MFK er videre til playoff!

Det ble en nervepirrende kamp i Hellas, men en scoring etter 104 minutter sendte MFK videre til siste hinder før EL-gruppespillet!

Torsdag kveld møttes Molde og Aris Thessaloniki i returoppgjøret av 3. kvalifiseringsrunde til Europa League.

Molde sikret seg et veldig godt utgangspunkt med 3-0-seieren på Aker Stadion for en uke siden. – Vi må ned dit og spille på samme måte som i dag. Være tøffe og kontre, så blir det forhåpentligvis mange kamper fremover, sa Magnus Wolff Eikrem etter storseieren.

Og 3-0-seieren hjemme skulle vise seg og være utrolig viktig da Molde gjestet heksegryten i Thessaloniki. Det var en konstant pipekonsert som møtte bortelaget torsdag kveld. Noen av spillerne virket også veldig preget, og det var Aris som styrte mesteparten av kampen. Etter 25 minutter leverte Mastilla en kanon av et frispark oppe i vinkelen og hjemmelagets opphenting var i gang. 12 minutter senere var de frempå igjen på en corner og doblet ledelsen til 2-0. Molde så veldig slitne ut og trengte en god pause. I 2. omgang hang de bedre med og klarte å stå i mot lenge, men et nytt hjemmemål lå lenge i luften og til slutt kom det. Etter 84 minutter vinner Diguiny over Forren i en hodeduell og gjorde at kampen måtte gå over til ekstraomganger.

Molde var tydelig presset og ukomfortable på bortebanen og så ut som et helt annet lag enn for en uke siden. Alex Craninx var en av banens giganter og sørget for at Aris ikke ledet enda mer. Men etter 104 minutter skulle en av årets nye signeringer stå frem som en reddende engel for MFK. Mathis Bolly ble spillt gjennom på vingen. Mange venter på at spillet skal bli blåst av for offside, men innbytteren hadde alt under kontroll og ender alene med keeper som har rykket ut. Bolly leverte en følsom og vakker lobb som dalte ned i mål. Det var et uhyre viktig bortemål som sørget for at hjemmelaget nå måtte score hele to mål til!

stpEZAiQO70
Mathis Bolly blir gratulert etter 3-1 scoringen under tredje kvalifiseringsrunde til Europa League i fotball mellom Aris og Molde på Kleanthis Vikelidis Stadium.Foto: Konstantinidis Giorgos / Eurokinissi / NTB scanpix

Aris jaktet og jaktet, men Alexa Craninx og forsvarerne stod i mot presset og seiret 4-3 sammenlagt. Det ble en alt for spennede kamp i Thessaloniki, men MFK er videre til playoff! Der møter vi serbiske FK Partizan som blir det siste hinderet før gruppespillet i Europa League!

Vi starter med bortekamp 22. august i Serbia. Returoppgjøret spilles på Aker Stadion 29. august kl. 19.00 - billettinformasjon kommer!