"HISTORISKE KAMPER"

De siste ukene har vi spilt tre treningskamper og hatt en treningssamling i Molde i siste halvdel av uke 8. Den 8/2 spilte vi mot førstedivisjonslaget KIL/Hemne borte i Sodvinhallen, og det ble en bra treningskamp for oss selv om vi tape 0-1. Den 11/2 spilte vi en kamp som vel kan kalles "historisk". Det var første gang at MFK og KBK møttes til damekamp. Det er spennende ting på gang på Nordmøre også og det "nye" laget KBK kan komme til å gjøre det bra i tredjedivisjon. Vi vant kampen på Aker stadion 2-0. Trondheims-Ørn har byttet navn til RBK og nå i helga spilte vi treningskamp mot RBK 2 på Koteng Arena. Dessverre ble det tap, men hovedtrener August Nyland fant likevel mye nyttig å ta med seg i det videre arbeidet. Her er hva han skrev like etter kampen.

En liten evaluering: Vi åpner kampen forsiktig, og er i mange deler av spillet litt bakpå. Det gjør at RBK får muligheten til å bruke ballen til å flytte på oss. Samtidig har vi noen svært gode angrep underveis, og løser noen trekk som vi har arbeidet med godt. RBK sliter med å skape store sjanser mot oss, hvor vi derimot kommer til noen store sjanser før pause. I pausen justerer vi oss med tanke på mentalitet, hvor vi skal tørre å gå ut enda mer fryktløst, som påvirker oss positivt. I en slik omgang, hvor spillet går så fort som det gjør, må vi jobbe med det å ha balanse i laget, og være tidlig ute med offensiv markering for å hindre kontringer. Utover omgangen blir vi bedre og bedre i presspillet, som igjen påvirker at vi ofte kommer oss rettvendt i mellomrom. Stine/Ida spesielt blir oftere koblet på, og Anne Marte/Live viser utvikling med tanke på bevegelser inn i bakrom, sammen med Idun som kommer til noen store sjanser med gode 2./3.bevegelser. Keeperne viser ved flere situasjoner god utvikling med tanke på frispillingsferdigheter, noe vi synes er veldig bra! Totalt sett en god kamp for utvikling, og vi ser igjen mye av det vi jobber med i hverdagen. Fortsatt må arbeid gjøres for å bli flinkere til å hindre kontringer, spesielt når kampen bølger. Nå blir det fint med varmere strøk, hvor vi kan arbeide godt sammen (fra onsdag 4/3 er D1 på treningsleir noe utenfor Barcelona).