Sterk seier mot Mjøndalen

Det var spenning fra start til slutt da Molde vant 2-1 hjemme mot Mjøndalen.

Det ble et tøft oppgjør på Aker Stadion da Molde tok i mot Mjøndalen. Hjemmelaget var den store favoritten, og var en avhengig av seier for å henge på Bodø/Glimt. Mjøndalen har ikke tatt poeng mot Molde i nyere tid, men har vist gode styrker så langt i sesongen. Kampen var derfor helt åpen!

God uttelling

Molde tok tidlig kontroll på kampen mot et lavtliggende Mjøndalen. Etter femten minutter kom de første store sjansene. Knudtzon spilles fri på venstrekanten og legger en fin ball, 45 grader ut til Christensen. Unggutten kommer i en drømmeposisjon, men treffer ikke ballen ordentlig. Sjansen er gigantisk! Bare ett par minutter etterpå kløner bortelaget bort ballen i farlig posisjon. Der står Christensen som sender ballen videre gjennom til Ohi. Molde-spissen blir tvunget til å avslutte fra skrått hold og Makani redder.

Etter en halvtime spilt på Aker Stadion sitter scoringen for hjemmelaget. Molde tar et raskt innkast til Knudtzon som spiller videre til Christensen. Playmakeren legger ballen videre til Aursnes som klinker til fra 18-19 meter. Ballen suser knallhardt i målet bak Makani og Molde går opp i føringen. Bare to minutter senere sitter nummer to! Hussain chipper ballen til Knudtzon som flikker den til Kitolano. Venstrebacken får et godt treff og Makani er nok en gang sjanseløs. 2-0!

Mjøndalen var absolutt ikke ufarlige og presset fram flere dødballer som skapte trøbbel for Molde. Både Ibrahim og Brochmann var nære, men ble begge stoppet av Andreas Linde som var solid mellom stengene.

NTB_5w8ZM-iySrw
John Kitolano (tv) feirer etter 2-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Bortelaget reduserer

I andre omgang fortsatte Molde å kontrollere kampen, men ble etter hvert presset av et duellsterkt Mjøndalen som jaktet en redusering. Etter 60 minutter spilt, får de en drømmemulighet når Hussain feller en Mjøndalen-spiller rett utenfor 16-meteren. Quint Jansen har en god skuddfot og viser det nok en gang når han fyrer av. Ballen går via Molde-muren og forbi en utspilt Linde. 2-1!

Målet ga bortelaget håp og de brunkledde ble stadig farligere. De fikk en rekke dødballer som de utnyttet på godt vis. Både Dragsnes og Solholm Johansen hadde gode avslutninger, men Molde klarte å rydde unna.

Linde redder!

I sluttminuttene fortsatte Mjøndalen å presse. Molde fikk ryddet unna flere ganger, men med fem minutter igjen av kampen rives Dragsnes ned i feltet. Dommer Kringstad peker på straffemerket! Innbytter og tidligere Molde-spiller Christian Gauseth trer frem, og kan sette 2-2, på samme måte som Kristiansund gjorde i forrige serierunde. Men på streken har Molde Andreas Linde som har spilt en solid kamp mellom stengene. Gauseth tar fart og skyter til venstre, men skuddet er enkelt å lese for keeper. Linde redder!

På overtid får Molde to kjempesjanser hvor de kan punktere kampen, men klarer ikke å sette ballen i nettet. Dermed ender det 2-1 på Aker Stadion. Molde tar med seg tre nye poeng og er tilbake på vinnersporet!

NTB_r7mYRFph4bc
Super-Linde redder straffen til Gauseth! Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix