Enorm opphenting i vanvittig Europa League-drama!

Molde slo hardt tilbake og sikret 3-3 i første kamp mot Hoffenheim.

Molde fikk en tøff start på kampen og slet med tempoet til Hoffenheim. De ble hele tiden presset og klarte ikke å holde på kula. Bare etter 8 minutter spilt kom den første scoringen også. Det glapp helt i forsvaret og plutselig var Munas Dabbur alene på bakre stolpe. Storscoreren headet enkelt inn 0-1 og satte dermed sitt 23. mål i Europa League. Først kunne det se ut som offside, men etter en VAR-sjekk ble scoringen godkjent.

Kampen fortsatte på samme måte og etter halvtimen spilt økte Hoffenheim ledelsen. Det var ingen overraskelse at det var Dabbur som satte sin andre, og igjen sviktet det i Molde-forsvaret. Dette var spissens 24. scoring! Kun Radamel Falcao (30) og Aritz Aduriz (26) har scoret flere enn ham.

Nå så det virkelig mørkt ut for blåtrøyene, men like før pause fikk de håp igjen! Corneren til Magnus Wolff Eikrem endte plutselig opp hos Martin Ellingsen, som satte inn reduseringen. Men på overtid av første omgang gikk de på en smell igjen da Christoph Baumgartner fikk spasere i gjennom. Østerrikeren satte avslutningen enkelt forbi Linde, og dermed lå Molde under med to igjen.

Erling Moe var overrasket over hvordan det så etter de første 45.

– Det er rett i veggen. Vi takler ikke tempoet og vi gjør ikke det vi skal. Vi virker uforberedt når vi ikke gjør som vi skal. Jeg er veldig misfornøyd med den biten, sa Moe.

NTB_13xOUDmfxvc
Moldes Fredrik Aursnes var ikke fornøyd. (AP Photo/Alberto Saiz)

Ellevill dramatikk!

Vondt kunne blitt til verre da Hoffeheim fikk straffespark et kvarter inn i andre omgang. Dermed kunne Munas Dabbur fullføre hatticket sitt, og sørge for en solid 4-1-ledelse. Men på streken stod Andreas Linde, som hadde vært Moldes klart beste spiller så langt. Nok en gang viste svensken ren klasse og vartet opp med en nydelig redning!

Dette var noe som gav ny energi til laget, for med tjue minutter igjen tente Eirik Ulland Andersen på håpet da han headet inn 2-3. Molde gjorde også et dobbelbytte der Erling Knudtzon og David Fofana fikk sjansen til å vise seg fram. Og det gjorde i hvertfall sistnvente! Fem minutter senere skulle det smelle i Hoffenheims boks igjen. Den 18 år gamle debutanten satte inn 3-3 og lagene var dermed like langt i Spania!

Fofana gikk også en gigantmulighet like etter da han kom alene i gjennom med keeper. Uheldigvis ble ivorikaneren stoppet i avslutningsøyeblikket, og Hoffenheim fikk ryddet opp.

Det ble noen spennende sluttminutter, men det endte til slutt med 3-3 på Estadio de la Cerámica. Nå venter en tøff returkamp i Tyskland, der Molde helst burde ende opp med seier!