NTB_JJ9hsbujin8

Dette er Häcken

Torsdag 26. oktober kl. 18:45 sparkes 3. runde i årets gruppespill i Europa League i gang på Aker Stadion!

Motstanderen er regjerende seriemester i Allsvenskan BK Häcken, og det er dermed klart for skandinavisk duell. Svenskene har ved flere år gjennom kvalifisering prøvd å få Europa-spill, men spiller denne høsten sitt første gruppespill i Europa.


Häcken i likhet med Molde står igjen med null poeng etter to spilte runder, men svenskene ligger sist grunnet målforskjellen. Häcken står med et seriegull i Allsvenskan, i tillegg til seriesølv tilbake i 2012. De har også vunnet den svenske cupen tre ganger, 2015/16, 2018/19 og 2022/23-sesongen.

Lagene har aldri spilt mot hverandre i en tellende kamp, men tilbake i 2017 møttes lagene i en treningskamp. Molde vant kampen 3-2. I hjemlig liga ligger de gulkledde i øyeblikket på tredjeplass i Allsvenskan, med seks poeng opp til førsteplass. I årets Häcken-stall ser vi flere kjente fjes. Tidligere serie- og cupmester Even Hovland og Ola Kamara spiller for laget fra Göteborg, og det gjør også forsvarsspiller Tomas Totland, som tidligere har spilt for Sogndal og Tromsø. Eks-landslagstrener Per-Mathias Høgmo fra Gratangen er trener for Häcken. Vi gleder oss til kamp og ønsker alle med blåhvite hjerter lykke til på torsdag.

Kom igjen Molde!

Annonse fra Eliteserien: