Frustrerende tap mot Brann

Molde gikk på et frustrerende 1-2-tap hjemme mot Brann.

Det ble en tøff dag på jobben da Molde gjestet Brann på Aker Stadion. Marginene var rett og slett ikke med hjemmelaget i dag, noe som gjorde at rødtrøyene kunne reise hjem til Bergen med full pott.

Det var Brann som fikk den beste starten på Aker Stadion. Kampen var 12 minutter gammel da rødtrøyene gikk opp i ledelsen med Daniel Pedersen. Etter en Brann-corner får ikke hjemmelaget organisert forsvaret og Pedersen er plutselig gjennom, alene med Linde. Dansken gjør ingen feil og sender Brann opp i føringen.

Molde svarer umiddelbart og utligner bare minutter etter Brann-scoringen. Fredrik Aursnes finner Kristoffer Haugen på bakerste stolpe, som slår inn igjen i feltet på direkten. Der kommer Ola Brynhildsen som setter ballen i nettet. Hjemmelaget fortsatte å holde trykket oppe etter utligningen og kunne gått opp til 2-1 etter snaue halvtimen. Brynhildsen ble spilt gjennom av Aursnes og kom alene med keeper. Målscoreren rundet Opdal, men i stedet for å avslutte, forsøkte han å finne Hestad. Til slutt ble alt for upresist og Brann fikk klarert.

Selv om Molde kontrollerte i banespillet, var Brann absolutt ikke ufarlige. Rett før pause fikk de en gigantmulighet på kontring. Molde gjorde feil høyt i banen, noe som sendte Koomson alene med keeper. Linde fikk avverget, men angrepet var fortsatt ikke over! På returen kom Bamba, men Super-Linde var på plass igjen. Kjemperedning! Dermed blir det ikke flere mål til pause.

NTB_Kg8AKzL5UJ8
Moldes Ola Brynhildsen jubler for scoring. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Maginer imot

Etter pausa fortsatte Molde å trykke på. De skapte sjanser, men klarte ikke å sette ballen i nettet. Og som i første omgang var det igjen Brann som scorte først. Haugens corner finner Tveita i feltet, som styrer inn ballen bak Linde. Molde var klart misfornøyde med å ha sluppet inn, men spesielt med situasjonen som skjedde i forkant av målet. I duellen som gav Brann corner, var nemlig Bamba oppe med albuen i hodet på Sinyan. I tillegg var ballen sist borti Bamba, noe som gjorde situasjonen enda mer tvilsom.

Molde tok raskt over igjen etter målet og skapte flere gigantsjanser. Blåtrøyene lyktes heller ikke nå, mye på grunn av den gamle kjenningen, Vegard Forren. Den tidligere Molde-stopperen hadde flere matchvinnerredninger for bortelaget. Dommer Eskås var igjen i fokus da ballen gikk via armen på Taijo Teniste etter en corner. Det endte heller med et Brann-frispark, noe som førte til store protester fra hjemmelagets spillere. Dette var den andre straffesituasjonen som ble dømt til fordel for Brann.

Mot slutten fortsatte trenden. Molde presset mot et lavtliggende Brann, men uten å lykkes. Det endte dermed med 1-2 og tap for et skuffet Molde.

NTB_dhq2jV0IZVA
Magnus Wolff Eikrem tydelig misfornøyd med avgjørelsen til dommer Eskås. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix