ER ANGREP DET BESTE FORSVAR?

Live Fjørtoft Aak, Lea Dahle og Andrine Olsen Endestad

I dag presenterer vi tre spillere fra vårt angrep. I G16 serien får ikke angrepsspillerne mye tid til å finne løsninger. Her er tre dyktige og motiverte spillere som får erfare dette! 

Vi vil også benytte anledningen til å takke Anne Marte Halset for tiden i MFK. Hun har begynt å studere fysioterapi i Trondheim og har nå meldt overgang til KIL/Hemne. Vi ønsker deg lykke til med studier og med fotball, og håper å se deg tilbake i MFK en dag, kanskje som spillende fysio-assistent til vår eminente fysioterapeut Elin Kortner Lystad?

---------------------------

 

Navn; Live Fjørtoft Aak


Hvor gammel er du? 18 år (2002)

Hvilket år begynte du i Molde FK?  Sommeren 2018

Posisjon på banen?  Spiss

Du er angrepsspiller. Er angrep det beste forsvar? Hvordan er det å være i angrep i G16-serien? Det er vanskelig å være spiss i G16-serien fordi det er få sjanser å score på og derfor er det viktig å være skjerpet når sjansen kommer. 

Hvor kommer du fra, og hvilke klubber har du spilt for? Jeg kommer fra Åndalsnes. Har spilt for Åndalsnes if, Isfjorden il, Langfjorden fk og Molde fk.

Skole/linje? Går 3. året på toppidrettslinja ved Molde VGs 

Har du et forbilde? Mormor 

Favorittlag? Liverpool

Hva er dine sterke sider fotballmessig? Hva vil du bli bedre på? Og hvordan jobber du med det?
Jeg er sterk og god til skjerme ballen, i tillegg har jeg en god skuddfot. Jeg har lyst til å bli bedre på å orientere meg, her er Be Your Best et godt hjelpemiddel. 

Ditt beste fotballminne? Norway cup 2018

Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball? Stå igjen litt etter trening og øv på det du har lyst å bli bedre på og spill fotball fordi det er artig!

---------------------------

 

Navn; Lea Dahle

Hvor gammel er du? 17 (2003)

Hvilket år begynte du i Molde FK? Begynte i januar 2020

Posisjon på banen?  Spiss/kant/tier

Du er angrepsspiller. Er angrep det beste forsvar? Hvordan er det å være i angrep i G16-serien?  I mange tilfeller kan angrep være det beste forvar ja, men ikke alltid. Å spille mot gutter har lært oss å ta mer riktige valg til når vi skal presse hardt og når det er mest å falle for eksempel. Det har ikke vært lett å være angrepsspiller i G16-serien, vi får ikke like mye sjanser og får ikke prøve oss så mye siste tredel, men det har gitt oss sjanse til å lære å jobbe mer defensivt som et en viktig jobb selv som angrepsspiller.

Hvor kommer du fra, og hvilke klubber har du spilt for? Kommer fra Mittet og har tidligere spilt for Langfjorden og Træff.

Skole/linje? Går 2. året idrettsfag på Romsdal VGS

Har du et forbilde? Ikke noen spesielle men har flere som både inspirerer og motiverer!

Favorittlag? Real Madrid

Hva motiverer deg med fotball? Det som motiverer meg med å drive med fotball er gleden man får av å spille. Det å se forbedring og progresjon, og å få være med super flinke lagkamerater og gode trenere på og utenfor banen.

Hva er dine sterke sider fotballmessig? Hva vil du bli bedre på? Og hvordan jobber du med det? Jeg er rask, god 1 mot 1 og har ofte det lille ekstra som skal til. Nå jobber jeg med fysikken, touch og det å gjøre rette valg. For å få bedre fysikk er det flere faktorer som må til. Jeg må jobbe hardt på trening uten at det blir for mye, samtidig som jeg spiser og restituerer rett utenfor banen også. For å få bedre touch og gjøre rette valg handler det mest om terping og det å ha ro med ballen, dette er bare noe jeg må gjøre mye av for å få det til.


Ditt beste fotballminne? Det må være sommeren 2019 med bronse på Dana cup med Træff og sølv på Norway cup med Langfjorden.

Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball? Finn mål dere kan jobbe etter, ikke vær redd for å prøve å utfordre dere selv. Finn gleden av fotball og tren og lek mye med ball, men det viktigste  er det å ha det gøy!

--------------

 

Navn; Andrine Olsen Endestad

Hvor gammel er du? 17 år, 2003

Hvilket år begynte du i Molde FK?   Sommaren 2020

Posisjon på banen?  Spiss

Du er angrepsspiller. Er angrep det beste forsvar? Hvordan er det å være i angrep i G16-serien? Som angrepsspiller er du første forsvarer, men vi er et team og et team forsvara i lag og alle er viktige. Å spille angrep i G-16 serien er tøft, harde duellar, tempo og bevegelse. Det er veldig kjekt då, veldig god læring som vi tar med oss vidare.

Hvor kommer du fra, og hvilke klubber har du spilt for? Eg kommer fra Eikefjord, ei lita bygd mellom Florø og Førde.

Eg har vert så heldig å få vere med på masse gøy innanfor fotballen og innkludert å spille for mange forskjellige klubbar. Eg har spilt for Eikefjord IL, Florø FK, Tambarskjelvar IL og Kaupanger IL. Eg har vore heldig som har fått være med på Cup´ar med Stryn T&IL og Førde IL. No er eg så heldig å få spille for Molde FK.

Skole/linje? Går studiespes med Toppidrett ved Molde VGS

Har du et forbilde? Liverpools front 3, men Salah stille sterkast der.

Favorittlag? Liverpool, finst det noe bedre?

Hva motiverer deg med fotball? For meg er det bare å spille å ha det gøy, lære nye ting og selvfølgelig utvikle seg.

Hva er dine sterke sider fotballmessig? Hva vil du bli bedre på? Og hvordan jobber du med det?Mine sterke sider er at jeg er sterk i kroppen, rask, kan bruke begge beina like bra og jeg scora mål. Det er alltid noe å bli bedre på, det jeg vil bli bedre på er første touch, plassering og bruke styrken min mer. Måten jeg jobba med dette er at jeg prøva å være bevist på det i trening og kamp.


Ditt beste fotballminne? Dana Cup 2018 med G-03 Florø FK, spilte mot masse god motstand, men spesielt å spille mot laget fra Mexico. Debut for Kaupanger i 1.div borte mot Åsane i juni 2019 og debut fra start borte mot Øvrevoll Hosle i oktober 2019.

UEFA Champions League med Santander hadde stand i Liverpool sentrum i 2019, og der skaut jeg 53,2 Mph i en konkuranse der de målte hastigheten på skuddet ditt. Var den beste kvinnelige hittil så vant en Champions League ball.


Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball? Tren masse, tren riktig og vær fokusert. Ha det gøy, kos deg og husk å smil.

 

Annonse fra Eliteserien: