1969: Harry og Torkild på Ullevaal - Molde avdelingsmestre

OppmannJohan Sandøy
JuniorformannPer Sandhaug
1.varamann: Gunnar Hagbø
2.varamann: Bernt Roald

I april kom to Molde-spillere i søkelyset. Torkild Brakstad ogHarry Hestad spilte i kampen mellom Landslaget og Presselandslaget, og begge gjorde seg fordelaktig bemerket.

Den norske presse var overstrømmende i sin kritikk av de to Molde-guttene. Arbeiderbladet skrev om Harry: Harry Hestad fra 3.divisjon i Molde spilte seg rakt inn i "stall Kment." Han er et funn. Litt bedre skolering, og Norge kan få et nytt angrepsaktivum.

Samme avis skrev om Torkild Brakstad: Torkild Brakstads spill rager høyest på presselaget. Med behersket ro og sikkert overblikk brøt Molde-spilleren inn i motstandernes tilmærmelser.

UAVGJORT MOT ÅLESUND

En uke før seriestart var Molde på Aksla og spilte uavgjort 1-1 mot Ålesund. Det ble ingen god generalprøve, og lokalpressen antydet " Akslakompleks." Molde kunne nemlig spille gode kamper mot gode motstandere, men når de kom inn på Aksla stadion, fungerte ingen ting.

Harry Hestad var til konstant hodebry for sunnmøringene. Men til tross for at han ikke fikk den oppmerksomhet man hadde ventet, fikk han utrettet lite. Harry fikk operere temmelig fritt til han var den direkte foranledningen til at Magne Arnestad ga Molde ledelsen. Etter målet ble han godt påpasset av to motstandere. Det var all mulig grunn til å regne med at den landslagsaktuelle ville få "frimerke" når serien startet.

Torkild Brakstad spilte en god kamp, mens Knut Bjørnå og Bjørner Oshaug ikke kunne hindre sunnmørsdominans på midtbanen. I løperrekken kom verken Magne Arnestad, Roy Høyer ellerOdd Berg opp mot sitt beste.

Ålesunds utligning kom etter 35 minutter av andre omgang, og ved den anledningen var ikke keeper Kolbjørn Sylte helt heldig.

LANDSLAGSDEBUT FOR HARRY

8.mai fikk Harry Hestad spille et kvarter i landskampen mot Mexico. Molde-gutten fikk fin kritikk for sin innsats, og det var synd at han ikke fikk lenger spilletid. Harry fikk ros for sitt pasningsspill, og han var tilbake og hentet opp baller og var med i angrepene. Debutanten fikk til og med fyrt av skudd, og det var det bare Odd Iversen og Roald "Kniksen" Jensen ellers som greidde.

Harry Hestad på landslaget mot Mexico høsten 1969

VELLYKKET FRIMERKETAKTIKK

Seriekampene begynte 4.mai, og Skarbøvik var de blå-hvites første mostandere på Molde Stadion . Sunnmøringenes lagleder beklaget etter kampen at de hadde satt frimerke på Harry Hestad:-Vi satset på uavgjort, og vi kunne ikke annet enn å "ta vare på " Harry Hestad.

Sunnmøringene oppnådde det de kom for. Kampen endte med poengdeling etter 1-1. Første omgang var svak, med feilpasninger og nervøst spill av begge lag. Ved pause ledet Skarbøvik etter mål på et omdiskutert straffespark.

I andre omgang ble det gjort en del forandringer på Molde-laget, og spillet bedret seg. Tore Pedersen kom inn på midtbanen sammen med Svein Kanestrøm , og Bjørner Oshaug tok over for Odd Berg i angrepet.

Romsdals Budstikke ga god karakter til Torkild Brakstad og og Svein Kanestrøm. Kolbjørn Sylthe gjorde en god jobb i mål. Harry Hestad hadde to-tre oppassere kampen gjennom og fikk ikke utrettet så mye. Han fikk imildertid gå uten frimerke til straffesparkmerket og utligne for Molde.

800 tilskuere fikk se en hard kamp med mye knubbing

HARRY SCORET TO MOT CFK

Serieomgang to gikk i Kristiansund mellom Clausenengen og Molde. Det ble fortjent seier 2-0 til Molde, og Harry Hestad var mann for begge scoringene.

I åpningsminuttene var kampen ganske jevnspilt. Etter et kvarters spill reddet en CFK- forsvarer et skudd med hendene, og Harry Hestad satte straffesparket sikkert i mål. Spillet jevnet seg ut, og Romsdals Budstikke mente at de blå-hvite ble snytt for nok et straffespark. Etter en halvtimes spill la Roy Høyer en fin pasning inn mot mål. Harry Hestad kom som skutt ut av en kanon og headet inn sitt andre mål.

Kvaliteten på spillet sank etter pause, men i store perioder var det enveiskjøring mot Clausenengenmålet. Harry Hestad og Magne Arnestad kunne ha økt Moldes ledelse.

Kolbjørn Sylthe gjorde god jobb i mål. Torkild Brakstad var samlingsmerket i forsvaret. H.b. Bernt Roald overrasket positivt Knut Bjørnå og Dørum var gode på midtbanen, og i løperrekken var Harry Hestad eneren.

MFK PÅ TABELLTOPPEN

Molde fikk storseier mot VRF i tredje seriomgang 18.mai. Det ble seier 5-0, men vi må med en gang innskyte at to av målene kom på straffespark, og ett mål var selvmål. Angrepsspillet fungerte ikke som det skulle. I første omgang gled spillet bra en periode, men etter pause falt kvaliteten. Alt for mye skulle gå gjennom midten, og VRF's forsvarere fikk ganske lett arbeid med å demme opp for Molde-angrepene.

Magne Arnestad scoret Moldes f ørste mål etter et kvarter. Etter en halv time ble Harry Hestad felt, og han scoret selv på straffesparket. Ti minutter etter skjøt Erik Dørum, og ballen gikk via en forsvarer i mål. Ett minutt før pause kom dagens fineste mål. Harry Hestad kom fram på venstresida, og hans overlegg dempet Roy Høyer pent før han smelte ballen i mål.

Det stod 4-0 ved pause, og ubevisst sakket nok de blå-hvite av på tempoet. Moldes femte mål kom fem minutter ut i andre omgang. Magne Arnestad ble felt, og Harry Hestad feilet ikke på straffesparket. Etter sjansene burde Molde ha vunnet med flere mål.. Harry Hestad hadde frimerke i hele kampen. Harry slet ut frimerket sitt i første omgang, og i andre omgang satte sunnmøringene inn en uthvilt mann som oppasser. Harry var allikevel ikke så lett å stoppe, og gang på gang måtte man ty til ulovligheter for å stoppe ham. Torkild Brakstad og Svein Kanestrøm spilte godt, og det gjorde også Erik Brakstad på sin backplass. Erik Dørum og Knut Bjørnå kjempet godt på midtbanen, spesielt i første omgang.. Harry Hestad var best i løprrekken. Bjørner Oshaug spilte en bra første omgang, men han overdrev driblingen sin.

MÅLLØST OG KJEDELIG

- Nei, dette er ikke moro lenger, sa en tilskuer og forlot Molde Stadion tyve minutter før slutt.. Og han la til: -Disse løperrekken får ikke mål om de spiller til i morgen tidlig.

Og mannen fikk rett..mål ble det ikke. Det sluttet med 0-0 da Molde tok mot Langevåg 26.mai. Romsdals Budstikke mente man måtte langt tilbake i tiden for å finne et Molde-lag med så matt løperrekke. Feilpasningene florerte, og håpløse " rett-i -været-polere " imponerte få på tribunen. Mange begynte nå å bli lei av frimerketaktikken på fotballbanen. En toppspiller som Harry Hestad fikk ikke utfoldet seg på banen. Han hadde alltid minst en mann på seg, en mann som ikke var interessert i å ta ballen, men mannen. Mistet "offeret" besinnelsen og tok igjen, endte det som regel med at han ble straffet..og ikke han som i hele kampen gikk inn for å ødelegge for en annen.

Flere av MoldE-spillerne var ute av form og mislyktes i alt de foretok seg. Torkild Brakstad og Svein Kanestrøm gjennomførte nok en god match, og det samme gjorde Knut Bjørnå, Tore Pedersen og Erik Brakstad. I mål gjorde ikke Kolbjørn Sylthe noen feil.

Harry Hestad var utatt i 16-mannstroppen til landslaget. og ryktene gikk om at mange førstedivisjonslag var ute etter å sikre seg Harry på laget.

MOLDE-TRÆFF 8-0

4.juni møttes Molde og Træff i 1.runde i cupen. Molde fikk god motstand i første omgang, og Træff hadde sine sjanser til å ta ledelsen. Molde scoret imidlertid omgangens eneste mål. Magne Arnestad ble frispilt av Erik Dørum og sørget for Molde-ledelse til pause. Et par minutter ut i andre omgang gikk Molde opp i 2-0, og dermed var Træff knekt. Magne Arnestad brukte ulovlige midler i nærkamp med Einar Halle. Begge ble liggende på målstreken, og keeper Halle hadde ingen mulighet for å komme seg opp. Svein Kanestrøm bredsidet ballen i mål. Tre minutter senere gjorde Svein 2-0. Ekte hat trick ble det da han la på til 4-0. Nå kom målene raskt..det gikk bare ett minutt fra Svein Kanestrøms siste scoring til Magne Arnestad satte inn nr.5. Det gikk fem minutter, og da var det Erik Dørum sin tur til å score. 20 minutter ut i andre omgang gjorde Magne Arnestad 7-0.

Erik Dørum fastsatte resultatet til 8-0 seks minutter senere. Romsdals Budstikkes utsendte ville ha annulert de to siste scoringene for offside og frispark, men dommeren var av en annen mening.

Som vanlig fikk Harry Hestad spesialoppvartning, og denne gangen var det Svein Melsæter som fulgte storspilleren som en skygge. Da Harry ut i omgangen forlot banen, fikk lillebror Stein Olavdebutere på A-laget.

Moldes beste denne gangen var Svein Kanestrøm, Tore Pedersen og Erik Dørum.

500 tilskuere så Molde gå videre til 2.runde.

MOLDES ÅRSBESTE

Det ble en severdig forestilling da Molde og Gossen møttes på Molde Stadion. Kampen endte med seier 3-0 til Molde etter 0-0 ved pause. Gossen satset friskt, men defensivt, og i lange perioder i første omgang foregikk spillet på Gossens banehalvdel. Første omgang ble kjedelig, men etter pause fikk 1080 tilskuere full valuta for inngangspengene. Molde-spillerne kjørte ut i et morderisk tempo, og Gossen fulgte opp.

Etter 24 minutters spill i andre omgang scoret Harry Hestad fra skrå vinkel, og fire minutter senere la Roy Høyer på til 2-0. I omgangens 35. minutt scoret Magne Arnestad etter at Gossen-keeperen ikke greidde å holde et skudd fra Harry Hestad.

Bjørner Oshaug forlot banen etter bare fem minutter, og Odd Berg gjorde et vellykket innhopp. Harry Hestad slapp plagsomt frimerke denne gangen, og han fikk vist hvilken fremragende spiller han var.

Hele forsvaret fikk ros for flott innsats i årets beste kamp av de blå-hvite.

BITTERT TAP MOT HERD

Det ble tap for Molde da laget møtte Herd på Aksla stadion 21.juni. De blå-hvite hadde et godt spillemessig tak på sunnmøringene, men laget manglet brodd i avslutningene. Hovedårsaken til dette var at Harry Hestad fortsatt måtte spille med "frimerke."

Bjørner Oshaug ga Molde ledelsen etter 11 minutter. Molde hadde overtaket i første del av omgangen. I det 31.minutt utlignet Herd, og etter den scoringen fikk keeper Torleif Bergsaas nok å henge fingrene i. Det var et tvilsomt utligningsmål, ettersom dommeren overså sin linjevakts offside-markering.

Andre omgang startet med stort Moldepress, og gang på gang tråklet løperrekken seg gjennom Herd-forsvaret. Men avslutningene manglet. Det gikk ikke mer enn ni minutter før Herd scoret dagens vinnermål.

Tore PedersEn var ifølge Romsdals Budstikke Moldes beste spiller på Aksla.

HELAFTEN MED FOTBALL

24.juni møttes Molde og Clausenengen til 2.rundekamp på Molde stadion. Den forestillingen varte i to timer, og etter resultatet 2-2 måtte det omkamp til. Det stod 1-1 etter ordinær tid, og i ekstraomgangene plusset hvert av lagene på ett mål..

Gjestene tok ledelsen etter tre minutter. Moldes beste sjanse til å score var et knallhardt stolpeskudd av Harry Hestad. Harry hadde selvfølgelig spesialopppasser også i denne kampen.

Moldes utligning kom ni minutter ut i andre omgang. En CFK -forsvarer handset, og Torkild Brakstad satte straffesparket greitt i mål. Hjemmelaget spilte fin fotball det meste av andre omgang, men fortsatt manglet de gode avslutningene. Clausenengen var nærmest scoring da Ole Stavrum skjøt forbi en utstormende keeper. Heldigvis fikk Tore Pedersen stoppet skuddet.

Ett minutt ut i første ekstraomgang ga Ole Stavrum CFK ledelsen på en fiks heading med bakhodet. To minutter ut i andre ekstraomgang utlignet Roy Høyer på et kanonskudd fra kort hold.

Knut Bjørnå var dagens beste Molde-spiller. Ola Rimstad spilte sin første A-kamp for sesongen, da Bernt Roald var skadet. Harry Hestad kjempet sin vanlige kamp mot frimerket sitt. Etter hvert gikk han lei og trekte seg tilbake på midtbanen.

SOLID SOMMERSEIER

I sommerferien spilte Sunndalsøra og Molde treningskamp. Kampen endte med klar seier 7-2 til Molde. Men det var sunndalingene som scoret det første målet, og før pause hang hjemmelaget godt med i banspillet. Det stod 2-1 til Molde ved halvspilt kamp. I andre omgang økte tempoet, og da kom også scoringene.

Av Moldes sju scoringer var Harry Hestad ansvarlig for tre. Samme antall nådde også Magne Arnestad. Arve Småge scoret det sjuende målet. Kolbjørn Sylte var på plass igjen i Molde-målet, mens Svein Kanestrøm forhåpentligvis ville være på plass når alvoret begynte.

SEIER PÅ OVERTID

I en kolossal varme møttes Skarbøvik og Molde i høstens første seriekamp 4.august. Molde hadde overtaket i hele andre omgang, men det ble for puslete foran mål. Harry Hestad hadde som vanlig frimerke og fikk gjort lite.

Hans beste prestasjon var et skudd i stolperota.

Det var Knut Bjørnå som på overtid avgjorde kampen på en lang pole som havnet i nettet. På Molde-laget var det Otto Trønningsdal som fikk best kritikk. Det vanket lovord også til Torkild Brakstad, Kolbjørn Sylthe, Bernt Roald, Stål Bjørkly og Magne Arnestad.

VANT MED ET NØDROP

Det ble to nye poeng på Molde da de på hjemmebane slo Clausenengen 10.august. Goalgetterne manglet fortsatt i løperrekken, og det var midtbanespillerne som sørget for scoringene.

Ole Stavrum ga Clausenengen 1-0 etter bare seks minutters spill. Så slo midtbanespiller Knut Bjørnå til. Fire minutter før pause besørget han utligningen. Og som vi husker, var det Knut som avgjorde den forrige kampen.

Ingen tvil om at Knut var sitt lags nyttigste spiller akkurat nå.

Typisk var det kanskje også at det var en annen midtbanemann, Svein Kanestrøm, som scoret Moldes andre mål 20 minutter ut i andre omgang. Det ble en fortjent seier til Molde, men en utligning hang i luften de siste tjue minuttene.

Banens beste spiller var Knut Bjørnå. Han var over alt, gjorde god jobb i forsvaret, var konstruktiv på midtbanen og var Moldes beste skytter ! Svein Kanestrøm var tilbake på laget etter sin langvarige skade. Han virket noe forsiktig, men berget begge poengene ved sin avgjørende scoring.

Vel 1000 tilskuere var på Molde Stadion.

MFK PÅ TABELLTOPP IGJEN

I seriens tiende kamp 17.august vant Molde med hele 6-2 over VRF. Herd tapte 0-1 for Clausenengen, og dermed byttet de to topplagene plass på tabellen.

Kampen på Straumgjerde ble både hard og dramatisk. Etter fem minutter fikk Molde frispark like utenfor straffefeltet, og Harry Hestad levnet ikke keeper noen sjanser. Like etter la Harry på til 2-0. Etter 20 minutter scoret Magne Arnestad på en fin pasning fra Bernt Roald. Ved pause stod det 3-1 til Molde.

Etter pause hardnet spillet til, og begge lag hadde sine målsjanser. Harry Hestad økte til 4-1, og Magne Arnestad headet inn 5-1. Hjemmelaget reduserte til 2-5, og så avsluttet Roy Høyer scoringene.

For første gang på lenge fikk Harry Hestad spille en periode uten frimerke.

Knut Bjørnå måtte gå ut med en lettere skade fem minutter før slutt, og Ingar Røstberg kom inn. Svein Kanestrøm fikk slått opp igjen sin gamle skade, og han ble erstattet av Tore Pedersen.

Denne gangen var det god laginnsats som ga Molde poengene- og topplass på tabellen.

Skarbøvik-Langevåg1-2
CFK-Herd1-0
Ørsta-Gossen2-0

24.august vant Clausenengen over Langevåg med 3-1.

HØSTENS GLEDELIGSTE

- Det var et langt skritt mot kvalifisering, sa MFKs oppmann Johan Sandøy etter at Molde hadde slått Herd 3-0.

Kampen gikk på Molde Stadion siste dag i august, og seieren over erkerivalen smakte godt. I garderoben omfavnet spillerne hverandre i glede.

I den første delen av kampen hadde Molde et klart overtak på midtbanen, og Harry Hestad og Magne Arnestad hadde sjanser til å gi Molde ledelsen. Så fikk Herd tildelt straffespark, og alt lå til rette for Herd-ledelse. Men Kolbjørn Sylte viste sin klasse og reddet Espeseths gode skudd. Etter 38 minutter scoret Magne Arnestad på et fint innlegg fra Bernt Roald, og hjemmelaget kunne gå til pause med ledelse 1-0.

Etter pause tok Molde over enda mer av spillet, og enkelte ganger var det den rene kanonaden mot sunnmørsmålet. Harry Hestad gjorde 2-0 på et frispark etter 13 minutters spill i andre omgang, og etter 39 minutter fastsatte Erik Dørum resultatet til 3-0.

2500 tilskuere fikk sett et Molde-lag i klar fremgang, og spillerne på samtlige plasser fikk rosende omtale i lokalavisa.

TAP I UFYSELIG VÆR

Det ble tap 1-3 for MFK da laget gjestet Langevåg 7.september. Det var et ufyselig vær under kampen, og på den bløte banen ble det mer kjemping enn spill. Molde startet med vinden i ryggen og hadde et godt overtak i banespillet. Utover i omgangen jevnet det seg ut, og det var ikke noe å si på 0-0 ved pause.

I andre omgang åpnet Molde sterkt, og etter noen sekunder skjøt Harry Hestad i stolperota. Langevåg tok ledelsen på et frispark av Reidar Vågenes fra 40 meter., og så utlignet Harry Hestad etter 25 minutter på en flott pasning fra Torkild Brakstad.

Langevågs andre scoring kom også på frispark, og også denne gangen kom skuddet fra 40 meter. Fire minutter før slutt fikk Langevåg straffespark, og Kolbjørn Sylte hadde ikke sjanser på skuddet. Selv mente Kolbjørn ,som for øvrig nettopp hadde vært syk, at han burde ha tatt begge frispark-målene. Det andre frisparket kom etter Romsdals Budstikkes mening etter "filming" avMagne Fylling.

Harry Hestad kom seg flere ganger løs fra det vanlige frimerket sitt, og han var Moldes beste i Langevåg. Forsvaret med Torkild Brakstad, Bernt Roald, Asbjørn Bjørseth og Stål Bjørkly fikk god kritikk, men ellers var det innsats under pari.

HARDT OG CUP-PREGET

Mye stod på spill da Gossen og Molde møttes 14.september. Molde var med i kampen om opprykk, og Gossen kjempet for å overleve i 3.divisjon. Kampen ble hard og cuppreget, og dommeren noterte i sin bok og ga flere advarsler. -Begge lag var like gode i etterslenger, bemerket Romsdals Budstikke.

Gossen ga Molde god motstand, men seieren var dog fortjent. I de første 20 minuttene av andre omgang hadde de blå-hvite et markert overtak og burde ha scoret et par ganger. I første omgang var det planløst og upresist spill fra begge lag. Like før pause scoret Bjørner Oshaug etter klyngespill foran Gossen-målet.

Moldes beste periode kom i andre omgang, og laget kunne faktisk ha scoret to ganger allerede i de første sekundene. Moldes andre mål kom da Harry Hestad ble felt og selv scoret på straffesparket. Molde fikk enda en ball i mål, men dommeren annulerte etter samtale med linjemannen.

20 minutter før slutt scoret Gossen, og det ble ny spenning i kampen. Fire minutter før slutt ødela Harry Hestad spenningen ved å score Moldes tredje mål på en fin pasning fra Bjørner Oshaug.

Forsvaret til Molde spilte en god kamp, men i løperrekken var det heller tynt. Unntaket var Harry Hestad som denne gangen slapp frimerke.

Etter dette beholdt Molde sin ettpoengs ledelse foran Langevåg, mens Gossen fortsatt lå på nest siste plass på tabellen.

BJØRNER DAGENS MANN

I siste seriekamp møttes Molde og Ørsta på Molde Stadion 28.september. Det ble en hard kamp som hjemmelaget vant 3-1. Dermed var seriemesterskapet sikret, og man begynte å se fram til kvalifiseringskampene for 2.divisjon. Spillet i kampen mot Ørsta lovet ikke godt for kommende kvalik-kamper.Spillet var hektisk, nervøst og oppjaget, og det var alt for mange feilpasninger. En dårlig bane kan nok forklare en del av det svake spillet. 1200 tilskuere fikk valuta for inngangspengene, for spennende ble kampen. Romsdals Budstikke beklaget for øvrig at enkelte på tribunen applauderte når noen på sunnmørslaget ble skadet.

Bjørner Oshaug scoret Moldes første mål etter fem minutters spill, og i slutten av første omgang gjorde han forarbeidet da Harry Hestad headet inn 2-0.

Tidlig i andre omgang reduserte Ørsta på en forsvarstabbe av MFK, og det var ny spenning i kampen. Men så scoret Bjørner Oshaug sitt andre mål, og kampen var avgjort.

Bjørner Oshaug var bestemann i løperrekken, og Harry Hestad gjorde også en god kamp. Han hadde for øvrig stadig folk i hælene, motstandere som ikke skydde noe middel for å stoppe ham. Torkild Brakstad var sikker i forsvaret, og Erik Dørum kjempet godt over hele banen.

For første gang på 12 år vant Molde 3.divisjon og var klar for opprykkskamper mot Steinkjer.

EN FOT I 2.DIVISJON

Optimismen var stor i Molde-leiren etter første kvalik-kamp mot Steinkjer 5.oktober. 3000 tilskuere var på plass på Molde Stadion, og de fikk se gnistrende laginnsats og periodevis godt spill av hjemmelaget. Kampen gikk i bra vær, men banen var våt og tung..

Det ble 2-0 til Molde etter scoringer av Harry Hestad og Knut Bjørnå. Romsdals Budstikke mente for øvrig at Knut Bjørnå var banens beste spiller.

Steinkjer spilte hardt, og i andre omgang lå Bernt Roald og vred seg i smerte etter at han hadde fått en knyttneve i ryggen. I det hele tatt skuffet trønderne stort på Molde Stadion, og troen på 2.divisjonsspill for de blå-hvite ble styrket. Det var igjen laginnsatsen som ga Molde seieren, selv om ikke alle spillerne gjorde jobben like bra. Keeper Kolbjørn Sylte var sikkerheten selv i mål, og han hørtes godt der han dirigerte sine medspillere:- Ut på vingen med deg, Stål! Pass på i midten, Torkild! Gå på, Bernt, vi spiller ikke frøkenfotball!

STEINKJER BEST I KAMP 2.

12.oktober gikk andre kamp mellom Steinkjer og Molde. Og denne gangen var Steinkjer best og vant 3-1.

Hjemmelaget tok ledelsen alt etter fire minutters spill. Mange mente trønderne burde vært avblåst for hands forut for scoringen. Steinkjer dominerte nå spillet, og det var panikk i Molde-forsvaret. Etter en halvime jevnet spillet seg ut, og i det 40.minutt utlignet Harry Hestad på frispark. Steinkjer gikk opp til 2-1 på et omdiskutert straffespark, og trønderne sikret seg omkamp på ny scoring etter 23 minutter av andre omgang.

Det var ikke godt å være Kolbjørn Sylthe på Guldbergaunet:-Dette er det verste jeg har vært med på. Jeg hadde følelsen av at publikum stod bak i nettet, og det virket veldig forstyrrende. Det verste var imidlertid at folk bak meg skjøt på meg med ertesprette. Jeg ble truffet flere ganger, og jeg måtte til slutt be dommeren om hjelp.

DRØMMEN KNUST PÅ LERKENDAL

En uke senere møttes de to lagene igjen, denne gangen på Lerkendal, og dette var dessverre ikke Moldes dag.

Steinkjer vant 1-0 etter en scoring i det 33.minutt. Etter tre kamper og 277 minutters spenning måtte de blå-hvite innse at drømmen om 2.divisjon var knust. Steinkjer var best på Lerkedanl. Trønderne hadde et godt overtak i hele første omgang, og ledelsen kunne vært større ved pause.

Etter sidebytte var de blå-hvite mer med på notene, og tidlig i omgangen kunne Harry Hestad ha utlignet. Han ble felt på vei mot mål, og frisparket som fulgte satte han i tverrliggeren. Molde hadde flere sjanser til utligning, men Fru Fortuna var ikke på romsdalingenes side. Steinkjer var imidlertid nærmere 2-0 enn Molde var utligning. Bernt Roald reddet blant annet to ganger på målstreken.

Moldes håp var nå at 2.divisjon ville bli utvidet til ti lag.

Svein Kanestrøm hinket av banen etter 12 minutter. Det var kneet som nok en gang sviktet, og er fortvilet Svein hadde følgende kommentar:- Nå er det ingen vei utenom. Jeg må under kniven