Målløst i første oppgjør

Molde kom til flere store sjanser, men det første oppgjøret mot FK Čukarički endte 0-0.

Torsdag kveld møttes Molde FK og FK Čukarički i 2. kvalifiseringsrunde til Europa League. Dette var det første av to oppgjør. Neste kamp spilles i Serbia førstkommende onsdag.

Molde gikk videre til runde 2 etter og ha vunnet 7-1 sammenlagt (7-1 og 0-0) mot Islandske KR Reykjavik. Čukarički vant beggge sine oppgjør mot armenske Banants (3-0 hjemme og 5-0 borte).

Molde var det klart beste laget de første 20 minuttene. Hussain startet omgangen med et langskudd som gikk like utenfor mål. Ohi være nære mål ved to anledninger, en gang på hode og en med foten. Cukaricki-keeperen hadde god kontroll på begge forsøkene. Molde fortsatte å kjøre på, uten at bortelaget klarte å true noe som helst. Hjemmelaget derimot kom til en haug av sjanser, uten at de fikk ballen i mål.

I 2.omgang kom bortelaget mer inn i kampen og satte MFK-forsvarerne mer på prøve. De kom dog aldri helt til de store sjansene. Molde fortsatte å produsere sjanser, men klarte aldri få hull på byllen. Ohi var nærest da han fikk ballen utenfor 16-meteren, to et par skuddfinter og sendte av gårde et flott langskudd til mot høyre hjørne. Desverre hang Nemanja Belic med på notene, som i resten av kampen.

Molde fikk aldri målet sitt, men slapp heller ikke inn det farlige bortemålet. Sjansene må sitte i returoppgjøret på onsdag. Det er pause i Eliteserien så Erling Moe og resten av laget får helgen til å forberede hvilken strategi han skal bruke i bortekampen i Serbia. Neste oppgjør er som nevnt førstkommende onsdag. Kampen vil spilles på Stadion na Banovom brdu med start kl. 20.45.