Grødem sikret avansement etter straffedrama!

Magnus Grødem var iskald fra krittmerket da Molde avgjorde på overtid mot Hødd!

Det var et spennende Molde-lag som skulle i aksjon på Høddvoll i andre runde av cupen. Alex Craninx var tilbake i buret etter låneoppholdet i Lillestrøm. Unggutta Mathias Fjørtoft Løvik og Niklas Ødegård fikk sjansen fra start igjen. Fofana spilte kant, mens Björn Bergmann Sigurdarson startet på topp etter en skadeperiode. Sist, men ikke minst fikk vi se Sivert Heggheim Mannsverk fra start etter kun én trening med laget. 19-åringen viste klasse i spillet fra starten av, og danset rett og slett på Høddvoll. 

Det var et godt lag Molde møtte, men etter drøye halvtimen fikk de endelig brutt ned sunnmøringene. David Datro Fofana ble lagt i bakken av Hødd-keeper Arnold Origi - Straffe til Molde! Fra krittmerket var Magnus Grødem sikker og sendte gjestene opp i 1-0. Slik stod det også til pause, en jevn omgang i Ulsteinvik.

NTB_JrsBD9lKPsg.jpg
Moldes Magnus Grødem (th) og David Fofana feirer 0-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kampen var absolutt ikke over enda, og med tjue minutter igjen fikk Hødd belønning for arbeidet. Bendik Rise klinket inn 1-1, et drømmetreff fra innbytteren. Det så lenge ut som at denne scoringen skulle lede til ekstraomganger, men på overtid ble Eirik Hestad hektet av Engen på vei ut fra feltet. Dommeren pekte igjen på krittmerket og nå kunne Magnus Grødem sette sitt andre for dagen. Fra elleve meter var midtbaneeleganten iskald og satte ballen i høyre hjørne. 

Slik endte det også på Høddvoll! En jevn og tøff kamp, som kunne gått begge veier. Nå rettes fokuset mot UEFA Conference League og Trabzonspor på torsdag. Vi gleder oss!

NTB_wCg29Ux_ee8.jpg
Magnus Grødem setter inn den avgjørende scoringen! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Kampfakta:

Hødd - Molde (0-1) 1-2
NM, 2. Runde
Høddvoll Stadion
1. august 2021 kl. 16.00

Mål:

0-1 Magnus Grødem (35)

1-1 Bendik Rise (35)

1-2 Magnus Grødem (90+1)

Dagens Molde-lag

krt6vrid.jpg

 

Annonse fra Eliteserien: