ERFARING OG KOMPETANSE-UTVIKLING

Kjell Arne Hestad og Thomas Ferreira.

I Akerakademiet er det flere som får sin utdannelse som fotballtrener og spillerutvikler. Akerakademiet legger vekt på at de unge skal ha gode veiledere og folk med erfaring rundt seg. Vi har tidligere presentert Jarl Torske, som er trenerveileder i akademiet. I teamet rundt damelaget har vi Kjell Arne Hestad som med sin erfaring og komptetanse er en viktig brikke for både spillere og trenere. I tillegg presenterer vi i dag Thomas Ferreira, som er ny i teamet. 

---------

Navn: Kjell Arne Hestad

Hvilket år begynte du i Molde FK/Akerakademiet?  Jeg begynte som trener i Akerakademiet i 2009 - har hatt ulike roller både på G16, G19, M2 og på damelaget.

Hva er din rolle?  Pr i dag har jeg rollen som en av assistenttrenerne for damelaget til Molde.

Har du en "fotball-trenerfilosofi"?  For meg er utvikling av enkeltindividet av stor betydning - både som spillere og som mennesker. Fotballmessig må spillerne lære seg å ta gode valg på selvstendig grunnlag. Klare roller i et defensivt grunnspill er av stor betydning. Gjennombruddshissig og med god bredde i det etablerte offensive grunnspillet, høyt press, gjenvinning og deretter direkte inn i farlig rom for å score er gull. 

Hva driver du med når du ikke jobber med damelaget?  Jeg har full jobb i politiet og vel så det. Spiller bass i band, ser og analyserer mye fotball og forsøker å tilbringe tid med familien.

Har du en idrettskarriere bak deg?  Tja..spilte i lokalfotballen i mange år - 3.divisjon var høyeste nivå jeg kom til.

Har du et forbilde, eller noe/noen som inspirerer deg?  Jeg har to flotte voksne barn som stadig inspirerer meg. I tillegg vil jeg si at Kong Harald er en klok, erfaren og meget inspirerende person. Som dere skjønner så er jeg monarkist.

Favorittlag?  Everton. Folkets klubb i en engelsk by.

Hva motiverer deg i jobben som trener for damespillerne?  Et topp akademi i ryggen! Flotte unge mennesker / fotballspillere som vil se hvor gode de kan bli. Også det å jobbe i et faglig bredt og godt team rundt damelaget hvor jeg lærer nye ting stadig vekk er motiverende.

Ditt beste fotball (-idretts)minne?  Å se Ingrid score på straffekonk i finalen i Norway Cup og at laget vant var fantastisk. Eirik sin debut for Moldes A-lag i Europa var også stort - for ikke å glemme da Molde ble seriemestre på Aker stadion første gang - da rant tårene.

Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball?  Spill masse uorganisert fotball og lek mye med ballen. Bevar gleden og la deg inspirere av de beste. 

Vil du anbefale din utdannelse for fotballspillere?  Jeg har jobbet i politiet i 30 år. Ikke angret en eneste dag. Et samfunnsoppdrag som har motivert meg - anbefales.

----------

Navn;  Thomas Ferreira

Hvilket år begynte du i Molde FK/Akerakademiet?  Januar 2019

Hva er din rolle?  Min rolle er først og fremst å være assistenttrener, hvor jeg skal bidra på treningsfeltet å bistå hovedtrener/resten av trenerteamet med råd og veiledning. Jeg har også ansvaret for å følge opp / sette spillernes individuelle utviklingsmål gjennom sesongen. 

Hva driver du med når du ikke jobber med damelaget?  Ved siden av damelaget, jobber jeg blant annet som instruktør på FFO, samt som jeg er trener for gutte- og jente gruppene på SPU. I tillegg til jobb i MFK, studerer jeg Sport Management på Høgskolen i Molde.

Har du en idrettskarriere bak deg?  Jeg har stort sett spilt fotball hele livet, men da jeg flyttet til Molde ble fokuset skiftet mer inn mot trenerrollen da ambisjonene som trener tok overhånd. Jobb og studier tok for mye tid til å kunne kombinere med fotballsatsning, nivå 3 i Norge var det høyeste jeg spilte i. 

Har du et forbilde, eller noe/noen som inspirerer deg?  Det har vært mange som har inspirert meg opp igjennom, men foreldrene mine er og har alltid vært viktige forbilder. 

Favorittlag?  Real Madrid.

Hva motiverer deg i jobben som trener for damespillerne?  Å få jobbe med en gjeng som er så sulten på å bli bedre hver dag de går på trening, og som virkelig finner glede med fotball. Jeg har på min korte tid her blitt imponert over detalj-fokuset til jentene og trenerteamet, og jeg gleder meg virkelig til å være en del av dette spennende laget.  

Ditt beste fotball (-idretts)minne?  Treningsopphold i AC Milan. Stor opplevelse å få trene med akademilaget til AC Milan og få gå ut på San Siro sammens med resten av akademispillerne.

Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball?  Tren mye, ha det gøy og vær tålmodig. Utvikling skjer ikke i løpet av natten, men over tid. Det kreves tålmodighet og hardt arbeid for å bli bedre. 

Vil du anbefale din utdannelse for fotballspillere?  Absolutt! En eller annen gang må spillerkarrieren ta slutt og hvis interessen for idrett fortsatt er der, så kan dette studie passe for deg da det gir en allsidig idrettsmessig utdanning. 

Annonse fra Eliteserien: