TOPPSERIESPILLERE KLARE FOR MFK!

Laura Guldbjerg Pedersen, Klara Thorsrud Sporsem og Mille Aune er klare for spill i blått og hvitt!

Trioen er klar for spill i blått og hvitt for sesongen 2024, og slutter seg til troppen allerede denne uken. De tre spillerne tilfører vår unge tropp relevant erfaring fra høyere nivå og vil bidra godt inn mot årets sesong sier leder for kvinnefotball Erlend Holmlund. 

III01498.jpg
Klara Sporsem

Klara vender tilbake til Molde etter opphold i Oslo-klubbene Øvrevoll Hosle og Vålerenga hvor hun tar med seg nærmere 100 kamper for de to klubbene. Om seg selv sier Klara:

"Jeg er 26 år gammel fra Gossen. De siste 8 årene har jeg bodd i Oslo og tatt bachelor på Norges Idrettshøgskole i Trening, Helse og Prestasjon. Jeg er ambisiøs, glad i nye utfordringer og liker å pushe meg selv ut av komfortsonen. Selv om bylivet i Oslo er noe jeg elsker, så er naturen noe som gir meg mye mer og noe som jeg ser frem til å kunne utnytte meg av i hverdagen igjen."

Hun har også representert Norge opp til J19 landslagsnivå, om sin motivasjon for å komme tilbake til Molde med en 2 årskontrakt sier hun følgende:

"Jeg har alltid hatt et ønske om å kunne spille Toppserie med Molde. Med den satsingen som skjer i klubben nå, er dette noe som kan realiseres innen kort tid. Den reisen er noe jeg blir trigget av å være en del av. Molde har over lengre tid uttrykt en sterk interesse om å hente meg hjem, noe som får meg til å føle meg veldig ønsket. Måten det blir satset på i Molde er noe jeg ikke har sett noe annet sted. Jeg er ikke i tvil om at Molde er en klubb som har ressursene som skal til for at vi tar steget opp til Toppserien på kortest mulig tid. Jeg har stor tro på dette laget, og vi kommer ikke til å se oss tilbake. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne utfordringen!" 

III01503.jpg
Laura Guldbjerg Pedersen

Laura spilte sine ungdomsår i Ballerup-Skovlund i Danmark, før hun gikk til Køge der hun vant to seriemesterskap og spilte Champions League for klubben, før sesongen 2023 ønsket hun å prøve noe nytt og gikk da til Vålerenga og spill i Toppserien, der fikk hun i sesongen 2023 med seg 16 kamper. 27-åringen har representert Danmark opp til J19 landslaget tidligere. 

III01456.jpg
Mille Aune

Har tidligere spilt for Viking og gått stegene der før hun gikk videre til Klepp hvor hun fikk med seg 24 kamper i sesongen 2020. Etter 2021 sesongen gikk hun til daværende Sandviken (senere Brann) hvor hun fikk med seg 11 kamper igjennom perioden der. Mille har landskamper opp til U23 nivå og totalt 27 aldersbestemte landskamper. Ved siden av fotballen studerer hun økonomi og administrasjon ved BI Bergen. 

Om sin motivasjon for å komme til Molde, nevner Mille at hun har stor tro på prosjektet som er satt i gang, herresiden en inspirasjon for hva som er mulig å få til og at hun ønsker å være en del av dette prosjektet for å se hvor langt vi kan nå sammen, der hun nå har signert en 2-årig avtale med MFK. Hun trekker også frem stadion og fasilitetene som gode og tilrettelagte for at laget skal kunne oppnå det man ønsker, inntrykket av byen og klubben er også godt hvor hun ser frem i mot den nye sesongen.  

Vi gleder oss til å se de tre i aksjon i den blått og hvitt, og ønsker alle hjertelig velkommen til Molde FK!

Annonse fra Eliteserien: