NTB_uaotSjzyNv0

Endelig seier mot Stabæk

Martin Ellingsen med comeback da Molde slo Stabæk på Nadderud!

Det var et revansjelystent Moldelag som møtte på Nadderud lørdag kveld. Ikke bare ble det tap i midtuken mot HJK Helsinki; Stabæk vant begge oppgjørene i våres, først i NM, deretter i Eliteserien hjemme på Aker Stadion.

Det ble en sjansefattig start på kampen. Begge lag forsvarte seg godt, og angrepene bar preg av manglende presisjon. Midtveis i omgangen skulle imidlertid den første store sjansen komme. Magnus Grødem kom alene på bakre stolpe etter en god corner fra Markus Kaasa. Grødem strakk seg etter ballen, men fikk dessverre ikke et rent treff og ballen gikk tilside for mål.

Ti minutter senere var det Stabæks tur. De mørkeblå rullet opp et fint angrep på venstresiden. Ballen endte til slutt hos Fredrik Krogstad som avsluttet fra straffemerket. Jakob Karlstrøm var sjanseløs, men til Moldes lettelse gikk ballen i tverrliggeren. Omgangens største sjanse fikk imidlertid Molde sekunder før pause. Kitolano satte fart mot Stabækforsvaret, og leverte ballen til Grødem utenfor sekstenmeteren. Jærbuen vartet opp med en lekker skuddfinte, men måtte se skuddet gå over mål.

Femten minutter ut i andre omgang kunne imidlertid et fullsatt bortefelt juble. Anders Hagelskjær fant Kitolano med en glimrende pasning. Sistnevnte ble sparket ned, og fra straffemerket klinket Veton Berisha ballen midt i mål. 0-1 til Molde.

20 minutter før slutt fikk Molde igjen noe å juble for: Martin Ellingsen entret banen, 645 dager siden forrige kamp. Hedmarkingen spilte en god kamp på midtbanen, og bidro til at Molde kom til flere skumle overganger. Stabæk på sin side kom aldri til de store sjansene, og Molde kunne smile for tre poeng i Bærum.