En spesiell sesong går mot slutten!

Marte Silseth Malmedal(bak venstre), Idun Vestad Kvåle(bak høyre), Sanna Andersen Mahle (foran venstre), Malin Nordaune Holte

En spesiell sesong for MFK Kvinner går mot slutten, og vi hadde denne uka vår siste kamp i G16 serien. Vi presenterer i dag fire spillere som alle på hver sin måte bidrar veldig positivt inn i gruppa.

----------

 

Navn;  Malin Nordaune Holte

Hvor gammel er du?  Jeg er 18 år gammel. 
 

Hvilket år begynte du i Molde FK?  Jeg begynte å hospitere med MFK våren 2018, og meldte overgang høsten samme år. 
 
Posisjon på banen?  Jeg er opprinnelig midtbanespiller, men har blitt omskolert til back dette året.  
 
Fotballåret 2020 ble et spesielt år pga "korona". Før sesongen ble laget tatt inn i Akerakademiet. Dere var godt i gang med treningene og treningskamper. Dere vant Lillehammer cup, var på treningsleir og så kom alle endringene. Kan du gi oss noen tanker om dette fotballåret?   Året startet veldig bra. Vi hadde en bra treningshverdag og hadde som lag tatt store steg. Både de nye relasjonene og identiteten i spillet vårt begynte å sitte. I tillegg fikk vi flere oppturer med både gode prestasjoner på treningskamper og Lillehammer cup. På treningsleiren i Spania rett før alt stengte ned, var alle ganske innstilt på at vi kom til å hevde oss i den kommende sesongen. Det var derfor ekstra kjipt når vi plutselig ikke fikk trene skikkelig på en lang periode, og mye av det vi hadde jobbet for ble forgjeves. Samtidig var alle lag på den tiden i samme båt, og vi var egentlig ganske «heldig» med å kunne spille med kontakt tidligere enn de fleste andre lag i divisjonen fordi vi er et såpass ungt lag. Vi har også fått god matching i G16-serien, hvor vi ikke har fått noe gratis, og har personlig fått kjenne på en fart og fysikk som jeg ikke er vant med. Så utviklingsmessig har nok den muligheten vært god, men det har også vært tøft for oss konkurransemennesker å ikke få de resultatene man ønsker kamp etter kamp, selv om vi er bedre enn mange lag spillemessig. Men, vi er i praksis i pre-season til neste sesong, så vi har vært nødt til å tenke utvikling fremfor prestasjon. For det er neste sesong det gjelder, og selv om det er kjedelig å ha måttet vente så lenge på viktige kamper, kan denne “pausen” ha vært en fordel for oss som lag siden vi er mange nye unge spillere. Så selv om jeg absolutt hadde foretrukket vanlig sesong og mulighet for opprykk, så har vi gjort det beste ut av situasjonen, og er mer enn klar nok for neste sesong.  

 
Hvor kommer du fra, og hvilke klubber har du spilt for?  Jeg kommer fra Hjelset, og har tidligere spilt for Hjelset-Kleive.  

 
Skole/linje?  Jeg går 3.året på idrettslinja ved Romsdal VGS.  
 
Har du et forbilde?  Jeg har hatt flere forbilder opp igjennom. Fra jeg var liten har Marit Bjørgen vært er stort forbilde på treningsfronten, mens Ada Hegeberg har vært viktig for min satsing på fotball.  

 
Favorittlag?  Heier selvfølgelig på MFK her i Norge, mens i utlandet holder jeg med Barcelona og Manchester United på grunn av Solskjær.  
 
Hva motiverer deg med fotball?  Syns fotball er veldig artig å holde på med i seg selv. Er i tillegg veldig mange måter å kjenne på mestring i fotballen, alt ifra å lykkes med et bra skudd eller pasning, til å vinne kamper. I tillegg elsker jeg å være en del av et lag, og det å trene og vinne sammen.  

 
Hva er dine sterke sider fotballmessig? Hva vil du bli bedre på? Og hvordan jobber du med det?  Mine sterke sider på fotballbanen er defensivt 1v1, posisjonering/lese spill, løpssterk og arbeidsvilje. Jeg ønsker å bli bedre 1v1 offensivt og å utvikle venstrefoten min videre, slik at jeg kan slå gode innlegg og pasninger som venstreback. Måten jeg jobber med det på er å være bevisst på målsettingene mine på trening, slik at jeg skal tørre å utfordre meg på det jeg bør jobbe med, og terping på feltet etter trening og på fridager.  

 
Ditt beste fotballminne?  Mitt beste fotballminne er gull på Norway cup i 2018 med MFK J17.  

 
Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball?  Lek mye med ball både på skolen og på fritiden, og ha det gøy med fotballen. Vær også åpen for å trene allsidig i hvert fall ut barneskolen. For min egen del har det gjort at jeg nesten ikke har vært skadet, noe som er viktig å unngå for å bli god. Tørr også å gå ut av komfortsonen og spill med gutta eller folk som er eldre, og aldri si nei til en mulighet for å trene med et bedre lag. Tørr og prøve, for det er lov å feile, og utfør hver trening på 100%! 

----------

 

Navn; Marte Silseth Malmedal

Hvor gammel er du? 19 år

Hvilket år begynte du i Molde FK? Januar 2018

Posisjon på banen? Midtbane/midtstopper

Fotballåret 2020 ble et spesielt år pga "korona". Før sesongen ble laget tatt inn i Akerakademiet. Dere var godt i gang med treningene og treningskamper. Dere vant Lillehammer cup, var på treningsleir og så kom alle endringene. Kan du gi oss noen tanker om dette fotballåret? Selv om dette fotballåret ikke ble helt som vi hadde sett for oss, syns jeg det har vært et bra år likevel. Vi har fått trent mye og utviklet oss. Vi har også fått spilt i G16 serien i år, og fått mange utfordringer som vil hjelpe oss til å være enda bedre forberedt til 2.div neste år.

Hvor kommer du fra, og hvilke klubber har du spilt for? Kommer fra Eide, og har tidligere spilt for Eide og Omegn

Skole/linje? 4. året på toppidrettslinja ved Molde VGS

Har du et forbilde? Bestefar

Favorittlag? Liverpool

Hva motiverer deg med fotball? Det som motiverer meg med fotball er å sette seg mål, jobbe med disse og se progresjon. En annen ting som motiverer meg er det sosiale, at man får være med venner på trening nesten hver dag og ha det gøy med fotball. 

Hva er dine sterke sider fotballmessig? Hva vil du bli bedre på? Og hvordan jobber du med det? Mine sterke sider fotballmessig vil jeg si er ro med ball, overblikk og pasninger. Noe jeg ønsker å forbedre meg på er spesielt posisjonering, være i forkant, og orientering. Dette jobber jeg med ved å analysere kamper og prøve å legge ekstra vekt på dette på trening. Be Your Best er også et godt hjelpemiddel.

Ditt beste fotballminne? Gull i Norway Cup 2018

Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball? Mitt tips er å ha det gøy med fotballen. For å bli bedre må man tørre å prøve og feile. Et annet tips er å se mye på fotball, se på de beste i din posisjon og lær av dem.

----------

 

Navn;  Idun Vestad Kvåle

Hvor gammel er du?  17 år (2003)

Hvilket år begynte du i Molde FK?  Startet å hospitere høsten 2019 og meldte overgang i starten av Januar 2020.

Posisjon på banen?  Har vekslet litt mellom ving/back, vanlig back og indreløper.

Fotballåret 2020 ble et spesielt år pga "korona". Før sesongen ble laget tatt inn i Aker akademiet. Dere var godt i gang med treningene og treningskamper. Dere vant Lillehammer cup, var på treningsleir og så kom alle endringene. Kan du gi oss noen tanker om dette fotballåret?  Dette fotballåret har selvfølgelig vært litt spesielt og annerledes. Det skapte jo litt usikkerhet i begynnelsen med karantene når vi kom hjem fra treningsleir og uker med egentrening, men etterhvert så løste det seg bra. Vi har jo på en måte vært heldige ved at alle spillerne på laget er under 20 år, og at vi derfor har klart å opprettholde trykket gjennom store deler av sesongen. Samtidig har trenerteamet og fotballkretsen vært kreative slik at vi har fått god matching ved å stille i g16 serien, noe jeg mener vi har fått et utrolig godt utbytte av med tanke på utvikling og det å strekke seg etter noe. Og tross noen raskere og sterkere gutter, og litt mål imot, har vi klart å spille spillet vårt og vise identiteten vår.

Hvor kommer du fra, og hvilke klubber har du spilt for?  Bor på Skåla nå, men bodde de 10 første årene mine i Sogndal. Har spilt for Sogndal, Skåla, Langfjorden og Træff, før jeg gikk over til Molde.

Skole/linje?  Går 2. året på idrettslinja på Romsdal VGs.

Har du et forbilde?  Diego Maradona.

Favorittlag?  Liverpool.

Hva motiverer deg med fotball? Det er mange ulike faktorer som motiverer meg, men jeg liker først og fremst at fotball er et lagspill. Det er viktig for meg at jeg har det gøy på hver eneste trening og det sosiale aspektet er en del av det. Det å ha andre rundt meg som vil det samme som meg og at vi kan drive hverandre, ha forventninger til hverandre og spille hverandre gode. Jeg elsker å holde på med ball og det å sette meg mål og se progresjon og utvikling gir meg motivasjon til å stå på og fortsette å jobbe for de målene jeg har satt.

Hva er dine sterke sider fotballmessig? Hva vil du bli bedre på? Og hvordan jobber du med det?  Mine sterke sider fotballmessig vil jeg si er eksplosivitet og hurtighet. Jeg jobber stadig med orientering og valg og har disse som delmål jeg jobber for å utvikle. Jeg prøver å fokusere litt ekstra på disse egenskapene både i trening og kamp. En annen viktig egenskap jeg vil bli bedre på er definitivt den mentale biten. Et godt mentalt grunnlag er viktig. Det å se for seg situasjoner i hodet og utføre de på banen. Tenke fremover og legge bak seg usikkerhet og feil. Slik trening foregår mye i hodet, med teknikker som krever konsentrasjon og ro. Vi bruker også programmet BeYourBest til utvikling av visualisering og kamprelaterte situasjoner.

Ditt beste fotballminne?  Beste fotballminnet må nok bli bronse med Træff j15 på dana-cup og sølv med Langfjorden/Træff j17 uka etter i 2019.

Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball?  Ikke stress for mye akkurat nå. Sett deg heller delmål som du fokuserer på. Fokuser gjerne en del på nærteknikk og ha det gøy med ball. Spill fotball fordi det er gøy. Det er det viktigste. 

----------

Navn;  Sanna Andersen Mahle

Hvor gammel er du?  16 år, født i 2004.

Hvilket år begynte du i Molde FK?  Jeg gikk over til Molde FK i desember 2019. 

Posisjon på banen?  Angrep og midtbane. 

Fotballåret 2020 ble et spesielt år pga "korona". Før sesongen ble laget tatt inn i Akerakademiet. Dere var godt i gang med treningene og treningskamper. Dere vant Lillehammer cup, var på treningsleir og så kom alle endringene. Kan du gi oss noen tanker om dette fotballåret?  Det har selvfølgelig vært veldig mye usikkerhet rundt hvordan årets sesong skulle bli. Når situasjonen ble slik den ble og 2. Divisjon ble avlyst, var det veldig kjekt av vi fikk spille kamper og delta i G16-serien, der vi fikk tøff, men bra matching. 

Hvor kommer du fra, og hvilke klubber har du spilt for?  Jeg kommer fra Molde og har spilt for Træff, fra jeg var 5 år. 

Skole/linje?  Jeg går 1. året på toppidrettslinja på Molde vgs. 

Har du et forbilde? Har ikke et ordentlig forbilde, men har alltid likt å sett på Neymar spille fotball. 

Favorittlag?  Har ikke et spesielt favorittlag som jeg heier på. 

Hva motiverer deg med fotball?  Det som motiverer meg mest er å score mål og vinne kamper. Det er da fotball er artigst. 

Hva er dine sterke sider fotballmessig? Hva vil du bli bedre på? Og hvordan jobber du med det?  Jeg er fintesterk og god 1v1 offensivt. Jeg har lyst til å bli bedre på å skape enda mer sjanser og mål på siste tredjedel. Dette jobber jeg med ved å øve på skudd og effektivitet foran mål. 

Ditt beste fotballminne?  3.plass på Dana cup 2019 med Træff og J15-landslagssamling i Belgia.

Har du noen tips/råd til yngre jenter som vil bli gode i fotball?  Holde på mye med ball, slik at du får en god ball-teknikk. Det er i tillegg viktig å være allsidig i sport, slik at man får en god utholdenhet, og ikke minst spille fotball fordi det er artig! 

 

 
Annonse fra Eliteserien: