Sterk borteseier mot Herd

MFK-kvinnene dro søndag hjem fra Sunnmøre med tre poeng i bagasjen.

Herd - Molde
0 - 3 ( 0 - 1 )
AMFI Moa Stadion
05.05.2019

Startellever:
Sandra Rød Ask
Malene Husøy - Guro Dahle - Kaja Kristiansen - Mia Merlid
Mari Wenaas - Andrine Outzen - Malin Nordaune Holte
Emma Stølen Godø - Live Fjørtoft Aak - Nora Harnes Håheim

Reserver: Marte Silseth Malmedal, Anna Oline Bye, Sandra Vik, Silje Melsæther, June Grønseth, Anne Marte Halset

Mål: 
35 min - Emma Stølen Godø (Guro Dahle) 
49 min - Nora Harnes Håheim (Malin) 
92 min - Live Fjørtoft Aak (Mia Merlid)

Bytter: 
79 min - Ut: Mari Wenaas 
Inn: Anne Marte Halset

84 min - Ut: Malene Husøy
Inn: Anna Oline Bye

91 min - Ut: Nora Harnes Håheim
Inn: Sandra Vik

Etter et tre ukers langt opphold i 2. divisjon, og et surt tap i NM Senior mot Fortuna på onsdag, var vi veldig gira på å gjøre en god kamp i dag. AMFI Moa Stadion var stedet og Herd sto på motsatt banehalvdel. En bortekamp vi tapte i fjorårets sesong og som vi var klar over viktigheten av. Vi var tente og fokuserte på oppvarming, og hadde lyst til å ta med oss alle tre poengene hjem!

Kampen starter noe ruskete og ingen av lagene får helt taket på den. Heldigvis skal det ikke ta lang tid før vi tar tak i kampen. Midtbane-trioen vinner mange dueller og maskineriet fungerer. Vi kommer til flere sjanser og har veldig god kontroll defensivt. Etter 35 minutter kommer endelig målet. Nora legger en corner mot bakre stang. Den header Guro inn i feltet igjen og Emma trøkker den i mål med hodet fra kort hold. Vi holder trykket ut omgangen og går til pause med ledelsen 0-1. 

I pausen prater vi om å fortsette som i første omgang og holde trykket. Spesielt viktig er det å vinne de første 10 minuttene. Det tar ikke lang tid før vi får en stor dobbeltsjanse og alle holder pusten. Den ender bare i corner, men like etter kommer scoringen. Malin drar seg elegant ned mot linja og får lagt inn til Nora som kontant setter den i mål med hodet. 0-2 på måltavla etter 49 spilte minutter. Spillet bølger litt frem og tilbake etter dette og Herd kommer på noen visitter i målgården vår, spesielt med noen godt slåtte cornere. Likevel har vi kontroll på kampen og fortsetter å produsere sjanser. To minutter på overtid jobber vi frem en corner på vår venstre side. Mia skrur den inn i fem-meteren, der Live setter den sikkert i mål med hodet. 0-3 og spikeren i kista!

image1 (1)
Fornøyde målscorere: Nora H. Håheim, Emma S. Godø og Live Aak scoret Moldes tre mål mot Herd.Vi er svært fornøyde med borteseier mot et sterkt Herd-lag! Nå gleder vi oss til årets første hjemmekamp førstkommende fredag. Sunndal står på motsatt banehalvdel på Aker Stadion klokka 19:00!
 

Annonse fra Eliteserien: