UKE 5

Denne uka har det vært mye trening og to kamper. Spillere og team viser fram stor innsats! 

Torsdag var det kvalifisering til NM J 19 mot Træff på Aker stadion, og lørdag treningskamp mot AaFK Fortuna i Sparebanken Møre Arena i Ålesund. Fortuna har blitt en del av Aafk og stilte for første gang i historien til kamp i orange drakter. 

Fakta om NM kampen kan finnes her: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7423277

Dette er hva hovedtrener August Nyland sier om ukas kamper: 

MFK-TRÆFF 30/1 (7-2)

Mot Træff møter vi et lag som på mange måter går ut og tar oss litt på senga med et høyt og aggressivt press mot oss, noe vi her ser at vi må arbeide videre med å håndtere. Samtidig så ser vi etterhvert løsninger ut av Træff-presset, noe som gjør at kampen fort ut i første omgang endrer kampbilde. Våre offensive spillere finner seg etterhvert til rette i de rommene vi søker, og viser etterhvert kvalitet med gode angrep og fine scoringer. Trekker frem Marte Malmedal som leverer en solid prestasjon, med et trygt pasningspill.

AAFK Fortuna - MFK 1/2 (3-3)

En fin dag for fotball inne i Sunnmørshallen. To relativt jevngode lag som begge har intensjon om å spille god fotball. Vi starter kampen med å tidlig ta "føringen" i kampen, og får veldig tydelig sett på ulike løsninger for å spille oss til sjanser. Nora Harnes Håheim scorer 2, men med godt forarbeid på begge målene. Vi gir oss selv muligheten til å ofte utnytte og veksle mellom bakrom og mellomrom, og våre stoppere viser igjen god utvikling når det både gjelder valg og kvalitet i den delen av spillet. Fortuna kjemper inn to gode Cornerscoringer. Når det gjelder omstillings-spillet vårt, ser vi at de gangene vi lykkes veldig godt med å gjenvinne ballen tidlig, er de gangene vi er ordentlig flinke til å reagere positiv - og fremover. Vi får i denne kampen virkelig øvd på frispillingen vår, og ser ettehvert gode muligheter til å utnytte overtall sentralt, og etterhvert som et resultat av det, også utnytte rom hos våre backer når motstander må forsvare seg smalere. Alt i alt sier vi oss fornøyd med årets første skikkelige treningskamp, og med ønske og driv til å utvikle oss videre. Trekker frem vår kaptein Guro Dahle, som kommer seg igang med en solid kamp. Dette var artig for alle! Nora scorer to, og setter opp Ida Hasselgård med en ikke-innøvd corner variant, som endte i stor suksess. Kreativitet og klasse!

 

(Takk til Toril Dønheim for at vi kunne bruke bilde)

 

Annonse fra Eliteserien: