, men jubelen stilnet raskt. På tampen av omgangen kom Stabæk mer med i kampen og klarer å skape to gylne muligheter, men uten å sette ballen i nettet.

NTB_XK_4Rd1LxEM
Moldes Magnus Wolff Eikrem setter inn 1-0 fra distanse! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Lekestue!

Selv om bortelaget så bedre ut i begynnelsen av 2. omgang, var det Molde som viste seg sterkest. Først økte Knudtzon til 2-0 etter flere returer mot keeper Sandberg. Molde vant ballen høyt i banen og Eikrem tar over. Playmakeren finter to Stabæk-spillere og fyrer av, men forsøket reddes av keeper. På returen kommer Hussain, men Sandberg varter igjen opp med en kjemperedning. Til slutt ender ballen opp til innbytter Knudtzon som fyrer av og scorer.

Videre satte Leke James Moldes tredje for kvelden. Kitolano og Wolff Eikrem kombinerer godt på venstresiden. Førstnevnte slår et fantastisk innlegg mot Leke James som har ingen problemer med å sette ballen bak Sandberg. Dermed står det 3-0 og kampen er så godt som punktert.

Noen få minutter etter scoringen til James, gir Stabæks Hugo Vetlesen et lite håp for bortelaget. Likevel klarer aldri Stabæk å komme skikkelig tilbake og på overtid setter Ohi nummer fire. Innbytteren setter straffesparket enkelt forbi Sandberg mot gamleklubben, og da var det definitivt slutt. Molde tar tre nye poeng, mens Stabæk må reise hjem uten noe som helst.

NTB_Vcct2hUWmE0
Lekende lett! Moldes stjernespiss punkterer kampen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix