TRYGGHET!

Tora Aleksandersen, Sandra Ask og Vilde Aasprang

I dag presenterer vi tre spillere fra vårt forsvar. Vi har hatt en tøff start i G 16 serien, men lærer hver dag. Spillerne imponerer ved å beholde roen og vise trygghet selv om guttelaga ikke gir oss noen sekunders pause. Tora, Sandra og Vilde er gode representanter for nettopp dette!

 

Navn: Tora Aleksandersen

Hvor gammel er du? 19 år (2001)

Hvilket år begynte du i Molde FK?  Begynte i august 2019

Posisjon på banen? Midtstopper

Hvor kommer du fra? Jendem

Skole/linje? 4.året ved toppidrettslinja på Molde VGS

Har du et forbilde? Virgil van Dijk

Favorittlag? Liverpool 

Hva motiverer deg med fotball? Det som motiverer meg mest er den enorme gleden fotball gir meg. Det er motiverende å se utviklingen til laget og min egen. Gleden motiverer meg til å fortsette å jobbe hardt for å fortsette å utvikle meg og laget. Miljøet vi har i laget på og utenfor banen spiller også en viktig roller for motivasjonen.

Hva er dine sterke sider fotballmessig? Hva vil du bli bedre på? Og hvordan jobber du med det?Mine sterkeste sider vil jeg si er spilleforståelse, pasningsspill og evnen til å kommunisere med medspillere. Det jeg vil bli bedre på er å utnytte fysikken og hurtigheten min til å vinne ballen og dueller enda mer. For å utvikle det ser jeg på kamper av de beste forsvarsspillerne i verden for å lære og se hva de gjør før, under og etter situasjoner og så bruker jeg videoanalyse for å se hva jeg gjør i disse situasjonene på trening og under kamp.

Du er forsvarsspiller. Har måten laget/dere i forsvaret spiller på endret seg noe siste året? Måten vi spiller på har endret seg til at vi skal være mer offensiv. Vi blir stadig pushet til å delta mer i det oppbyggende spillet enn å bare forsvare mål. Alle forsvarsspillerne er teknisk gode spillere og det gir oss muligheten til å endre på forsvarsformasjonen. Formasjonsmessig så varierer vi med å spille med 3 eller 4 bak.

Ditt beste fotballminne? Mitt beste fotballminne må være bronsemedalje på Danacup 2018 med Træff der vi vant mange vanskelige kamper mot gode motstandere og opprykk til 2.div med Træff i 2018.

Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball? Mitt beste tips er ha det gøy, spill med venner og lek med ballen! Gi alt på trening og vær fokusert, men som sagt ikke glemme å ha det gøy. Tren mest og best! 

---------------------------

 

Navn: Sandra Rød Ask

Hvor gammel er du? 18 år (født 2001)

Hvilket år begynte du i Molde FK? Gikk over i starten av 2017, etter å ha hospitert fra høsten 2016

Posisjon på banen?  Keeper

Hvor kommer du fra? Batnfjordsøra

Skole/linje? Årsstudium Sport and Adventure på Høgskolen i Molde

Har du et forbilde? Ikke noe bestemt forbilde, men har flere personer som inspirerer og motiverer meg

Favorittlag? Rosenborg Ballklub

Hva motiverer deg med fotball? Det som motiverer meg med fotball er at det er gøy. Det er en sosial arena hvor jeg får spilt med andre som har den felles interessen, som gjør at nivået blir bra og vi har det morsomt sammen. 

Hva er dine sterke sider fotballmessig? Hva vil du bli bedre på? Og hvordan jobber du med det? Mine sterkeste sider vil jeg si er at jeg er god med ball i beina til å være keeper og at jeg er reaksjonssterk. Jeg jobber både med egenskapene jeg er sterkest på og de svakere egenskapene. I perioden vi er i nå jobber jeg spesifikt med å bli mer offensiv i feltet og å kommunisere enda bedre, særlig med forsvarsrekka. For å forbedre meg fokuserer jeg ekstra på disse egenskapene både på trening og i kamp, har dialog med trener, samt å se på video fra både treninger og kamper.  

Du er keeper. Har måten laget/dere i forsvaret spiller på endret seg noe siste året? Måten vi spiller på har endret seg mye det siste året. Slik vi spiller nå er jeg som keeper mye mer delaktig i spillet, noe jeg synes er bra siden jeg liker å bruke beina. Vi spiller mer ball og jeg er mye med i frispillingsfasen. 

Ditt beste fotballminne? Mitt beste fotballminne er Dahle cup 2014. Da vant vi (Batnfjord IL) 7-2 over rivalen vår, Averøykameratene, i finalen. Jeg husker fortsatt følelsene og den gode stemningen kampen hadde rundt seg og viktigheten av å vinne.

Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball? Lek mye med ball og ha det gøy, det er det viktigste! Ha fokus når du trener, da utvikler du deg hver økt - gjerne sett deg et mål for økta, hva du skal fokusere på. 

----------------------------

 

Navn; Vilde Pommeresche Aasprang

Hvor gammel er du? 16 år (2004)

Hvilket år begynte du i Molde FK? Meldte overgang til MFK desember 2019

Posisjon på banen? Venstre midstopper   

Hvor kommer du fra? Tingvoll, eller Fræna som August kaller det!

Skole/linje? 1.året på toppidrett ved Molde VGS

Har du et forbilde? Virgil van Dijk

Favorittlag? Molde FK Kvinner

Hva motiverer deg med fotball? Det å kunne se forbedring i det jeg gjør, å se at jeg blir bedre på de tingene jeg trener på hver dag gjør at jeg får motivasjon til å bli enda bedre! Lysten til å vinne kamper når 2.div begynner på igjen gir meg også stor motivasjon + at det alltid er små eller store ting å bli bedre på!

Hva er dine sterke sider fotballmessig? Hva vil du bli bedre på? Og hvordan jobber du med det? Jeg vil si at noen av mine sterkeste sider fotballmessig er duellstyrken og pasningsfoten min. Målet jeg har satt meg for den nye 6-ukersperioden er å bli bedre med venstrefoten og bedre på orientering. Måten jeg jobber med dette er både på feltet, men også på videoanalyse.

Du er forsvarsspiller. Har måten laget/dere i forsvaret spiller på endret seg noe siste året? Før spillet vi 4–3-3, men i sommer begynte vi å legge om til 3-4-3. Det vil si at vi gikk fra fire til tre i forsvar, altså en helt annen måte å forsvare oss på. Dette har vi brukt mye tid på å sette oss inn i og klare å utføre. Vi har også blitt mye mer bevist på å prøve å spille oss ut bakfra istedenfor å bare klinke ballen langt. 

Ditt beste fotballminne? Det må være 3.plass i Danacup med Træff i 2019, eller når vi hadde to straffekonkurranser og vant begge i sluttspillet på Norway cup med Tingvoll j15

Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball? Husk kvalitet foran kvantitet på trening og ikke minst å ha det gøy med fotball!

Annonse fra Eliteserien: