Molde-seier etter sterk snuoperasjon mot Dundalk

Molde snudde kampen fra 1-0 til 1-2 på ti minutter og tok med seg tre poeng fra Dublin.

Det var en relativt sjansefattig første omgang på Tallaght Stadium. Begge lag hadde likevel sine muligheter og etter en halvtime spilt kom de første store sjansene. Først var det Dundalk som kriget ballen i mål, men scoringen ble annullert på grunn av armbruk. Deretter var det Molde sin tur og de var nære på to cornere. Den siste endte i beina på Marcus Holmgren Pedersen som fyrte av utenfor 16-meteren. Forsøket var godt, men ballen gikk like utenfor.

Etter 35 minutter spilt kom den første scoringen og det var Dundalk som kunne juble. Innlegget fra høyre styres perfekt i hjørne av Sean Murray som sender hjemmelaget i føringen.

NTB_r6hAljuYAng
Moldes Marcus Holmgren Pedersen i duell med Dundalks Darragh Leahy (t.v.) og Michael Duffy. Foto: Bryan Keane/INPHO / NTB

Molde var langt mer positive etter pause. De skapte mye og var nære utligning ved flere anledninger. Og etter det 62 spilleminutt lyktes endelig blåtrøyene. Angrepet startet med Holmgren Pedersen som kom seg fri på høyre flanke. Molde-backen slo et presist innlegg mot Hussain som banket til på helvolley. Skuddet var godt og gikk i nettet via Gannon. Keeper Rogers var dermed utspilt og det stod 1-1 i Dublin.

Sju minutter senere ble Erling Knudtzon byttet inn, og det gav umiddelbar effekt. Molde-kanten brukte bare tre minutter på å skaffe straffespark og fra krittmerket var Ohi Omoijuanfo sikker. Molde-spissen satte ballen kontant bak Rogers og Molde hadde dermed snudd kampen på ti minutter.

Flere mål ble det ikke og Molde tok tre sterke poeng på bortebane. Moldes neste kamper i Europaligaen er Rapid Wien hjemme (29. oktober) og Arsenal borte (5. november)

Torsdag vant Arsenal 2-1 i Østerrike etter en snuoperasjon.