Kvalifisering NM J 19

Torsdag 23/1 var det klart for den første kampen i kvalifiseringa til hovedrundene i NM J19. Med dårlig værmelding i ryggen og mye trening i beina reiste vi til Sunndal. Det viste seg derimot at det ble utrolig bra spilleforhold til å være i januar, og det ble en severdig kamp. 

Hovedtrener sier følgende om kampen: 

Vi går inn til kampen, hvor vi på forhånd har arbeidet mye med angrepsspill, og går ut i en ganske smal 4-1-2-1-2 hvor indreløpere og vår offensive midtbanespller får kreativ frihet med tanke på bevegelser, og hvor begge våre backer fungerer som breddeholdere, og angrepsspillere når vi angriper etablert. Gjennom store deler av kampen klarer vi å holde et trykk mot Sunndal, på grunn av vårt meget offensive gjenvinningsspill. Dette er noe vi ser at vi har tatt store steg på som lag, og noe som ALLTID kommer til å være en del av treningsøktene, uansett tema. Vi er et lag som med de spillerne vi har er best med ball, og derfor må vi fortsette å sørge for at vi så ofte som mulig har den ballen. Vi scorer 5 mål, og skaper masse sjanser mot et Sunndal-lag som er gode til å forsvare seg. Vi jobber videre med å skape enda større sjanser i slike kamper. Alle spillerne i MFK trøya i denne kampen gjør gode kamper, og å trekke frem en "kampens-MFK er" er vanskelig. Våre to venstrebacker i denne kampen (Malin og Anne Marte) gjør begge en meget god figur, og skaper farligheter i hver sin omgang. Samtidig, vil jeg ut ifra utviklingen trekke frem fire spillere som i denne kampen alle utfordrer seg selv og gjør en god kamp: Sandra - utfordrer seg selv mye med pasninger gjennom og over ledd. Vilde, Tora og June - alle våre tre midtstoppere i denne kampen leverer et pasningsspill som knekker Sunndal sammen. Alle tre har ved flere situasjoner hvor de trer opp våre indreløpere eller offensive midtbanespillere, og er ofte flink til å vurdere når de pasningene skal slås. Herlig! Neste uke er det to nye og spennende kamper. Begge kampene blir brukt som læring og øving, og begge kampene er kun som en del av prosessen i å gjøre oss og hver enkelt klare for ny sesong og flere utviklende fotballår. Vi er godt igang, og vi ser veldig positivt på veien videre. Ha en fin helg, og ta vare på de rundt :)

August

-----------

Bildet er av Malin (nevnte back) som måtte holde ut på benken i tilfelle skader, mens de andre fikk gå å ta en varm dusj da vinden ble litt sur på slutten av kampen. 

Mer detaljer fra kampen kan også finnes på: https://www.fotball.no/fotballdata/kamp/?fiksId=7423259

Torsdag venter kamp 2 i kvalifiseringa mot Træff hjemme, og på lørdag er det treningskamp borte mot Fortuna i Sunnmørshallen. 

Annonse fra Eliteserien: