En hilsen til alle breddeklubber

Den neste perioden markerer «slutten» på en epoke, og begynnelsen for en ny. MFK Kvinner skal skilles ut i en egen avdeling i MFK, og gjør også at den treårige perioden MFK Kvinner har vært i MFK AkerAkademiet går mot slutten.

Når jeg selv kom inn på kvinnesiden, var når laget ble flyttet inn i AkerAkademiet. Vi satte oss den gangen et tydelig mål – vi ønsker å være best på spillerutvikling i Norge. Også på jentesiden.

Men hva er egentlig spillerutvikling? Driver vi spillerutvikling, eller er vi bare en fasilisator for spilleren? Der vi legger rammer, prøver å påvirke miljø, og på reisen driver veiledning? At vi driver spillerutvikling er i den sammenheng blir et stort ord, for det er spilleren som må drive utviklingen – og vi må legge til rette. 

Alle spillerne vi har og har hatt hos oss kommer fra en breddeklubb. Noen få fra Molde FK sin egen breddeavdeling, de fleste fra andre klubber. Lokalt og regionalt. 

Nå har vi et brennende ønske om å ta stegene opp i toppserien. Vi ønsker å være et flaggskip. Vi ønsker å gi muligheten for de unge jentene i vår region til å følge sine drømmer, i vår region.

Men – vi er helt sjanseløse uten breddeklubbene. MFK Kvinner er faktisk helt avhengig av dere, og vi håper vi kan bidra med det vi kan. 

For å sette det i perspektiv, så jeg på alle spillerne som har vært en del av MFK Kvinner i løpet av de siste tre årene (siden laget ble flyttet inn i AkerAkademiet). Jeg så da på hvilken klubb hver spiller hadde sine første fotballår i (registrert på Fotball.no).

Resultatet sier alt. 

Av 41 spillere – så er det 26 ulike klubber som har fostret opp det som er og har vært våre gode fotballspillere.

Batnfjorden, Langfjorden, Træff, Sunndal, Surnadal, Åndalsnes, Stryn, Vestnes, Horningdal, Rival, Dahle, Hareid, Tingvoll, Hjelset-Kleive, Harøy, Eide, Bryn, Eikefjord, Brattvåg, Egersund, Ekko/Aureosen, Bud IL, Skåla, Isfjorden, Gossen. 

Det er mange år med tilrettelegging, trening, kalde vinterdager, og alt for varme sommerdager. 

Det vi skal gjøre de neste årene – det er for dere, og det er for oss. 

Det er ikke slik at alle må drømme om dette – fotball skal være for alle, uansett. Det er dere så enormt god på.

Men -  hun ene som drømmer – hun skal få lov til å drømme.

Dette MÅ vi gjøre sammen med dere. 

TUSEN TAKK – fra alle i MFK Kvinner for jobben dere gjør. For fotballgleden, for fellesskapet, for utviklingen, for bredden, for klubben, for lokalsamfunnet, for oss.

En god varm hilsen inn i desember-måned.

August Nyland

Annonse fra Eliteserien: