Molde Logo

2004 Forsesong

Forsesongen 2004

 

DANIEL PÅ FLYTTEFOT

I begynnelsen av januar forlot Daniel Berg Hestad Molde og MFK. 28-åringen med 480 A-kamper i MFK på 11 sesonger mente selv han hadde de beste årene foran seg som fotballspiller. Selv om "hele" Molde helst så at Daniel ble i MFK, ønsket alle at han nå skulle lykkes i Herenveen-drakta.

Daniels nye hjemsted var en by litt større enn Molde, og klubben hadde spilt10 år i toppserien. Oppslutningen om laget var fantastisk,- 14.500 tilskuere på hver kamp, og 7000 stod på venteliste for å få kjøpt sesongkort. Fra "Tornekrattet" fikk Daniel et par skøyter til bruk på fritiden i skøytebyen Herenveen.

Daniel regnet med at han nok ville komme til å spille fotball for MFK igjen, kanskje på et lag sammen med Petter Rudi, Karl Oskar Fjørtoft og Trond Andersen?

UAKTUELT MED FLERE KJØP

I første uke i januar kunne adm.dir. Espen Silseth fortelle til Romsdals Budstikke at noen flere spillerkjøp ikke var aktuelt på dette tidspunktet. Klubben fulgte med på markedet, men kjøp var uaktuelt uten at man først fikk solgt noen spillere. Ledelsen i MFK hadde bestemt seg for at spillerstallen rundt A-laget skulle bestå av 18-20. I begynnelsen av januar var troppen på 19 spillere.

- Ingen vits med betalte proffer utenfra når de ikke får spille, sa Silseth og understreket betydningen av at unggutter skulle få vise seg fram. En lokal profil var nå tydelig ønsket av klubbledelsen..

Fra stallen i 2003 fortsatte følgende spillere: Eddie Gustafsson, Knut Lillebakk, David Ljung, Erlend Ormbostad, Trond Strande, Thomas Mork, Bernt Hulsker, Magne Hoseth, Magnus Kihlberg, Stig Arild Råket, Anders Hasselgård, Kai Røberg og Arild Stavrum.

Nye fullverdige medlemmer av stallen: Petter Rudi ( Austria Wien), Marcus Andreasson (Bryne), Øyvind Gjerde (Aalesund), Martin Høyem (Rosenborg), John Andreas Husøy (egen stall), Øyvind Hoås (egen stall).

I tillegg til disse aspirerte Anders Særvold og Tommy Eide Møster til en plass i A-stallen.

Avgang siden sesongslutt: Daniel Berg Hestad (Herenveen), Petter Christian Singsaas (Steinkjer), Tobias Carlsson ( Kalmar), Fredrik Gustafson (Øster), Olafur Stigsson (Island), Bjarni Thorsteinsson (Danmark), Andri Sigthorsson (langtidsskadet), Per Olav Inderhaug (ikke ny kontrakt.)

TRENERPARET PÅ PLASS

I begynnelsen av januar begynte trenerparet Reidar Vågnes/Odd Berg sitt forhåpentligvis fruktbare samarbeid.

I et intervju med Romsdals Budstikke kom de to med mange visdomsord som lovet det beste:

- Der det tenkes likt, tenkes det lite. Det er viktig at alle i teamet utfordrer hverandre på tankeplanet, sa Odd.

- Uenighet kan være veldig kreativt hvis det er rom for det. Hvis uenighetene får leve sitt eget liv uten å komme til overflaten, blir det straks verre, sa Reidar. Han sa forøvrig at han aldri ville tiltale Odd som assistent.

- Han er trener. Min rolle er å være teamleder. De jeg jobber sammen med, skal tørre å være seg selv og tro på seg selv, sa Reidar.

De to var enige om å gjenreise Molde-kulturen og satse på spillerutvikling fremfor spillerkjøp. Og med 15-16 treningskamper, var det mange muligheter for unggutter å vise seg fram. Det skulle nå spilles offensiv og positiv fotball. Spillerne skulle være dristige, men ikke dumdristige.

Årets spillere skulle være fysisk sterke, kloke og ballsikre.

 JAN HANSSON TAKKET FOR SEG.

Odd Bergs assistenttrener fra sesongen 2003, Jan Hansson, ville i 2004 få en ny rolle. Sammen med Knut Hallvard Eikrem skulle han ha ansvaret for klubbens 2.divisjonslag og talentgruppa i MFK. Even Hollingen skulle fortsette som leder av fysisk trening, og Paul Gabor ville fortsette som keepertrener.

Nå viste det seg at Jan Hansson ikke ville fortsette arbeidet i MFK.

- Det er ingenting galt med de treneroppgavene i seg selv, men jeg kom til Molde for å trene elitespillere, sa Jan til Romsdals Budstikke.

Han innrømmet at han nok var litt skuffet over ikke å få fortsette med elitelaget, men han understreket at det ikke var vonde følelser mellom ham og klubben. Han hadde tro på det nye trenerparet og ønsket dem lykke til.

Jan satte derfor kursen mot Sverige igjen, men læreren var foreløpig uten jobb.

MAGNE HOSETH I LANDSLAGSTROPPEN

Det var mange overraskelser i Åge Hareides første landslagstropp. Magne Hoseth var med, men det var jo ingen overraskelse. Men gledelig var det naturligvis.

Åge tok også med seg ex-MFK-spiller Karl Oskar Fjørtoft.

Om Magne hadde han følgende å si: - Magne er en veldig god spiller når laget har ballen, og når han selv har ballen. Han har kreative egenskaper og internasjonalt tempo med ball, og han er en god avslutter. Det er viktig å gjøre ham mer stabil i prestasjonene.

ARE LERVIK SJEF FOR BREDDEAVDELINGA.

MFKs tidligere keeper, Are Lervik, hadde etter fotballkarrieren vært sportssekretær for A-laget. I januar gikk han over til å bli leder for klubbens breddeavdeling. Skiftet medførte at Are gikk fra å være ansatt i Molde Fotball A/S til å få Molde Fotballklubb som arbeidsgiver.

Are fikk nok å jobbe med når han nå fikk ansvaret for 500 spillere på 50 lag !

Bredde-og utviklingsavdelinga omfattet alt fra 4.divisjonslaget MFK 3 til knøttene. Damefotballen ville også sortere under Are.

Det var 10 søkere til jobben, og mange av disse hadde en solid bakgrunn.

Ares gamle stilling ville ikke bli besatt. Dermed sparte man ett årsverk i administrasjonen.

IKKE VENTE TIL APRIL MED Å BLI GODE

Mandag 12.januar var MFK-spillerne samlet for å starte ny sesong under ledelsen av Reidar Vågnes og Odd Berg.

10 ukentlige treninger skulle gjennomføres i vinterhalvåret. Sju av disse skulle være med fokus på fotballferdigheter.

Etter samling i restauranten på Stadion, drog spillerne til Eidehallen og gjennomførte årets første trening.

Vågnes/Berg ville ha mye balltrening, også i vinterhalvåret. Fotballferdighetene skulle stå i sentrum, og MFK skulle bli et topplag med spillere som hadde hodet og fysikken i orden.

- Vi skal ikke vente til april med å bli gode, slo Vågnes fast.

Han ville ikke bruke tid og penger på fysisk testing slik det hadde vært gjort de siste årene. Nå ville enkelte spillere bli plukket ut for testing.

- Reidar er mer opptatt av løpskraft enn oksygenopptak, sa Bernt Hulsker som så fram til en god sesong.

RYKTENE GIKK

Fotballspillernes store drøm var å bli proff i utlandet. Mange drømte, noen få opplevde at drømmen gikk i oppfyllelse. En av dem som drømte om en profftilværelse, var Magne Hoseth. I januar begynte ryktene igjen å dukke opp i avisene. Selv tok Magne alle spekulasjonene med en klype salt da ryktene begynte å gå om at han var ønsket i engelsk Premier League. Magne hadde kontrakt med MFK ut 2005, så et eventuelt salg ville gitt velkomne pund i kassa til klubben. Espen Silseth bekreftet at ingen klubb hadde tatt seriøs kontakt med MFK om kjøp. Lørdag 17.januar drog Magne til Hong Kong som en av Åge Hareides utvalgte..uten at engelske klubber hadde gitt lyd fra seg.

MFK-JUNIORENE SIST I SUNNMØRSHALLEN.

Torsdag 15.januar var lagleder Knut Hallvard Eikrem i Sunnmørshallen med Moldes juniorlag. Juniorene møtte Norge G 17 og kunne gå av banen etter å ha spilt 2-2 mot landslaget. Stian Rødal sørget for 2-0 til MFK før pause. Norge fikk sine to mål i andre omgang.

Lørdag 17.januar ble det tap i siste innledende kamp mot Rosenborg (0-2). I søndagskampen ble det tap 2-8 mot Lyn . MFK ledet 2-1 ved pause, men falt helt sammen etter hvilen. Molde fikk en spiller utvist etter fem minutters spill.

STÅL SOM MFK-PSYKOLOG.

Tidligere MFK-spiller, Stål Bjørkly, skulle dette året være en del av trenerteamet til MFK. Psykologen skulle hjelpe spillerne med mental mestring av situasjoner knyttet opp mot kamp og trening. Stål understreket at det her var avgrenset til ren fotballpsykologi.

Fram mot seriestart skulle Stål lede en teoretisk og praktisk undervisning en dag i uka. Når serien startet, skulle psykologen ha et fast evalueringsmøte etter hver kamp.

Spillerne ville dessuten få tilbud om individuell veiledning i sesongen.

- Målet er å heve prestasjonene i MFK-laget. Vi skal forsøke å bygge opp den individuelle selvtilliten og samtidig skape en bedre kommunikasjon mellom spillerne, sa Stål Bjørkly til Romsdals Budstikke.

Dagen etter kamp skulle hele MFK-apparatet delta på et møte ledet av Bjørkly. Hit kunne administrasjon, styre, trenere og støtteapparat komme.

MAGNE VAR GLITRENDE

Det var Romsdals Budstikkes beskrivelse av Magne Hoseth i landskampen mot Sverige 22.januar. Åge Hareides nye landslag hadde nemlig kjempesuksess i Hong Kong da Sverige ble slått 3-0. Det begynte ikke helt bra for Magne, men etter en prat med Åge på sidelinja begynte det å bli sving på sakene.

- Magnes duellspill var glitrende, sa Åge etter kampen.

Dette var Magnes fjerde landskamp, og mye tydet på at han ville få mange flere.

En stor dag for Molde/Hareid/ Averøy !

Onsdag 28.januar gikk det minst like bra for Magne Hoseth og landslaget. MFK-spilleren var banens beste da Norge Slo Singapore 5-2.

- Magne Hoseth har vært en åpenbaring under landslagets tur til Østen, skrev Romsdals Budstikke.

NYE BLÅ-HVITE RIDDERE

Lørdag 24.januar ble årets Ridderaften avviklet på Molde Stadion. Trond Strande fikk gullmedalje for 200 A-lamper for MFK. Trond var "veteranen" på festen med sine 250 A-kamper.

Petter Rudi og Thomas Mork fikk sølvmedaljer fro 150 A-kamper, og Anders Hasselgård, Bernt Hulsker og Arild Stavrum fikk bronsemedaljer for 100 kamper. Magne Hoseth skulle ha samme medalje, men var opptatt med storspill på det norske landslaget.

UAVGJORT I ÅRETS FØRSTE KAMP

Lørdag 24.januar var MFK i Kristiansund og møtte Nordmøres nye 3.divisjonslag, KBK. Mange trodde MFK ville få lett match mot Erik Brakstads nye lag, men nørdmøringene ville det annerledes.

RBs utsendte mente MFKs spillere ikke hadde våknet av vinterdvalen ennå, og det var kanskje riktig. Tippeligalaget greide nemlig bare 1-1 mot 3.divisjonslaget.

Molde tok føringen et kvarter ut i andre omgang. Etter fint forarbeid av Øyvind Hoås kunne Anders Hasselgård score sesongens første mål. Samme Hasselgård ville sikkert score flere mål utover i sesongen, iallfall om han fikk ønsket sitt oppfylt om å få spille indreløper.

500 tilskuere var møtt fram for å se "nye" Kristiansund, og de fikk se entusiastiske spillere som jobbet knallhardt.

Moldespillerne virket ifølge RB rustne og uinspirerte, og pasningsfeilene florerte. Molde stilte med et noe redusert lag.

-I og med at vi ikke vant, gjorde vi ikke jobben i dag, sa trener Vågnes.

Lyspunktet var at innsatsen ble større, og spillet ble bedre i 2.omgang. Da var det nemlig divisjonsforskjell på lagene.

Kaptein Magnus Kihlberg dominerte på midtbanen og var Moldes beste.

KBKs utligning kom et kvarter før slutt.

Debutanten på MFK, Marcus Andreasson, viste også at han ville bli en forsterkning.

GAMLEKAPTEINEN DEBUTERTE I SVERIGE

Samme dag som MFK spilte uavgjort mot KBK, spilte Daniel Berg Hestad sin første kamp for Herenveen. Daniel hadde ikke ventet å slippe til på førstelaget så snart, men i bortekampen mot Vitesse var han med fra start. Herenveen vant kampen 1-0. Med seieren klatret Herenveen opp på femteplass i den nederlandske æresdivisjonen.

Og nå var det igjen morsomt for moldensere å følge med i nederlandsk fotball!

BARE OG VINTERBLEKE LÅR

- At fire-fem av MFK-spillerne hadde "glemt" stillongsen og spilte med bare og vinterbleke lår for anledningen, var dagens største bommerter fra hjemmelagets side.

Det skrev Jan H. Indbjør i Romsdals Budstikke etter at Molde hadde slått Strindheim på KGB siste dag i januar. Hele 7-1 lød seieren på, og trenerne fikk testet mange spillere mot 2.divisjonslaget fra Strindheim. Ved pause var stillingen 3-1.

Arild Stavrum gjorde 1-0 etter 13 minutter, Anders Hasselgård la på til 2-0 fem minutter senere, og etter 24 minutters spill scoret David Ljung Moldes tredje mål. Strindheims eneste mål ble satt inn etter 32 minutter.

I andre omgang scoret Stig Arild Råket i det 52.minutt og i det 64.minutt.Tommy Eide Møster la på til 6-1 etter 75 minutter, og Kai Røberg fastsatte sluttresultatet til 7-1 i kampens siste minutt. Strindheim hang bra med i første omgang, men etter som snøen lavet ned ble divisjonsforskjellen mellom lagene større.

MFK stilte med følgende lag: Knut Lillebakk (Andreas Beinset 86.), Trond Strande ( Anders Særvold 60.),Marcus Andreasson (Martin Høyem 56.), David Ljung ( Erlend Ormbostad 70.), Øyvind Gjerde, Jon Andreas Husøy, Magnus Kihlberg (Sverrir Gardarsson 60.), Anders Hasselgård, Arild Stavrum (Kai Røberg 46.), Øyvind Hoås ( Tommy Eide Møster 72.), Stig Arild Råket.

Landslagsspiller Magne Hoseth var tilskuer, og det var også landslagssjef Åge Hareide,

Det hadde lenge vært spekulert i en overgang for Hoseth fra MFK til Charlton. I slutten av januar ble det klart at Charlton ikke ville kjøpe i denne omgang.

KRONENE RULLET

I februar kunne Tornekrattet allerede melde om god oppslutning om klubbens kronerulling. En anonym giver fra Tornekrattet hadde alt gitt 100 000 kroner, og Tornekrattets styre bevilget nå 25 000 kroner. Noen medlemmer av Tornekrattet hadde dessuten gitt opp til 1000 kroner til kronerullingen.

Målet var å samle inn 500 000 kroner i løpet av sesongen, penger som først og fremst skulle gå til talentarbeidet i MFK. Ved spesielle anledninger kunne det bevilges penger om klubben ville knytte til seg nasjonale talenter, eller om man trengte hjelp for å kjøpe fri en etablert spiller som var aktuell for klubben.

Tornekrattfondet hadde følgende styre: Trond Ågård, Frank Aspelund og Kim Myklebust fra

Tornekrattet. I styret satt dessuten trener Odd Berg og breddeavdelingens leder Are Lervik.

DAMELAG I 3.DIVISJON

I 2004 stilte MFK igjen med damelag. Damene skulle starte i 3.divisjon, og i februar var trenere og støtteapparatet på plass. Hovedtrener for laget var Birgitta Sekkeseter. Bertil Stranden og Geir Sylte var hjelpetrenere. Med i teamet var også Jens Stensønes, Kirsti Korsbrekke Ringdal og Arvid Ottestad. Klubben hadde mange gode jentespillere, men trengte nå flere som holdt senioralder. Den nye dametreneren var tidligere landslagsspiller i håndball på Island., og hun hadde spilt fotball og håndball for Stabæk.

Solid trenerteam og støtteapparat, og nå manglet man bare "voksne" spillere som kunne få damelaget opp på gammelt toppnivå.

MIMREKVELD OM MFK

Fredag 6.februar var det mimrekveld på Hotell Knausen. Det var Fuglset Vel som i samarbeid med MFKs veteranklubb stod for arrangementet, og 90 personer møtte fram til et av de siste arrangementene på Knausen. " Corner og mål" hadde arrangørene satt som tittel på arrangementet, og mye fotballprat ble det da også på denne kvelden. Mange kjente idrettsfolk har vokst opp i Fuglset-området, og flere av disse var til stede på Knausen.

Gunnar Talsethagen ( mannen som har trent A-laget til MFK i 9 år!) var konferansier. Første del av programmet stod Olaus Brunvoll for. Gjennom sitt arbeid med MFKs historie, hadde han samlet mange gode historier fra " gamle dager". Så fikk man se en film som Otto Trønningsdal hadde laget om sesongen 1974. Torstein Fuglseths trio sørget for god musikk, og forsamlingen fikk prøve seg på et par gamle MFK-sanger sammen med trioen.

Etter kaffepausen hadde Olaus Brunvoll besøk av gamle spillere og ledere i sofakroken sin.

Vi fikk møte toppdommer Einar Halle, dagens trener Odd Berg, tidligere formenn Jon Hoem og Lars Frisvoll og tidligere spillere Jan Fuglset, Svein Kanestrøm og Knut Bjørnå.

Tidligere keeper på samme lag som Kjell Magne Bondevik, Svein Røsberg, fortalte om sitt arbeid med trafikkopplæring av ballguttene på Molde Stadion.

SOLID SEIER PÅ SNØ

Søndag 8.februar var Petter Chr. Singsaas i Molde igjen, denne gang som spillende trener for Steinkjer. MFK stilte med et B-preget lag, men allikevel ble trønderne knust med hele 6-0.

Det var ikke enkle spilleforhold i snøføyka på KGB, men hjemmelaget fikk iallfall demonstrert at spillerne nå visste vegen til mål. John Andreas Husøy ga Molde ledelsen etter 38 minutter. Tommy Eide Møster scoret Moldes 3.mål i det 74.minutt. Resten av målene stod Arild Stavrum for ( 73., 76., 80. og 89.minutt). Arild hadde dessuten to baller i mål, men scoringene ble annullert for offside. Steinkjer hadde også sine sjanser til å score, men lyktes ikke i å få ballen bak Lillebakk.

Ellers var det hyggelig å se en opplagt Petter Rudi på plass igjen etter noen år i utlendighet.

Laget: Knut Lillebakk ( Andreas Beinset 82.), Martin Høyem ( Joar Harøy 70.), Erlend Ormbostad ( Heine Bugge 77.), Knut Olav Rindarøy (Peter Berg Hestad 62.), Petter Rudi, Sverrir Gardarsson, John Andreas Husøy, Arild Stavrum, Tor Ingar Akselsen (Tommy Eide Møster 53.), Kai Røberg ( Einar Olav Brakstad 77.)

MAGNE HOSETH FAST PÅ LANDSLAGET?

Ikke mange ble særlig overrasket da Åge Hareide 9.februar offentliggjorde nytt landslagsuttak med Magne Hoseth i troppen. Magne hadde storspilt under Åge de gangene han hadde fått sjansen, og han var ikke overrasket, men glad da han fikk vite at han måtte forberede seg på ny kamp i landslagsdrakta. Hoseth var fortsatt interessert i spill i utlandet, og landslaget ville være et godt utstillingsvindu for moldespilleren

Halvard Thoresen tok ut U-21 landslaget som skulle møte Spania, og MFK-spissen Øyvind Hoås var med i hans tropp.

GODT VALG, SYNES I

Dette var det lederen av Romsdals Budstikkes sportsredaksjon, Jan Henrik Indbjør, som sa da alt tydet på at presidenten i Norges Fotballforbund ville hete Sondre Kåfjord. En enstemmig valgkomite hadde innstilt den tidligere MFK-formannen som Per Ravn Omdals etterfølger.

-Fotballmakta samlet i Molde, skrev Trond Hustad i samme avis. Han siktet til at Åge Hareide var trener for A-landslaget, Olav Boksasp ledet Norsk Toppfotball, og nå tydet alt på at Sondre Kåfjord ville bli sjef for Fotball-Norge.

-Ja, det meste kommer nok til å bli bestemt i Nordbyen, fleipet Sondre med Romsdals Budstikke. Alle tre ble regnet som I-mennesker, selv om de kom fra Sørlandet, Nordmøre og Sunnmøre.

Norsk Supporterallianse gikk midt i februar ut og ga sin støtte til Sondre Kåfjord.

EN TIGER MELLOM STENGENE

Slik karakteriserte man Lars Ivar Moldskred, keeperen til Hødd. I februar skrev han under en fireårskontrakt med MFK. Ryktene gikk nemlig om at Eddie Gustafsson var interessert i å flytte på seg. IFK Göteborg vurderte å kjøpe Eddie fri fra MFK . Eddie hadde ikke spesiell lyst til å forlate MFK, men ville vurdere eventuelle tilbud om de kom. MFKs førstekeeper var nå i trening igjen etter operasjon for jumpers knee. Lars Ivar Moldskred hadde tilbud fra både Aalesund og Lyn, men han valgte altså Molde.

"Tigeren" skulle leies tilbake til Hødd i 2004-sesongen for å få god kamptrening. To ganger i uka skulle han trene med MFK, og han kunne hentes til MFK på kort varsel. Om Eddie skulle velge å forlate Molde, hadde klubben nå to toppkeepere i Lars Ivar Moldskred og Knut D. Lillebakk.

TRENINGSTAP MOT SUNDSVALL

Onsdag 11.februar var MFK i Abrahallen og møtte svenske Sundsvall. 30 (!) tilskuere så svenskene slå MFK 3-1. I begynnelsen av kampen ble moldenserne tidvis " overkjørt" av svensker som var aggressive og hurtige. Det ble noe usikkert over MFKs forsvarsspill, og første baklengsmål kom etter 15 minutters spill. Halvtimen gikk før de blå-hvite fikk i gang spillet sitt. Etter lett spill mot andre motstandere på snø, ble moldeguttene overrasket av svenskenes tempo.

-Det var tydelig at den gode motstanden kom litt brått på oss i dag, sa trener Reidar Vågnes.

Han var fornøyd med at spillerne etter hvert greide å justere seg i forhold til svenskene.

Trenerduoen kunne også glede seg over høy arbeidsmoral den siste timen. Det hadde for øvrig ikke vært noe å si på om MFK hadde fått uavgjort mot svenskene. Sundsvalls andre mål kom etter 57 minutter. Magne Hoseth reduserte på straffe etter 68 minutter, og svenskene fikk sitt tredje mål i det 76.minutt. Magne Hoseth fikk sjansen på nok et straffespark, men mislyktes.

Laget: Knut Lillebakk, Trond Strande, Marcus Andreasson, David Ljung, Øyvind Gjerde (Peter Berg Hestad 84.), Petter Rudi, Magnus Kihlberg, Magne Hoseth, Arild Stavrum ( Kai Røberg 66.), Øyvind Hoås ( Anders Hasselgård 66.), Stig Arild Råket ( John Andreas Husøy 77.)

FORTSATT STORSPILL AV MAGNE

18.februar spilte landslaget til Åge Hareide sin 4.kamp. Og Magne Hoseth var fortsatt med i troppen, og han fortsatte å imponere. Norge slo Nord-Irland 4-1 på Windsor Park, og ex-MFKer Åge kunne notere den fjerde seieren av fire mulige. Sverige var slått 3-0, Honduras 3-1, Singapore 5-2 og nå altså Nord Irland 4-1. Nok en gang fikk Hoseth strålende kritikk, og så var det bare å vente til Åge begynte å bruke flere proffer. Forhåpentligvis ville Magne fortsatt være selvskreven på laget.

Eddie Gustafsson satt på benken da Sveriges førstemålvakt slapp inn to mål mot Albania.

MÅLLØST MOT BRANN

15.februar møttes Brann og MFK i Vestlandshallen. 919 tilskuere fikk ikke se scoringer i kampen. Etter en svak åpning, kom MFK i gang med spillet Reidar og Odd gjerne ville se. Den siste halvtimen før pause så vi hurtige overganger, presist pasningsspill og målsjanser.

Dessverre lyktes ikke de blå-hvite med avslutningene. Spesielt etter pause ble det slurvet en del ved avslutningene. Med unntak av de første 10 minuttene av kampen, vartet gjestene opp med sikkert forsvarsspill. Eddie Gustafsson var tilbake i mål og viste flott form. Molde hadde noen sjanser som burde gitt seier, for eksempel da Martin Høyem var alene med keeper ,og da Petter Rudi brente av midtveis i andre omgang.

Moldes lag: Eddie Gustafsson, Trond Strande (Martin Høyem 19.), Marcus Andreasson, David Ljung, Anders Særvold (Øyvind Gjerde 66.), Petter Rudi, Magnus Kihlberg, Magne Hoseth ( John Andreas Husøy 58.), Kai Røberg, Anders Hasselgård, Thomas Mork   ( Stig Arild Råket 70.)

Gult kort: Martin Høyem.

MULIGHET FOR MILLIONER

Vinterfotball var like om hjørnet i Norden. De fire beste lagene i Norge, Sverige og Danmark ville bli med i det såkalte Royal League.

MFKer Olav Boksasp var leder for Norsk Toppfotball, og han mente den nye ligaen ville heve det sportslige nivået. Dessuten ville klubbene kunne skaffe seg sårt tiltrengte penger. De fire beste lagene i hvert land skulle være med på nyordningen.

Mye arbeid gjenstod før man kunne presentere den endelige ordningen. Og Norsk Toppfotball og Norges Fotballforbund skulle til slutt godkjenne opplegget.

Det var meningen at det skulle spilles to runder i november og desember. Kampene skulle avsluttes i april.

Skulle MFK bli blant de fire beste i årets sesong, ville klubben få en million kroner + inntektene av minst tre hjemmekamper.

Vinneren av Royal League kunne bli sittende igjen med inntil 10 millioner kroner.

En skikkelig gulrot!

MAT, ØL OG VIN PÅ STADION?

De kampansvarlige i MFK ønsket å tilby sine gjester det de ønsket. Derfor søkte klubben om anledning til å skjenke øl og vin i forbindelse med hjemmekampene. I 2003 hadde klubben skjenkeløyve i Players Lounge i restauranten etter kampslutt. Skjenkeløyve hadde man også hatt når lokalene var utleid til lukkede selskap.

Markedssjef Kristin Molnes mente klubben nå måtte få servere øl eller vin til middagen klubben arrangerte for sine sponsorer før kampene. Hun viste til konkurranse med hotellene og håpet at en utvidet bevilling ville føre til salg av flere VIP-plasser.

MFKs søknad ville bli behandlet først i mai, og frem til da måtte klubben søke for en kamp om gangen.

MFK I VINTERCUP OG TRENINGSKAMPER PÅ KGB

I vintercupen på KGB i februar ble mange kamper avlyst, men en del kamper ble spilt. MFK 3 spilte i avdeling 2, og laget kunne notere seier 2-0 over Elnesvågen, mens det ble tap 1-2 mot Måndalen.

Molde 2 vant treningskamp mot Skarbøvik med 3-0.

Molde 3 kom seg til kvartfinalen i cupen ved å slå Midsund 4-3 28.februar.

Laget spilte så kvartfinale i vintercupen siste dag i februar. Det ble seier til moldeguttene med 6-1 over Vestnes Varfjell.

Vintercupen ble avsluttet lørdag 6.mars. Finalen gikk mellom Molde 3 og Rival. Oppgjøret endte med seier 3-1 til Rival. 70 tilskuere var på Kunstgressbanen .

Det stod 0-0 ved pause, men Rival scoret på handicapstraffe i pausen ( p.g.a. at Rival lå to divisjoner under Molde 3). Tor Olav Eidseter scoret Moldes mål 10 minutter ut i omgangen,

Træff la på til 2-1 og 3-1 i det 70. og 80.minutt

PENGER, PENGER OG ATTER PENGER.

- Dette vil være ruin for Norges Fotballforbund, sa generalsekretær Karen Espelund.

Det hun siktet til, var europeiske klubbers krav om at de nasjonale forbundene skulle betale spillernes lønninger når de var på landslagssamlinger.

Månedslønnen til Norges landslag var på rundt 17 millioner kroner, og dette ville ikke NFF makte ifølge generalsekretæren.

Ledelsen i MFK hadde ikke tatt standpunkt til saken, men det var kanskje ikke urimelig om arbeidsgiveren fikk dekt sine utgifter når spillerne var tatt ut til landslaget.

MFK-direktør Espen Silseth viste til at klubben ikke fikk inntekter om NFF brukte for eksempel Magne Hoseth i reklame. Han likte heller ikke at forbundet ikke hadde egen forsikring når klubbenes spillere ble benyttet. Om en spiller fikk ødelagt sin karriere gjennom spill på landslaget, ville klubben bli den tapende part.

MOLDESEIER PÅ HERDBANA

Bare 500 tilskuere var møtt fram for å se oppgjøret mellom Aalesund og MFK 22.februar. Noen målfest ble det ikke, Anders Hasselgård laget kampens eneste mål ett minutt før pause.

Det var ellers lite å glede seg over i første omgang, MFK-spillet var preget av unøyaktig angrepsspill og usikkert forsvarsspill. Aalesund var bedre i perioder, og sunnmøringene hadde sine sjanser til å ta føringen i kampen.

- Det er en viktig egenskap å holde nullen gjennom dårlige perioder av en fotballkamp, sa Reidar Vågnes.

MFK dominerte andre omgang og fikk spillet til å gli hurtig gjennom midtbaneleddet.

-Det eneste som manglet, var litt bedre innlegg og et par scoringer til, mente RBs utsendte Trond Hustad.

Det var tydelig at en mann som Thomas Mork trivdes atskillig bedre etter trenerskiftet. I andre omgang fikk han vist hva han virkelig kan på fotballbanen. Det lyste angrepsvilje av en "ny" Thomas Mork.

Nykommer Marcus Andreasson slo flotte gjennombruddspasninger fra midtforsvaret, og Petter Rudi viste at han nærmet seg toppformen.

Laget: Eddie Gustafsson, Martin Høyem, Marcus Andreasson, David Ljung, Øyvind Gjerde, Petter Rudi, Magnus Kihlberg, John Andreas Husøy, Arild Stavrum ( Stig Arild Råket 62.), Anders Hasselgård, Thomas Mork (Knut Olav Rindarøy 89.)

ROLIG ÅRSMØTE

Et halvt hundre medlemmer var møtt fram til årsmøtet i MFK 25.februar. På forhånd hadde ryktene gått om at Tornekrattet ville "kuppe" en plass i styret. Den siste tiden hadde 25 nye Tornekratt-medlemmer meldt seg inn i MFK, og med ca.40 medlemmer ville Tornekrattet stilt sterkt på årsmøtet. Etter sterke signal fra valgkomiteen om hvem den ønsket som kandidater til Hovedstyret, trakk Tornekrattets kandidat, Sverre Mauseth, seg.

Tornekrattets Robert Westad fremmet før årsmøtet forslag om utvidelse av antall styremedlemmer i hovedstyret, og at den ene plassen skulle reserveres den sittende leder i Tornekrattet. På møtet ble det opplyst at en slik ordning ikke kunne godkjennes i henhold til Idrettsforbundets bestemmelser.

Ved avstemningen fikk forslaget ingen stemmer!

Hovedstyret fikk da denne sammensetningen:

Leder: Oddne Hansen (gjenvalgt for to år)

Nestleder: Bertil Stranden (ikke på valg)

Styremedlem: Leif Sverre Hoel (ikke på valg)

Styremedlem: Øystein Neerland (gjenvalgt for to år)

Styremedlem: Per Lianes (ikke på valg)

Varamedlem: Odd Ivar Moen (gjenvalgt for to år)

Varamedlem: Nils Arne Aanes (ikke på valg)

Varamedlem: Tor Gunnar Hagbø (ikke på valg)

SEIER OVER SOGNDAL

Lørdag 28. februar spilte MFK ny kamp på Herdbana. De 200 tilskuerne fikk se MFK-seier i en kamp med 6 scoringer. Magne Hoseth ga MFK ledelsen på et lekkert skudd fra drøye 20 meter. Kampen var da 26 minutter gammel. Det gikk bare ett minutt før Sogndal kunne utligne.

I andre omgang ga Petter Rudi MFK ledelsen igjen på frispark i det 51.minutt, og to minutter senere økte David Ljung til 3-1 ved å heade inn en Hoseth-corner. Magne Hoseth sørget for 4-1 på straffespark etter 77 minutters spill. Sogndals redusering til 2-4 kom like før slutt.

Trener Reidar Vågnes var fornøyd med laget som de første tretti minuttene av begge omgangene viste stor fremgang fra tidligere kamper, Spillerne var ballsikre. løpssterke og gode i duellene. Og så fikk de vist at de kan score mål.

Romsdals Budstikkes utsendte mente at Petter Rudi og Magne Hoseth i lange perioder dominerte midtbanen. - Defensivt var midtstopper Marcus Andreasson eneren, skrev Trond Hustad.

Laget: Eddie Gustafsson ( Lars Ivar Moldskred 66.), Martin Høyem ( Erlend Ormbostad 78.), Marcus Andreasson, David Ljung, Anders Særvold (Kai Røberg 72.), Anders Hasselgård, Petter Rudi, Magne Hoseth, Bernt Hulsker ( Arild Stavrum 46.), Øyvind Hoås (John Andreas Husøy 66.), Thomas Mork.

Samme helg scoret "gamlekapteinen", Daniel Berg Hestad, sitt første mål da Heerenveen vant sin tredje strake seier.

En annen spiller var også glad: Anders Særvold skrev 3-årskontrakt med MFK. Reidar Vågnes ante lite om Anders da han tok over treningen, men etter et par treningskamper var 19-åringen på plass i A-stallen.

MFK-DIREKTØREN MED VYER

2.mars kunne Romsdals Budstikke fortelle at Molde Fotball arbeidet med store planer for Molde Stadion. Klubben ønsket kunstgress på Røkke-løkka, og nå hadde man også begynt å tenke på tak over banen. Direktør Espen Silseth understreket at det foreløpig ikke var tatt noen beslutning om slike forandringer på Stadion. Alt var ifølge direktøren tanker man syslet med. Tidligere hadde man snakket om kunstgress, og i klubben hadde man 2006 som mulig tidspunkt for akkurat det prosjektet.

I "Kunstgresskomiteen" satt driftssjef Aadne Orvik, styremedlem Øystein Neerland og markedssjef Terje Sorthe. Fem millioner kroner var antydet som kostnad ved legging av kunstgress. Mange har ønsket seg mer bruk av det flotte stadionanlegget, og det kunne løse seg ved kunstgress. Med tak i tillegg, ville faktisk Molde få en flott storhall. Men så var det dette med kostnadene.

Sesongen 2003 ga bare 6000 kroner i minus, og Kjell Inge Røkke ville ifølge klubbens budsjett gå inn med 13 millioner kroner i 2004. Klubben fortsatte imidlertid sin jakt på muligheter for innsparinger i en vanskelig tid for hele fotball-Norge. At det var mulig å kutte ned, kunne man lese av de siste årenes budsjett for storsirkelen ( MFK, Molde Fotball, Molde Business Club, Molde Stadion.):

År 2000: 55 millioner

År 2001: 57 millioner

År 2002: 51 millioner

År 2003: 47 millioner

År 2004: 39 millioner

FORTSATT STØTTE FRA SPAREBANKEN MØRE.

Tirsdag 2.mars ble det klart: Sparebanken Møre ville fortsette som generalsponsor for MFK.

Regionbanksjef Sondre Kåfjord signerte en treårskontrakt med klubben. Ingen fikk vite hvor stor sum det dreide seg om, men Romsdals Budstikke spekulerte i et beløp på fem millioner kroner. Det eneste Terje Sorthe ville ut med, var at det var en meget god avtale, sett i lys av hvordan sponsormarkedet var i 2004.

Det var bestemt at hovedtyngden av summen skulle utbetales fast, men en del skulle være prestasjonsorientert.

Generalsponsoren skulle nå profileres sterkere på draktene til bredde- og utviklingsavdelingen.

Samtidig ble det klart at Spis/Mørekjøtt sannsynligvis ville bli ny skuldersponsor på A-lagsdraktene.

TORNEKRATTET TRÅDTE TIL

Lørdag 6.mars drog MFKs A-lagstropp til La Manga. Med på turen var også to lovende unggutter, Knut Olav Rindarøy og Peter Berg Hestad.. Tornekrattet betalte både reise og opphold for de to.

Pengene kom fra det nyopprettede Tornekrattfondet som nå var kommet opp i hele 150 000 kroner.

Trener Odd Berg var naturligvis glad for hjelpen fra Tornekrattet:- Dette er et positivt signal til andre unge spillere i distriktet, sa Odd som alltid har stått for satsing på ungdom. Det er nå en bevisst politikk i MFK å gi unge spillere sjansen til å vise seg fra.

Knut Olav og Peter ble altså de første som fikk nye godt av Tornekratt-fondet.

Knut Olav kom fra Gossen som juniorspiller. Han hadde kontrakt med talentgruppen ut 2005. Peter signerte kontrakt med MFK ut 2008. Og dermed hadde klubben sikret seg nok et stort talent fra Berg Hestad-familien.

A-lagstroppen til La Manga: Eddie Gustafsson, Martin Høyem, Marcus Andreasson, David Ljung, Øyvind Gjerde, Thomas Mork, Arild Stavrum, Bernt Hulsker, Magne Hoseth, Magnus Kihlberg, Knut Lillebakk, Øyvind Hoås, John Andreas Husøy, Petter Rudi, Erlend Ormbostad, Trond Strande, Stig Arild Råket, Anders Hasselgård, Kai Røberg og Anders Særvold.

I tillegg til disse kom utleide Lars Ivar Moldskred.

UAVGJORT OG MÅLRIKT MOT HØDD

Torsdag 4.mars møttes MFK og Hødd på Kunstgressbanen i Molde. 250 tilskuere fikk se MFK spille 3-3 mot sunnmøringene. To av målene scoret Arild Stavrum, og han la også opp til det tredje.

Det første målet satte Arild inn etter 27 minutters spill. Minuttet etter sørget Geir Televik for utligning. Ett minutt før pause var det John Andreas Husøy sin tur med en nydelig scoring, slik at de blå-hvite kunne gå i garderoben med 2-1 ledelse.

I det 58.minutt var Arild Stavrum frempå igjen og trygget Moldes ledelse.

20 minutter før slutt fikk Hødd straffespark, og Televik scoret sitt andre mål for dagen.

I det 78.minutt utlignet Hødd på et skudd fra 25 meter.

Laget: Eddie Gustafsson ( Knut Lillebakk 63.), Martin Høyem, Marcus Andreasson (Joar Harøy 46.), Erlend Ormbostad, Anders Særvold ( Knut Olav Rindarøy 75.), John Andreas Husøy, Magne Hoseth, Tommy Eide Møster (Peter Berg Hestad 70.), Arild Stavrum, Bernt Hulsker, Kai Røberg ( Øyvind Hoås 63.)

VELLYKKET FOTBALLTING

Flere hundre unge fotballspillere innledet Fotballtinget i Molde fredag 5.mars. De marsjerte fra Torget til parkeringsplassen vest for Molde Stadion. Der var det satt opp en ballbinge, og med blant andre Per Ravn Omdahl som tilskuer, kunne de unge boltre seg i bingen. Fotballpresidenten har hatt oppsetting av ballbinger som en av sine hjertesaker. Dessverre ble bingen tatt ned igjen, og dermed hadde Molde fortsatt bare en fotballbinge, nemlig den på Sellanrå skole.

Spenning var det også i forbindelse med valg av ny fotballpresident, MFKs egen Sondre Kåfjord var innstilt av valgkomiteen, men Hans Jørn Rønningen var lansert som mot kandidat.

På fredagsmøtet var formannen i Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, kritisk til NFFs økonomistyring.

- Dette regnskapet får dere ikke profflisens på, sa Boksasp under åpningen av tinget.

Søndagens ting startet med at Per Ravn Omdahl tok ordet utenom dagsorden. Han mente kritikken av økonomistyringen hadde skapt et bilde han ikke kjente seg igjen i. Han antydet at det var en skjult agenda i utspillet mot økonomistyringen, og presidenten fant det nødvendig å spørre om styret hadde tinges tillit.

Olav Boksasp likte ikke "irettesettelsen".

- Det må være lov å reise spørsmål ved å invitere til konstruktiv dialog. Jeg føler at vi tar ansvar ved å bidra til at vi ikke roter oss opp i et problem. Omdahls kommentarer er en avsporing av dimensjoner- et skudd i blinde, mente lederen av Norsk Toppfotball.

Lørdagstinget startet med at Per Ravn Omdahl ba tingdelegatene om unnskyldning:- Jeg ber om en uforbeholden unnskyldning for at jeg ba om tingets tillit på styrets vegne.

Omdahl fikk stående applaus.

Valget av president ble lite dramatisk. Søndag morgen trakk Østfold Fotballkrets sin motkandidat, og Kåfjord ble enstemmig valgt til president.

Og avgående president slo fast at Fotballforbundet hadde funnet rette mann til å ta over.

- Jeg vil gratulere tinget med en aldeles fremragende president. Og jeg oppfordrer alle til å gi sin fulle støtte til det nye styret, sa Omdahl da han overleverte klubba til sin etterfølger.

Og dermed var mye makt samlet i Nordbyen. Og så ventet vi på en annen MFKer..Bjørn Rune Gjelsten som president i Norges Idrettsforbund. Dessverre trekte Bjørn Rune seg fra presidentvalget, da han følte han ikke hadde nok støtte.

Med seg i styret fikk Sondre Kåfjord disse: Synnøve Tverlid, Jan Furumo, Olav B. Styrvold, visepresident Per Olav Helgeland, visepresident Mette Hammersland, Toril Hole Standal og Jon H. Nordbrekken.

INTERESSANTE ENDRINGER

Fotballtinget vedtok at eliteserielagene alltid skulle spille bortekamper i cupens 1. og 2. runde.

Ordningen med bortekamp i 1.runde hadde man hatt i 10 år. Vedtaket var enstemmig.

Det ble også vedtatt at 1.divisjonslagene alltid skulle spille bortekamp i 1.runde. Et forslag om at dette også skulle gjelde 2.runde, ble forkastet.

Tinget vedtok at det skulle bli enklere for spillerne å få seriegull. Om et lag tok gull, ville det nå være nok at spillerne hadde spilt tre kamper av 26 mulige i sesongen. Det samme skulle gjelde for spillerne på lagene som tok sølv og bronse i serien.

SEIER OVER IFK GÖTEBORG

- En genial vipp fra Petter Rudi og en herlig volley fra Arild Stavrum senket IFK Göteborg i går. Radarparet er gjenforent - det kan de andre eliteserielagene merke seg først som sist.

Dette var ingressen i Romsdals Budstikkes kampreferat fra La Manga tirsdag 9.mars.

Ifølge journalist Eirik Heen skapte svenskene knapt en målsjanse i hele kampen. Det gjorde derimot Molde, men sjansene ble ikke godt nok ivaretatt.

Trener Reidar Vågnes ga kampen terningkast fem, og han gledet seg over høy arbeidsmoral, solid forsvarsspill og mange flotte angrep.

Kaptein Magnus Kihlberg spilte stort på La Manga, spesielt i 2. omgang. Petter Rudi viste at han var på god veg mot toppform, og Arild Stavrum lyktes bedre og bedre foran mål.

Ved pause stod det 0-0.

Tre minutter var spilt av 2.omgang da Øyvind Hoås ble felt. Frisparket tok Magne Hoseth kjapt. Ballen havnet hos Petter Rudi, og Arild gikk på løp. Petter vippet ballen over IFK-forsvarerne. Den landet på høyrefoten til Arild, og et flott volleyskudd ga 1-0.

Flere mål ble det ikke, selv om Molde hadde flere sjanser utover i kampen.

Laget: Eddie Gustafsson, Martin Høyem, Marcus Andreasson, David Ljung, Trond Strande, Petter Rudi, Magnus Kihlberg, Magne Hoseth, Arild Stavrum (Bernt Hulsker 68.), Øyvind Hoås (Anders Hasselgård 70.), Thomas Mork.

MOLDE HAR ET SPENNENDE LAG

Det var en av kommentarene MFKs trenerpar fikk høre på vårparten. Reidar og Odd lovet ikke medaljer " over natta", men de mente laget var på rett veg- opp og frem.Under treningsoppholdet på La Manga var humøret på topp hos trenere og spillere.

- Jeg kan ikke huske fra tidligere at det i så stor grad er blitt dratt i samme retning i denne klubben, sa Odd Berg. Og hovedtrener Vågnes skrytte uhemmet av arbeidet som Oddemann utførte.

Noen repetisjon av fjorårets kamp for å overleve lovet de to trenerne at det ikke skulle bli. Lista var lagt atskillig høyere. En plass blant de fire beste og dermed plass i Royal League var

ett av målene. Nykommerne på laget hadde tilført mye positivt, og publikum i Molde ventet nå angrepsfotball.

- Vi vil aldri kunne kjøpe oss til resultater, men må skape dem selv, slo Vågnes fast.

Mange, blant andre keepertrener Paul Gabor, mente MFK denne sesongen hadde landets beste keepertrio. Førstevalget var fortsatt Eddie Gistafsson. To andre toppkeepere, Lars Ivar Moldskred og Knut Lillebakk, stod klare til å hoppe inn om det ble ønskelig. I tillegg hadde MFK en lovende ungdom som kunne vokte målet, nemlig Steffen Haraldsen. Gabor begynte som keepertrener i MFK i 1998, og han hadde ansvaret for keeperne ut 2002. Han trente deretter Hødd og Aalesund, og i 2004 hadde han igjen fått hovedansvaret for dem som skulle vokte MFK-målet. Det burde være en drømmejobb, for tre av MFK-keeperne var alle gode nok til å spille på hvilket som helst Tippeligalag.

UAVGJORT MOT RUSSERE

Under oppholdet på La Manga ledet Odd Berg et norsk mix-lag som møtte Dinamo Kiev B.

Oppgjøret endte 0-0.

Det norske laget bestod av reserver fra MFK, Brann, Sogndal og FK Haugesund. Det var MFK som hadde tatt initiativet til kampen, og derfor var det mange blå-hvite som stilte opp mot russerne. Knut Lillebakk, Erlend Ormbostad, Joar Harøy, Peter Berg Hestad, Kai Røberg, Knut Olav Rindarøy og John Andreas Husøy var alle med i startoppstillingen.

John Andreas Husøy spilte en god kamp, og han håpet å gjøre som i 2003-spille seg inn på laget. Han var imidlertid klar over at han måtte kjempe hardt for å skyve ut noen av de tre "faste" på midtbanen.

Hovedhensikten med kampen mot russerne var å gi flest mulig kamptrening

MOLDE-ØREBRO: 3-1

Moldes vellykkede opphold på La Manga ble avsluttet på en strålende måte. Foran 150 tilskuere ble svenske Ørebro slått 3-1. En ikke helt vellykket førsteomgang ble fulgt av overkjøring av svenskene i andre.

Ved halvtid stod det 0-0.

I andre omgang begynte MFKs angrepsspill å fungere, og i det 51.minutt sørget Anders Hasselgård for Molde-ledelse etter godt forarbeid av Petter Rudi.

Bernt Hulsker ble klippet ned, og Magne Hoseth fikk sjansen fra straffemerket. Keeper vant duellen mot Hoseth.

I det 71.-minutt fikk Hoseth straffesjanse igjen etter at Arild Stavrum var felt, og denne gangen scoret han. Så gikk det bare to minutter før Ørebro reduserte.

Arild Stavrum hadde scoringsformen inne på vårparten og det gikk ikke mer enn ett minutt fra svenskenes redusering til Arild fastsatte resultatet til 3-1 (flott forarbeid av Øyvind Hoås!)

En fornøyd Reidar Vågnes slo fast at seieren godt kunne ha vært større, og han mente laget nå var kommet inn på et vinnerspor.

-Det er den beste vanen et fotballag kan tilegne seg, sa han

Laget: Eddie Gustafsson, Trond Strande, David Ljung (Marcus Andreasson 45.), Øyvind Gjerde, Anders Særvold, Petter Rudi, Magnus Kihlberg (John Andreas Husøy 81), Magne Hoseth, Bernt Hulsker (Kai Røberg 73), Anders Hasselgård, Thomas Mork ( Øyvind Hoås 63)

HVEM SKULLE BLI KAPTEIN?

Reidar Vågnes ville vente til seriestart med å plukke ut kaptein til laget sitt. Flere av spillerne hadde fått prøve seg: Magnus Kihlberg, Anders Hasselgård, Petter Rudi og Trond Strande.

- En kaptein skal være en ledertype på og utenfor banen, han skal være et forbilde for andre og tørre å stå frem og ta ansvar, sa Trond Strande. Heldigvis var det ledertyper som oppfylte disse kraven i troppen, men treneren ville altså vente til treningskampene var ferdigspilt. Vågnes understreket at man ikke kunne gjøre seg helt avhengig av bare en ledertype. Det ville være fint med flere ledertyper på laget, selv om bare en fikk bære kapteinsbindet.

KNEPEN SEIER MOT HØDD

Lørdag 20.mars var MFK på sunnmørstur. På Høddvoll kunstgressbane vant MFK 2-1 over ulseinvikingene. 300 tilskuere gledet seg over 1-0 ledelse til Hødd ved pause. Den scoringen kom etter 18 minutters spill, og mannen bak målet var Geir Televik.

MFK-trenerne kunne glede seg over nok en seier i oppkjøringen til Tippeligaen. Bare en av elleve treningskamper hadde så langt endt med tap. Det var da de ble slått 3-1 av Sundsvall.

Som i tidligere vårkamper , gjorde MFK også denne gangen feil i innledningen, og spillet ble karakterisert som rufsete. Vågnes fant det positivt at laget hans i flere kamper greidde å komme tilbake og vinne etter å ha ligget under. Vågnes mente spillerne nå var i ferd med å etablere en kultur der spillerne var vant til å vinne.

- Spillerne gjorde en del tullete feil som vi ble straffet for, sa Vågnes som var skuffet da lagene gikk til pause.

I andre omgang justerte de blå-hvite seg inn i kampen igjen, og målene kom. I det 52.minutt ble det 1-1 på et selvmål. Tre minutter senere satte Magne Hoseth inn straffespark etter at John Andreas Husøy var lagt ned inne i straffefeltet. Ingen spillemål for MFK denne gangen, men trenerne kunne glede seg over spillere som tydeligvis var på veg mot formen. John Andreas Husøy imponerte, Petter Rudi og Magne Hoseth bekreftet sin styrke og Bernt Hulsker gledet alle med høy arbeidsmoral.

Laget: Eddie Gustafsson, Trond Strande, Marcus Andreasson, David Ljung, Øyvind Gjerde (Knut Olav Rindarøy 68.), Anders Hasselgård ( John Andreas Husøy 60.), Petter Rudi, Magne Hoseth (Erlend Ormbostad 81.), Arild Stavrum, Bernt Hulsker, Thomas Mork ( Kai Røberg 70).

FEM TV-KAMPER MED MFK

Fem ganger kunne man følge MFK i hele kamper denne sesongen. Hadde man imidlertid bare NRK, får man bare sett en kamp!

18/4. Brann-MFK (Canal+)

 1/5: Viking-Molde (NRK)

16/5: Rosenborg-Molde (Canal +)

24/5: Mole Vålerenga (Canal +)

 1/6: Odd Grenland-Molde (Canal +)

BARE EN FRA MFK PÅ LANDSLAGET

Til landskampen mot Serbia og Montenegro var det kun en MFKer som var tatt ut . Det var Magne Hoseth. Sannsynligvis ville flere romsdalinger få slippe til utover i sesongen. En Petter Rudi i toppform ville være gull verdt for Åge Hareide, og man regnet med at Daniel Berg Hestad ville bli tatt ut i troppen til landskampen mot Wales i slutten av mai.

FRANSK BESØK PÅ RØKKELØKKA

Torsdag 25.mars var det utenlandsk besøk på MFKs flotte gressmatte. Det var ikke spillere denne gangen, men kampdirektør Bernard Docquiert i det franske fotballforbundet. Det var tildekkingsanlegget franskmannen først og fremst var interessert i. Han hadde vært og sett på anlegg i England, og nå studerte han norske baner. Årsaken var at man i Frankrike hadde store utgifter ved avlyste kamper. Han innrømmet at man i Frankrike hadde mye å lære, og han var overrasket og imponert over det banemester Øyvind Kormeseth kunne vise fram.

FLOTT INNSATS AV MFK GUTTER 15

Siste helga i mars var MFK Gutter 15 med på storturnering i Valhall. Det var Premier Cup som ble arrangert, og Molde-guttene var kommet dit gjennom sin fantastiske sesong i 2003. Da ble de krestmestre og fylkesmestre. Dessuten tok laget bronse i Norway Cup.12 av landets beste 15-årslag var samlet i Valhall, og Molde guttene kom på en flott 3.plass.

Det kostet over 50 000 kroner å reise og delta på turneringen. MFKs hovedstyre spanderte 10 000 kroner, og det samme gjorde bredde- og utviklingsavdelingen. Tornekrattet bidro med 5000 kroner, og resten måtte deltakerne betale selv. Før avreise håpet de unge spillerne på topp-plassering En ekstra gulrot var det at vinneren av turneringen skulle få spille Europafinale i Helsinki i mai. Et par dager før avreise spilte laget treningskamp mot Træff.

Det ble 11-1 over et redusert Træff-lag.

I turneringen endte Molde-guttene på delt 3.plass. Konkurransen var hard, og MFK stilte med flere 14-åringer enn motstanderne.

- En flott prestasjon av guttene, sa lagleder Rolf Magerøy.

MFK vant begge sine kamper i lørdagens gruppespill. Det ble 2-1 over trønderske Kolstad etter scoringer av Eirik Nerland og Magnus Eikrem.

Frigg, Oslo ble slått 3-2. Her kom MFKscoringer ved Eirik Nerland, Kristian Strandhagen og Jonas Klemetzen.

I søndagens semifinale mot Start lå MFK under med fire mål ved pause. Ved full tid stod det 6-3 til Start.

TAP MOT TROMSØ

Fredag 26.mars møttes Molde og Tromsø på Midsund stadion. Og for første gang i 2004 måtte MFK gå av banen uten å ha scoret. Tromsø derimot, greidde å få ballen bak Eddie Gustafsson,en gang..og det var nok til seier.

MFK manglet flere av sine beste spillere på grunn av skader og sjukdom. Magnus Kihlberg, Trond Strande, Thomas Mork, Øyvind Hoås og Anders Særvold manglet da de blå-hvite kastet seg ut i kampen om ballen i isende kald vind.

Trenerne beklaget at innkjøringen av førsteelleveren var vanskeliggjort på grunn av skadene, men håpet det var tid nok enda til alvoret begynte. Det var vanskelig å få til det store spillet i vinden og kulden. MFK hadde overtaket i første omgang, og Arild Stavrum, Bernt Hulsker og Martin Høyem hadde målsjanser uten å lykkes med avslutningene.

Tromsø scoret på sin første sjanse etter 31 minutter.

Moldetrenerne var selvsagt skuffet over tapet, og de mente det fortsatt var mye å jobbe med før seriestarten.

- Både jeg og Odd vet at dette treet ikke vokser rett inn i himmelen, sa Reidar Vågnes til RB etter kampen.

Petter Rudi måtte gå av banen femten minutter før slutt etter en stygg takling Skaden var ikke verre enn at man regnet med å ha Petter klar til neste kamp.

Landslagssjefen var til stede på Midsund, og han var mest interessert i Magne Hoseth, Morten Gamst Pedersen og Petter Rudi.

I tillegg til Åge Hareide så 200 tilskuere oppgjøret.

MFK stilte med følgende spillere: Eddie Gustafsson, Martin Høyem (Erlend Ormbostad 67.),

Marcus Andreasson, David Ljung, Stig Arild Råket, John Andreas Husøy (Kai Røberg 61.), Petter Rudi (Rindarøy 72.), Magne Hoseth, Arild Stavrum, Anders Hasselgård, Bernt Hulsker.

FULLT STADION PÅ FØRSTE HJEMMEKAMP?

Alle elever i barne-og ungdomsskolene i Molde ble invitert til gratis inngang på kampen mot Lyn. Om alle møtte opp, ville det bety 3300 elever på tribunene. Dessuten skulle klubben ha to gratiskamper for samtlige fotballspillere i fylket. Klubben skulle ha et samarbeidsprosjekt med skolene utover i året, kunne markedssjef Terje Sorthe fortelle. Spillere skulle i løpet av sesongen besøke alle 6.klassene i kommunen og snakke med elevene om fysisk aktivitet, riktig kosthold og holdninger til narkotika, alkohol og tobakk.

GLADERE, BLÅERE OG FLERE

Dette året var det mange som ville forsøke å skape mer liv på tribunene. Tornekrattet hadde gjort en stor jobb de senere sesongene, og nå fikk man en ny gjeng som ville skape liv på tribunene. To av iniativtakerne, Thomas Finnøy og ArneRusten Syltevig, understreket at den nye foreningen ikke skulle være noen konkurrent til Tornekrattet. Flere av ildsjelene i den nye foreningen var også med i Tornekrattet. Foreningen skulle være et tillegg til Tornekrattet og forsøke å utvide supportermiljøet.

"GBF" ville ha sosial samling på Seilet i timene før kamp med tipping, scoringsklubb og besøk fra MFKs sportslige ledelse på programmet.

C-feltet skulle bli den nye foreningens tilholdssted. Initiativtakerne understreket at folk på C-feltet kunne kle seg som de ville, men det ville være hyggelig om flest mulig stilte i blått!

SURT TAP SISTE DAG I MARS

Onsdag 31.mars møttes MFK og Aalesund til oppgjør i Batnfjorden. MFK stilte uten flere av sine beste spillere, og sunnmøringene kunne reise lykkelige hjem med seier 2-0. Aalesund var best i første omgang, men ingen av lagene fikk nettkjenning før pause.

Molde begynte best i andre omgang, og Øyvind Hoås være nære på å gi laget sitt ledelsen. Skuddet hans gikk via en motspiller og noen få centimeter utenfor mål.

Så tok sunnmøringene helt over, og etter 60 minutters spill tok de ledelsen etter en skikkelig keepertabbe. Lillebakk bommet på et tilbakespill og sendte ballen til en motspiller.

10 minutter senere fikk Aalesund sitt andre mål etter rot på Moldes midtbane.

Reidar Vågnes var bekymret over skadefraværene, men mente også han hadde fått svar på en del spørsmål.

- Vi sliter med å skape rytme i pasningsspillet og skaper for få målsjanser, sa treneren etter kampen. Det positive var at han hadde fått prøvd flere spillere, og Stig Arild Råket hadde vist at han kunne bli en habil venstreback. 16-åringen Peter Berg Hestad overbeviste også om at han blir en mann å satse på

Laget: Knut D.Lillebakk, Martin Høyem, Marcus Andreasson, Stig Arild Råket, John Andreas Husøy, Peter Berg Hestad (Joar Harøy 77.), Anders Hasselgård ( Tommy Eide Møster 70.), Arild Stavrum. (Knut Olav Rindarøy 65.), Øyvind Hoås ( Kai Røberg 60.), Bernt Hulsker.

Gult kort til Høyem og Hoås.

Magne Hoseth var ikke med, da han var med landslaget som slo Serbia og Montenegro 1-0.

Han gjorde en god kamp, men ble byttet ut etter 60 minutters spill. Det var synd, for Magne var tatt ut til å ta eventuelle straffespark. Et kvarter etter at Magne var gått av banen, kom straffesparket, men Magne satt da på tribunen. I stedet kunne Martin Andresen sette ballen i mål.

I tillegg til det sportslige tapet, gikk MFK også glipp av 20 000 kroner. Med seier over MFK vant nemlig Aalesund Nordvestcupen....og fikk god betaling. MFK kom på andreplass og fikk 10 000 kroner i trøstepremie. Hødd ble nr.3, og Kristiansund ble sist.

Kampene som telte i serien: Kristiansund-Molde 1-1, Aalesund-Hødd 4-1, Aalesund-Kristiansund 1-0, Hødd-Kristiansund 4-1, Hødd-Molde 1-2, Molde-Aalesund 0-2.

STORE LØNNSKUTT

I begynnelsen av april hadde NTB en oversikt over lønner og lønnskutt i Tippeligaen. Der kom det fram at Molde Fotballklubb denne sesongen ville bruke rundt 15 millioner kroner til lønn til spillere, trenere og støtteapparat. Det var 7 millioner kroner mindre enn i 2003, og det var hele 12 millioner kroner mindre enn i 2002 ! Rosenborg var fortsatt klubben med best økonomi, og der regnet man med å bruke vel 38 millioner til lønn for spillere, trenere og støtteapparat.

En av grunnene til reduksjonen i MFK var at trenere og spillere med svært høy lønn hadde forlatt klubben, og nye spillere hadde kontrakter med atskillig lavere lønn. I 2003 gikk Moldespillerne med på lønnskutt på 10 prosent. I 2004 var gjennomsnittslønna til MFK-spillerne i A-stallen ca.600 000 kroner. I 2003 gikk også administrasjonen med på lønnskutt, og for dem var det et permanent lønnskutt.

Toppserieklubbenes lønnsbudsjett for 2004:

Klubbnavn:Lønnsbudsjett i millioner
Rosenborg38
Lillestrøm17,5
Viking17
Stabæk16
Molde14,8
Vålerenga14,4
Tromsø14
Fredrikstad12,9
Lyn11,5
Odd11,3
Brann10,4
Ham-Kam10,4
Bodø/Glimt 8,85
Sogndal 6,35

UAVGJORT I ÅRETS FØRSTE PÅ RØKKELØKKA

8 dager før seriestart møttes MFK og Stabæk til treningskamp på Molde Stadion. Oppgjøret endte 1-1, og begge målene ble sscoret før pause. Det tok tid før MFK kom skikkelig i gang, og det var Stabæk som tok ledelsen etter 11 minutters spill. Østledningene hadde utover i omgangen et par sjanser til å øke ledelsen. Arild Stavrum sørget imidlertid for utligning-og fastsetting av sluttresultatet to minutter før pause.

Andre omgang ble målløs og kjedelig. MFK tok over mye av banespillet, men foran mål skjedde det lite.

Det hadde vært mye spenning knyttet til MFKs midtbanetrio Magne Hoseth, Petter Rudi og Magnus Kihlberg. Dette var bare den fjerde kampen der trioen fikk prøve seg sammen, og man kunne merke at de tre ikke var helt samspilt. Magne Hoseth hadde spilt landskamper, og de to andre hadde vært plaget av skader.

Reidar Vågnes mente samhandlinga nå lå et stykke bak skjema, men treneren mente kampen mot Stabæk var et steg i riktig retning. Fortsatt hadde trenerduoen en jobb å gjøre med både angrep og midtbane, og spillerne kunne ikke regne med mye skiferie i påska!

Bare 1078 tilskuere møtte fram til generalprøven, og Romsdals Budstikke karakteriserte kampen som et blodfattig oppgjør.

Lokalavisas første poengbørs for året:

Eddie Gustafsson5
Martin Høyem4
Marcus Andreasson4
David Ljung5
Thomas Mork4
Petter Rudi5
Magnus Kihlberg4
Magne Hoseth4
Bernt Hulsker3
Arild Stavrum4
Øyvind Hoås3
John Andreas Husøy4

Bytter: John Andreas Husøy inn for Magnus Kihlberg (45).

Kai Røberg inn for Øyvind Hoås (76.)

Annonse fra Eliteserien: