Kampreferat Træff-Molde

Træff - Molde 0-2 ( 0-1 ) Reknesbanen 13.04.2019

Startellever:
Sandra Rød Ask
Malene Husøy - Guro Dahle - Kaja Kristiansen - Mia Merlid
Anne Marte Halset - Andrine Outzen - Malin Nordaune Holte
Emma Stølen Godø - Live Fjørtoft Aak - Nora Harnes Håheim

Reserver: Silje Melsæther, Stine Rishaug Bergset, Marte Silseth Malmedal, Anna Oline Bye, Sandra Vik

Mål: 
34 min - Emma Stølen Godø
49 min - Nora Harnes Håheim (Emma Stølen Godø) 

Bytter: 
69 min - Ut: Malene Husøy, Malin Nordaune Holte 
Inn: Stine Rishaug Bergset, Marte Silseth Malmedal

82 min - Ut: Live Fjørtoft Aak
Inn: Anna Oline Bye

86 min - Ut: Nora Harnes Håheim
Inn: Sandra Vik

Da var sesongen endelig i gang! Etter flere år i forskjellige divisjoner, var det endelig klar for byderbyet mellom Molde og Træff. Kampen fant sted på Reknesbanen i fantastisk vårsol og med fullsatt tribune! 

Vi var forberedt på å møte et fysisk sterkt Træff-lag, og det gjorde vi fra første sekund. Starten på første omgang var preget av mange dueller og lite finspill. Vi tok etterhvert mer tak i kampen, selv om vi var et godt stykke unna toppnivået vi har vist i tidligere treningskamper. Glimtvis kombinerte vi veldig fint, men de største sjansene lot vente på seg. Træff kom ikke mye til foran vårt mål, men var spesielt farlige på et frispark og en gang alene med keeper. Etterhvert klarer vi å produsere skikkelige målsjanser og det etterlengtede målet kommer i det 34. minutt. Emma drar seg gjennom midtforsvaret og setter den rolig i lengste hjørne. Like etter får vi nok en stor sjanse når Anne Marte setter den rett over mål. Vi går til pause på stillingen 0-1 i en omgang der Molde var best. 

Hovedtrener Morten Kristiansen satte i pausepraten krav om at midtbanen måtte vinne flere dueller og at presisjonen måtte opp jevnt over. Samtidig ønsket vi å bygge videre på de gode periodene i første omgang. I andre omgang gikk vi hardt ut og fikk betalt allerede etter fire minutter. Emma slår en crosser mot Nora på venstrekanten. Hun legger ballen perfekt til rette med låret og legger den rolig i en bue over keeper. Klassescoring! Midtbanen følger opp instruksene fra Morten; vi vinner flere dueller og tar tak i kampen. Træff fortsetter likevel å kjempe. De produserer flere sjanser enn i første og Sandra Rød Ask hindrer redusering med en god redning på et frispark. Derimot har vi i store deler av omgangen god kontroll og styrer spillet. Flere enkeltspillere løfter seg og vi vinner mye i lufta. De store sjansene og det fineste spillet uteblir, men vi har god kontroll defensivt. Når dommeren blåser av to minutter på overtid, kan vi strekke hendene i været og juble for tre poeng i seriestarten!

Neste offisielle kamp er i NM Senior mot Fortuna. Den går på bortebane 1. mai. I serien er det Herd på bortebane som venter 5. mai.


Vi i Molde FK Kvinner ønsker alle en riktig god påske og håper dere vil følge oss videre i 2019-sesongen!

Ref. Richard Merlid
 

Annonse fra Eliteserien: