Kampreferat: Molde-Fortuna

Molde - Fortuna 4 - 1 ( 2 - 0 ) Aker Stadion 01.06.2019

Startellever:
Silje Melsæther
Malene Husøy - Guro Dahle - Kaja Kristiansen - Mia Merlid
Emma Stølen Godø - Andrine Outzen - Malin Nordaune Holte
Anne Marte Halset - Live Fjørtoft Aak - Nora Harnes Håheim

Reserver: Marte Silseth Malmedal, Anna Oline Bye, Sandra Vik, Sandra Rød Ask, June Grønseth, Ida Hasselgård, Stine Rishaug Bergset

Mål: 
10 min - Emma (straffe) 
29 min - Anne Marte (Emma) 
81 min - Ida (Nora)
92 min - Stine (Andrine)
93 min - Mål Fortuna

Bytter: 
59 min - Ut: Anne Marte
Inn: Ida

86 min - Ut: Nora
Inn: Stine

87 min - Ut: Malin
Inn: Marte

90 min - Ut: Malene
Inn: Anna

Endelig kom dagen hvor det var duket for toppoppgjør mot Fortuna på Aker Stadion, laget som har vunnet serien to år på rad. Rammene rundt kampen var fantastiske med flott vær og masse publikum. Også Tornekrattet tok seg turen for å heie på jentene. Det var en fryktelig tent gjeng som før kamp var klare for å gjøre alt for seier. 

Vi går hardt ut fra start og ønsker å slå mye langt til å begynne med. Vi får flyttet spillet opp på motstanders banehalvdel og trykker virkelig på. Vi har noen mindre sjanser allerede etter få minutter, men det tar ti minutter før den endelig sitter. Malene med en flott stikker til Emma som blir felt innenfor 16-meteren. Vi blir korrekt idømt straffe og Emma tar den selv. Sikkert ned i hjørnet og vi leder 1-0. Vi holder trykket oppe etter dette og mål nummer to er ikke langt unna. Fortuna kommer seg etterhvert mer inn i kampen, men skaper nesten ingenting foran vårt mål. 2-0 målet kommer etter 29 minutter. Budstikka beskriver det slik: «Herlig forarbeid av Emma Stølen Godø når hun serverer ballen til Anne Marte Halset, som får stå helt alene foran Fortunas keeper. Halset er kald når hun setter ballen mellom beina på målvakten og i mål». Mot slutten av omgangen slipper Fortuna litt mer til og kunne fått en redusering før pause på spesielt to farlige innlegg, men vi står godt i mot. Til pause med en veldig fortjent 2-0 ledelse i en omgang der vi vinner desidert flest dueller, løper mest og skaper mange sjanser. 

I pausen prater vi om presset vårt når motstander Fortuna setter igang bakfra og forsøker å nullstille oss før en ny omgang. Det blir en andre omgang hvor vi legger oss litt lavere for å unngå baklengsmål. Fortuna triller en del ball, men skaper veldig lite foran vårt mål. Vi jobber hardt og er disiplinerte hele veien. I det 81. minutt får Fortuna en corner som vi klarerer ut av boks. En langpasning blir slått opp mot deres banehalvdel og Nora løper den opp. Hun tar med seg ballen mot Fortuna sitt mål og slipper den i rett øyeblikk til Ida som kan trille den i mål. For en følelse! Vi unngår baklengsmål fram til fulltid og innser at seieren nesten er i boks. Da dukker Stine opp på venstrekanten og putter på til 4-0. Hun får en flott ball av Andrine og tar den med seg mot mål. Der både med- og motspillere forventer et innlegg, legger hun den heller i korteste hjørne. Like etter dette får vi med oss et unødvendig baklengsmål. Vi er ikke helt på og en Fortuna-spiller får til slutt banka den i mål og pynta på resultatet. 

For en kamp! Vi har ikke slått Fortuna verken i serie-, cup- eller treningskamper siden de rykket ned for 2,5 år siden. Endelig kom dagen hvor vi skulle gjøre det, på overbevisende vis! Nå er vi svært klare og lystne på å ta med oss ni poeng fra vårsesongens tre gjenstående kamper. Kommende helg drar vi til Trondheim og en tøff bortekamp mot Trondheims-Ørn 2. Vårens siste hjemmekamp er forøvrig 22. juni mot fjorårets sølvvinner KIL/Hemne. 

Richard Merlid

Annonse fra Eliteserien: