Avsluttet sesongen med stil!

17 strake Eliteserie-seiere, 9 strake borteseiere og klare seriemestere! For en sesong, og den ble avsluttet med stil i hovedstaden!

Det var tid for Ă„rets siste seriekamp, denne gang mot VĂ„lerenga i Oslo. I likhet med hjemmelaget, hadde ikke Molde stort mer Ă„ spille. De hadde riktignok en solid seiersrekord Ă„ opprettholde, noe man sĂ„ fra fĂžrste spark pĂ„ ballen! Det var tydelig et Molde-lag som Ăžnsket Ă„ angripe, men sĂ„ var det sluttproduktet da. FĂžrst start-debuterende Niklas ØdegĂ„rd, sĂ„ David Datro Fofana, deretter Kristian Eriksen - alle med svake avslutninger.

Litt ut av intet var VĂ„lerenga pĂ„ fart fremover pĂ„ Moldes banehalvdel. Amor Layouni la inn til Torgeir BĂžrven, som kunne stange inn ledelsen for Oslo-laget. Dagens hvitkledde jaktet utligningen, og etter drĂžye tjue minutter spilt fikk de den store muligheten de trengte! Unge Mathias FjĂžrtoft LĂžvik svingte inn mot Niklas ØdegĂ„rd som var en knapp skostĂžrrelse fra Ă„ sette inn 1-1-scoringen. Flere sjanser ble det ikke fĂžr hvilen, og lagene gikk dermed til pause pĂ„ 1-0.

NTB_OTxjcT1EuXk (1).jpg
Petter Strand og Moldes David Datro Fofana i aksjon. Foto: Javad Parsa / NTB

Det var tid for de siste 45 minuttene for Ă„ret 2022, og Benjamin Tiedemann Hansen Ă„pnet omgangen med en strĂ„lende blokkering. Deretter var det gossingen Emil Varhaugvik Breivik som testet hĂžyreslegga med et godt forsĂžk som gikk like over mĂ„l.

Knappe ti minutter etterpĂ„ var det innbytteren Magnus GrĂždem som sendte gjennom David Datro Fofana med en nydelig gjennombruddspasning. Sistnevnte rundet keeper fĂžr han ble stoppet i avslutningsĂžyeblikket. Nesten! SĂ„ fikk VĂ„lerenga sin mulighet igjen. Vollyen hadde god retning, Oliver Petersen i Molde-buret vartet opp med en strĂ„lende redning.

Deretter var det duket for fem magiske minutter! I det 77. minutt ble debutant og 2006-modell Anders BĂžrset byttet inn, sammen med Johan Bakke. Knappe to minutter etter var Molde frempĂ„ med Sivert Mannsverk. Midtbanetalentet la inn i boksen mot Kristian Eriksen, som var rĂ„sterk i duell med landslagsstopper Stefan Strandberg. Til tross for 12 cm hĂžydeforskjell, var det Eriksen som gikk seirende ut av duellen, og da kunne Ola Brynhildsen stange inn utligningen. Angriperens Eliteserie-scoring nr. 11 pĂ„ 19 kamper!

David Datro Fofana Ăžnsket slettes ikke Ă„ avslutte sesongen med uavgjort i det han pĂ„ rutinert vis falt over ende i VĂ„lerengas 16-meter. Straffespark! Som forrige gang, tok ivorianeren ansvar selv da han satte inn 2-1-scoringen pĂ„ iskaldt vis.

Vi fikk dermed en perfekt avslutning pÄ sesongen! 17 strake seiere, 9 strake borteseiere og seriemestere! Fantastisk, rett og slett!

NTB_qPyIa1i6hNc.jpg
Molde-jubel etter seiersmÄlet! Foto: Javad Parsa / NTB

Kampfakta:

VĂ„lerenga - Molde (1-0) 2-1
Eliteserien, Runde 30
Intility Arena
15. november 2022 kl. 17.00

MĂ„l:

1-0 Torgeir BĂžrven (11)

1-1 Ola Brynhildsen (80)

1-2 David Datro Fofana (83)

Dagens XI