Solid borteseier mot Haugesund

Molde vant hele 0-3 borte mot Haugesund og sikret seg dermed tre nye poeng.

Det ble en målrik kamp borte mot Haugesund, lørdag 11. juli. Molde vant hele 0-3 og sikret seg dermed tre nye poeng. Den regjerende mesteren legger seg med det på en foreløpig tabelltopp, før Bodø/Glimt skal i aksjon søndag. 

Scoret mot gamleklubben

Molde åpnet kampen solid og kunne gått opp i føringen allerede etter fire minutter. Ballen blir spilt gjennom til Leke James som drar seg inn i banen. Nigerianeren avslutter via FKH-stopper Fredriksen, men Sandvik får en hånd på ballen. Stor sjanse! 

Etter 18 minutter spilt sitter scoringen for Molde. Magnus Wolff Eikrem slår inn på bakre stolpe til Eirik Ulland Andersen. Han smeller til på volley og Sandvik er sjanseløs. Det står dermed 0-1 på Haugesund Stadion. Målscorer Ulland Andersen feirer målet mot gamleklubben med en klassisk TikTok-dans. 

NTB_UGoJH5a7FPE
Eirik Ulland Andersen jubler 0-1. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Molde-dobling

Bare ti minutter etter 0-1 scorer blåtrøyene igjen! Et flott Molde-angrep ender i beina på Ola Brynhildsen. Moldes nummer 22 vipper ballen på bakre stolpe til Etzaz Hussain som setter den kontant bak Sandvik. Bortelaget øker dermed ledelsen til 0-2 og slik står det til pause.

I andre omgang får Haugesund en bedre periode, men de klarer ikke å skape mye. Et kvarter inni omgangen får de likevel to gylne muligheter, først med Krygård, deretter med Tiedemann. Hjemmelaget er nære, men avslutningene blir for svake. 

Lekestue!

Molde får mer kontroll på kampen etter hvert og med et kvarter igjen av kampen setter de spikeren i kista. Innbytter og MFK-legende Mattias Moström har kommet inn og er servitør til 0-3. Angrepet starter med Wolff Eikrem som vrir spillet på lekert vis. Moström legger ballen inn med utsiden av foten. Der står en umarkert Leke James som header ballen ned i hjørnet. Lekende lett!

Romsdalingene kontrollerer resten av kampen og det ender med 0-3. De tar dermed med seg tre nye poeng og setter press på Bodø/Glimt som skal i aksjon på søndag.

NTB_Dvs2F0H1Vhk
Leke James jubler med Mattias Moström (t.v) etter 0-3. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Kampfakta:

Haugesund - Molde (0-2) 0-3
Eliteserien, kampdag 7
Haugesund Stadion, Haugesund
11. juli 2020 kl. 18.00

Mål:

0-1 Eirik Ulland Andersen (18)

0-2 Etzaz Hussain (29) 

0-3 Leke James (78)

Molde

1 Andreas Linde

27 Marcus Holmgren Pedersen

2 Martin Bjørnbak

11 Martin Ellingsen

25 John Kitolano

17 Fredrik Aursnes

16 Etzaz Hussain

22 Ola Brynhildsen

7 Magnus Wolff Eikrem

23 Eirik Ulland Andersen

10 Leke James

Innbyttere: Alex Craninx, Henry Wingo, Mattias Moström, Fredrik Sjølstad, Ohi Omoijuanfo, Tobias Christensen, Erling Knudtzon

Annonse fra Eliteserien: