Molde sikret historisk avansement i Europa League

Bundesligalaget Hoffenheim ble slått av romsdalsklubben på sin egen hjemmebane.

Det ble en ellevill kveld for både spillere og supportere! Hoffenheim kom til sjanse etter sjanse mot Molde over to kamper, men det holdt aldri for Bundesligalaget. Med Eirik Ulland Andersen, et nykompnert stopperpar og en suveren keeper i mål, tok blåtrøyene seg videre til åttedelsfinale i Europa League 20/21. 

Med 3-3 i første kamp, hadde Molde en tøff oppgave fremfor seg! De måtte helst vinne, hvis ikke gikk videre etter 4-4. Mulighetene var der, abslutt! Den første omgangen i Sinsheim var relativt jevnspilt. Hoffenheim så først litt preget ut av smellen, mens Molde spilte med tydelig mer selvtillit. Det fikk de også igjen for!

Kampen var 20 minutter gammel da Eirik Ulland Andersen fyrte løs utenfor hjemmelagets 16-meter. Skuddet var smart plassert og gikk hele veien inn i nettet! For en start! 

NTB_awX0RSiDMhc
Eirik Ulland Andersen feirer 0-1. (Uwe Anspach/Pool photo via AP)

Etter hvert kom Hoffenheim mer til hektene igjen. Kveldens blåkledde mannskap spilte seg fram til gode muligheter, men slet med å bryte ned det nykomponerte forsvaret. Med Martin Bjørnbak og Stian Gregersen utilgjengelig, fikk Sheriff Sinyan og backen Birk Risa oppgaven med å stå imot stjernespillere som Dabbur, Kramaric og Bebou!

Den oppgaven løste de på solid vis, men det var likevel flere muligheter som kunne gått inn i nettet! Derfor var det godt at de hadde Andreas Linde bak seg, som vartet opp med flere kjemperedninger! Munas Dabbur vant flere dueller i feltet som hadde god retning. Heldigvis hadde Molde Linde på streken, som fikk ryddet unna! 

Heller ikke sluttspurten ga resultat for hjemmelaget. Isteden fikk Ulland Andersen punktere kampen da han kom alene gjennom. Molde-kanten rundet keeper og satte spikeren i kista! Der var kampen avgjort! 

– For oss er dette en historisk kveld. Det er en kveld som vi vil dra med oss framover. Det viser at vi er kapable. Det viser at selv om vi er ute av sesongen, klarer vi over to kamper å slå et meget godt Hoffenheim-lag, som trykte oss ganske bra i dag. Men vi utførte planen vår på en perfekt måte. Jeg er veldig stolt, sa Erling Moe etter kampen.

Kampen endte 0-2 og Molde gikk dermed videre til åttedelsfinale etter 3-5 sammenlagt. Trekningen av Moldes motstander i neste runde gjennomøres fredag klokka 13. 

NTB_F0-_X8WWu28
Erling Moe i 100 etter avansementet! REUTERS/Ralph Orlowski

Kampfakta:

Hoffenheim - Molde (0-1) 0-2 | Sammenlagt: 3-5
Europa League 2020/21, 16-delsfinale kamp 2
Prezero Arena, Sinsheim
25 februar 2021 kl. 18.55

Mål:

0-1 Eirik Ulland Andersen (20)

0-2 Eirik Ulland Andersen (90)

Annonse fra Eliteserien: