CUPFINALE 28/11!!

(mangler dessverre noen spillere på bildet)

AkerAkademiets lag har i år gjort det veldig bra i NM. To påfølgende helger nå er det cupfinaler på Aker stadion. Først ute er G19 som møter Tromsø lørdag 20/11 kl. 15.00. Søndag 28/11 møter J16 Viking på Aker stadion kl. 12.30. Det er gratis inngang, og det blir kiosk. Inngang 2 og 9 åpner, og i tillegg inngang 13 for Tornekrattet. Vi håper å se mange på stadion disse dagene. Viktig å hjelpe våre yngre spillere fram mot NM gull!! Det er selvfølgelig også lov, i tillegg, å møte opp søndag 21/11 for å heie på herrelaget mot RBK!!

Molde FK J16 består blant annet av 8 spillere fra Molde FK Kvinner sin tropp. Spillere og team har lagt ned mye arbeid med dette NM laget og resultat er flott å se! 

Vi har forhørt oss med kaptein (Live Holten), hovedtrener (Erlend Holmlund) og trener (Sivert Sandersen) nå i forkant av selve finalen.

----------

Live, du er kaptein på J16 NM laget til MFK. Hvordan er det å være kaptein på dette laget? 

Å være kaptein på dette laget er veldig gøy. Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått dette ansvaret. Dette laget har et så bra samhold og en så fin spillergruppe at å være kaptein er bare kjekt.

Det nærmer seg cupfinale. Kjenner du på nerver? Hvordan er stemningen i laget? 

Jeg selv kjenner ikke på så mye nerver. Det er fortsatt 2 uker til kamp så nervene har ikke kommet til meg helt enda. Stemningen i laget er ganske bra. Jeg merker ikke så mye av nervøsitet, mest god stemning. Hører ofte «I glede me heilt sjukt til finalen», så fotballglede har vi i alle fall masse av.

Hva vet du om motstander Viking?

Jeg vet ikke så veldig mye, men jeg vet at de er regjerende norgesmestere. De vant sist NM J16 finale og de vil nok gå for enda ett gull. Det er en grunn til at de også er i finalen, så motstand får vi nok kjenne på, og det vil vi også.

Hva blir ekstra viktig nå inn mot finalen? 

Energi. Masse energi i gruppa, og at alle skrur på vinnerinstinktet og har fokus 100%. Hver trening skal trenes med kvalitet. Dette laget har en helt enorm krigermentalitet. 

Velkommen til kamp!

----------

Det nærmer seg cupfinale for J16. Erlend, har du deltatt i cupfinale tidligere? 
Dette blir min første cupfinale, veldig spennende og selvfølgelig en stor opplevelse - noe som ikke er mange forunt. 
 
Dere har slått ut lag med mye cup-historie, som Fredrikstad og Lillestrøm. Kan du beskrive MFK sitt NM lag? 
Vi har møtt sterke lag på veien mot cupfinalen som har gitt oss tøff matching, fra første kamp mot Sykkylven, til kampene mot Fredrikstad og LSK - alle klubber som jobber godt på jentesiden. 
 
NM laget vårt er et sammensatt lag hvor vi har spillere fra AkerAkademiet igjennom Molde Kvinner, samt fra D2/J17 og J15 fra Moldes ungdomsavdeling. Samarbeidet på kryss av disse lagene har vært grunnlaget for at vi har lykkes så godt som vi har i årets NM.
 
Disse gode resultatene kan man også se i lys av den satsningen som ble igangsatt i samarbeid med Sparebanken Møre og AkerAkademiet på jentesiden hvor det ble laget SPU (spillerutviklingstiltak), hvor en rekke av spillerne på laget har vært innom disse tiltakene. De gjennomføres i samarbeid med fotballkretsen og det har utvilsomt bidratt sterkt til utviklingen av spillerne. For ikke å glemme den jobben som de lokale klubbene har gjort, der spillerne har lagt grunnlaget. 
 
Hva vet du om motstander Viking? 
Vi kjenner naturligvis til Viking sine gode resultater og arbeid på jentesiden over de seneste årene, hvor de blant annet vant J16 NM i 2019 og har utviklet en rekke landslagspillere. Samtidig har de levert sterke resultater med sitt A-lag hvor de virkelig har lagt inn en satsning på jentefotballen i klubben, utvilsomt noe som kommer til å styrke Viking ytterligere i fremtiden. 
 
Hvordan blir dagene nå fram mot finalen?
Forberedelsene er godt i gang hvor vi har lagt opp et løp inn mot finalen. Vi trener godt og legger opp til noen treningskamper for å være best mulig skikket inn mot finalen.
----------
 
Sivert, har du noen innspill? 
 
Søndag 28.11 12:30 tar vi i mot Viking på Aker Stadion til finalen av NM for J16. Personlig er det definitivt årets høydepunkt og for Molde som klubb er jeg sikker på at denne finalen betyr ekstra mye. For dette er ikke «bare» en finale, det er også et resultat av satsingen Molde har gjort på jentesiden de siste årene med August (hovedtrener for damelaget) og Erlend (hovedtrener J16 og analyse-ansvarlig på damelaget).

Selv så er jeg helt fersk i gamet, men fikk tidlig tillit av Erlend og August som ga meg en rolle i et trenerapparat rundt en spennende spillergruppe. Å få være rundt et lag i en cupfinale vil med andre ord være helt nytt, men jeg har stor tro på teamet vi har rundt laget og på selve spillergruppen. 

Gruppen vi har med oss er alt fra spillere på Molde J15, J17, Molde 2 og damelaget, så det var en startfase hvor det måtte dannes mye relasjoner mellom både spiller-spiller, men også trener-spiller. Syns resultatet av disse relasjonene gradvis har blitt mer og mer synlig gjennom turneringen, men det kom spesielt godt frem i kampen mot Lillestrøm der vi leverer en god kollektiv prestasjon.

På veien til cupfinalen har vi møtt alt fra gode breddelag i området vårt, til andre gode lag som Fredrikstad og Lillestrøm. Det blir spennende å få møte et lag som Viking, som også har lagt mye innsats i satsingen rundt jentelagene sine de siste årene. De kommer ganske nylig fra et tap i kvalifikasjonen til et opprykk, noe som muligens gjør at de kommer til Aker Stadion med litt nerver.

Perioden nå frem mot kamp så vil vi kun ha fokuset på oss selv. Jentene virker motiverte og legger ned god innsats under øktene våre. Dagene frem mot kampen vil gå på det samme. Ønsker å opprettholde kvaliteten og det gode trøkket som er nå på treningene videre. Arbeidsoppgavene til meg og Erlend vil da primært være å fortsatt legge til rette for gode økter hvor vi får jobbet med vårt spill. Vi har ikke sett noe av det Viking har gjort, men vi tror at så lenge vi gjør jobben vår, så er vi vanskelige å slå!

Dette blir bra!:)

Sivert Vårdal Sandersen
 
Annonse fra Eliteserien: