Overkjøring hjemme mot Viking

Det ble en målfest da Molde tok i mot Viking på Aker Stadion. Romsdalingene vant hele 5-0!

Det ble rett og slett en maktdemonstrasjon hjemme mot Viking. Molde vant hele 5-0 Molde og feide siddisene av bana. De var dominerende både i banespillet og på målprotokollen, noe som resulterte i tre nye poeng. 

Pangstart!

Molde gikk tidlig i strupen på Viking og kunne gått opp i føringen allerede etter 15 sekunder! Magnus Wolff Eikrem tok ballen fra avsparket og spilte gjennom Erling Knudtzon. Moldes nummer 14 kom alene med Østbø, men ble stoppet. Bare minutter etter kombinerte Eikrem og Knudtzon nok en gang, og sistnevnte var igjen i duell med Østbø. Denne gangen felte keeper-reserven Knudtzon og hjemmelaget fikk straffe! Moldes Leke James pleier å være iskald fra straffemerket og var også mannen som skulle ta denne. Molde-spissen sender keeper Østbø feil vei og setter ballen til høyre. 1-0!

Bare ti minutter senere dobler Molde. Knudtzon er nok en gang involvert og skaffer et frispark på venstresiden. Dødballspesialist Eikrem svinger frisparket hardt inn mot Østbø som slår den i egen tverrliger. Ballen ender til slutt opp hos Hussain som har ingen problemer med å sette 2-0. Solid start av hjemmelaget! 

NTB_7Uk40dLsbMk
Moldes Leke James setter 1-0 fra straffemerket. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde fortsatte å styre banespillet etter målene. Bortelaget hadde fra starten gått ut i en 352/532-formasjon, som de slet med å organisere. Etter kalddusjen klarte de å få mer kontroll på det defensive, men offensive kraften var fraværende. Det ble ikke scoret flere mål i omgangen og lagene gikk dermed til pause på 2-0.

Overkjøring

Etter pausa fotsatte Molde på det de starten på i første omgang. Sju minutter inn i andre omgang får Tobias Christensen ballen rett utenfor 16-meteren. Unggutten lobber ballen inn mot James som flikker den videre. Til slutt ender ballen opp hos Aursnes som fyrer løs på volley. Dessverre går det knallharde skuddet rett på Østbø. Få minutter etterpå får bortelaget en mulighet til å komme inn i kampen igjen. Viking-spiller Bytyqi blir spilt gjennom og avslutter, men Linde stopper skuddet.

I stedet er det Molde som øker ledelsen. 63 minutter inn i kampen får James kula rett utenfor 16-meteren. Moldes stjernespiss legger den igjen til Hestad som trer gjennom til James igjen. Moldes nummer 10 setter 3-0 lekende lett! 

Hjemmelaget hadde likevel mer på lager og i det 77. minutt kommer 4-0. Denne gangen er det høyreback Henry Wingo som scorer. Amerikaneren får ballen rett utenfor 16-meteren etter nydelige Molde-kombinasjoner. Wingo fyrer av og Østbø er sjanseløs. Han setter dermed sitt første for klubben med stil!

NTB_NElpLQ9bto0
Moldes Henry Wingo hamrer inn 4-0. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Bare minutter etter Wingos drømmetreff scorer blåtrøyene igjen. Denne gangen er det innbytter Ulland Andersen, som følger Hussain og James sine fotspor og scorer i andre kamp på rad. Molde får frispark rett utenfor 16-meteren - perfekt hold for Ulland Andersen. Frisparkspesialisten setter ballen under muren til Viking og Østbø er sjanseløs. 5-0! 

Molde hadde flere muligheter til å øke ledelsen i sluttminuttene, men det hadde også Viking. De får nemlig en straffe rett før slutt, og da er det ingen andre en Høiland som stepper opp. Den tidligere Molde-spissen fyrer løs fra krittmerket, men Linde redder! Det lønner seg nemlig ikke for tidligere Molde-spillere å ta straffer mot gamleklubben. Kampen ender dermed 5-0. Blåtrøyene dominerte og tar med seg tre viktige poeng.

Kampfakta:

Molde - Viking (2-0) 5-0
Eliteserien, kampdag 8
Aker Stadion, Molde
15. juli 2020 kl. 18.00

Mål:

1-0 Leke James (4)

2-0 Etzaz Hussain (13) 

3-0 Leke James (64)

4-0 Henry Wingo (76)

5-0 Eirik Ulland Andersen (81)

Molde

1 Andreas Linde

20 Henry Wingo

2 Martin Bjørnbak

11 Martin Ellingsen

25 John Kitolano

17 Fredrik Aursnes

16 Etzaz Hussain

14 Erling Knudtzon

7 Magnus Wolff Eikrem

15 Tobias Christensen

10 Leke James

Innbyttere: Alex Craninx, Eirik Hestad, Mattias Moström, Fredrik Sjølstad, Ohi Omoijuanfo, Ola Brynhildsen, Eirik Ulland Andersen

Annonse fra Eliteserien: