Kampreferat Trondheims-Ørn 2 - Molde

4 - 3 ( 1 - 2 ) Koteng Arena 08.06.2019

Startellever:
Sandra Rød Ask
Malene Husøy - Guro Dahle - Kaja Kristiansen - Mia Merlid
Mari Wenaas - Andrine Outzen - Malin Nordaune Holte
Emma Stølen Godø - Live Fjørtoft Aak - Nora Harnes Håheim

Reserver: Marte Silseth Malmedal, Anna Oline Bye, Silje Melsæther, June Grønseth, Ida Hasselgård, Stine Rishaug Bergset, Anne Marte Halset

Mål: 
7 min   - Emma (Nora) 
37 min - Live 
40 min - Mål Trondheims-Ørn 2
55 min - Mål Trondheims-Ørn 2
63 min - Mål Trondheims-Ørn 2
72 min - Mål Trondheims-Ørn 2
89 min - Ida

Bytter: 
46 min - Ut: Mari
Inn: Ida

60 min - Ut: Malin
Inn: Anne Marte

72 min - Ut: Guro
Inn: June

78 min - Ut: Nora
Inn: Stine

82 min - Ut: Malene, Andrine
Inn: Anna, Marte

En uke etter storseieren mot Fortuna, sto vi foran nok en stor utfordring. Trondheims-Ørn sitt U20-lag er kanskje årets tøffeste bortekamp og en oppgave vi ikke tok lett på. Vi hadde lagt bak oss en god treningsuke og lå på hotell i Trondheim fra fredag for å få en bedre oppladning. 

Det blir en førsteomgang hvor spillet bølger fram og tilbake. 0-1 målet kommer allerede før ti minutter er spilt. Nora skrur en corner fra venstre side inn i boks. Der dukker Emma opp og får pirka den i mål. Herlig start! Etter dette skaper vi en del sjanser offensivt og er spesielt farlige når vi får satt opp kantene i bakrom. Defensivt sliter vi litt jevnt over med å finne rett høyde på presset vårt og et dyktig TØ får trilla mye ball. Likevel skaper de ikke de helt store sjansene. 0-2 kommer mot slutten av omgangen. Mia leser en lang touch fra TØ-spiller og slår en lang ball i bakrom. Live løper den opp og stresser midtstopper så mye av hun gjør en feil og Live kan ta med seg ballen alene mot keeper. Der er hun kald og setter den i korteste hjørnet. Dessverre holder ikke denne ledelsen mer enn noen minutter. TØ får sin første corner i kampen og vi blir stående å se på når legget kommer. Motstander får stå helt alene på 5-meteren og styre den i mål.

Vi går til pause med ledelsen 1-2, men er likevel ikke helt fornøyde. Vi diskuterer spesielt hvordan vi skal sette presset vårt for å hindre spillet til TØ. Dessverre klarer vi ikke dette i andre omgang og mister enda mer av eget spill. Vi blir løpende mye i mellom og hver for oss. Etter ti minutter er utlikningen et faktum. Det er også starten på 17 minutter med tre baklengsmål. Vi begynner å bli veldig slitne i den stekende varmen og bytter innpå noen friske bein. Vi gjør vårt aller beste og setter igang en sluttspurt, men målet kommer for seint. I det 89. minutt setter Ida et frispark rett i mål via fingrene på TØ-keeper, men det blir med det ene. Årets første poengtap er et faktum. 

Vi taper mot et godt TØ-lag, men irriterer oss over at baklengsmålene kommer på unødvendig vis. Nå retter vi blikket mot lørdag og Nardo på bortebane. Vi minner også om årets siste hjemmekamp mot KIL/Hemne lørdag 22.juni. De slo Fortuna på bortebane i helga og vi står derfor med 15 poeng begge to. Målforskjellen gjør at vi fremdeles er serieledere. Nå er klare for å fullføre vårsesongen på best mulig vis!

Richard Merlid

Annonse fra Eliteserien: