Gullet e hjemme no!

Seriemesterne tok sin 16. strake Eliteserie-seier, og kronet det hele med å løfte trofeet etter kampslutt!

Nest siste serierunde og siste hjemmekamp på Aker Stadion i gullsesongen 2022!

Motstander på motsatt banehalvdel var Sandefjord, et lag som kjemper for å holde seg i Eliteserien. Det var også et revansjesugent Molde-lag som møtte opp til kamp - Det så vi allerede etter minuttet spilt da Etzaz Hussain ladet skuddfoten. Forsøket var brukbart, men den gikk rett på keeper. Bare to minutter senere gjorde David Datro Fofana det samme, men også denne ble for svak.

Så fikk gjestene mulighet fra lang distanse, men Sandefjords Rufo klarte ikke å overliste dagens gule sisteskanse Oliver Petersen. Noen minutter senere skulle Etzaz Hussain få muligheten til å prøve seg fra lang hold igjen. Denne gang hadde ikke Sandefjords keeper like god kontroll, i det han ga en retur som Erling Knudtzon avsluttet utenfor mål.

26 minutter var spilt da vi fikk se Magnus Wolff Eikrems magiske høyrefot i aksjon. Kapteinen sendte gjennom David Datro Fofana alene med Sandefjords keeper, men i avslutningsøyeblikket ble han stoppet på ulovlig vis. Straffe! Ivorianeren tok ansvar selv og satte inn det første på iskaldt vis. Toppscorerens 14. scoring for sesongen!

Datro David Fofana feirer med Moldes Magnus Wolff Eikrem etter 1-0. Foto: Marius Simensen / NTB

Vi fikk se kaptein Magnus Wolffs Eikrems overblikk ved flere anledninger. Denne gang sendte han gjennom Magnus Retsius Grødem, som fikk avsluttet. Corner. Dette var også det siste store vi fikk se til kveldens første omgang, og vi gikk dermed til pause på 1-0.

Bortelaget kviknet mer til etter hvilen. Et langt innkast endte bak i feltet hos en umarkert Albin Wilbo som satte inn utligningen med et kremmerhus. Våre lokale gutter ønskte å ordne opp i dette, og allerede i minuttet etter satte Mathias Fjørtoft Løvik opp Magnus Wolff Eikrem som på lekkert vis plasserte ballen i høyre hjørne. 2-1!

Molde følte seg ikke ferdig for dagen! David Datro Fofana broderte seg igjennom Sandefjord-forsvaret før han sendte ballen til Etzaz Hussain. Like utenfor! Så var det Kristian Eriksen sin tur, men avslutningen gikk høyt over mål. En stund etter kunne dommer gi sluttsignalet, og dermed var det gjort! Moldes 16. Eliteserie-seier på rad! Fantastisk, rett og slett!