En dag med frisbeegolf

Dagen etter seieren mot Odd, hadde spillerne en litt annen restitusjonstrening enn vanlig. Spillerne dro over fjorden til Øverås for å bruke dagen på frisbeegolf (også kalt diskgolf) hos Øverås Frisbeegolfklubb i Vestnes Kommune. 

Denne klubben ble stiftet i desember 2013 som et resultat av en økende interesse for frisbeegolf i området. De er tilknyttet Norges Idrettsforbund gjennom særforbundet Norges Amerikanske Idretters Forbund og hadde 47 medlemmer per 20.06.2016, hvorav ca. 30 er aktive på frisbeegolfbanen. Les mer om klubben her.

Jøran G. Lufall og Avery Jenkins
Jøran G. Lufall og Avery Jenkins

Tidligere verdensmester Avery Jenkins var på plass i forbindelse med årets PCS Open, og amerikaneren ga spillerne gode tips før internkonkurransen startet. 

Hva er frisbeegolf/diskgolf?

Frisbeegolfens prinsipper er enkle, man skal kaste en frisbee fra A til B og prøve å bruke så få kast som mulig. Det ligner mye på vanlig golf men man bruker frisbee i stedet for ball og kurver i stedet for hull. Etter første kast går man bort og kaster videre fra der frisbeen ligger, helt til frisbeen ligger i kurven. Man noterer antall kast og går videre til neste «hull». En bane består som oftest av 9 eller 18 hull.

Utfordringene er å kontrollere frisbeens svevekurve mot banens hindere og vanskeligheter. Banens vanskeligheter består til dels av hullets lengde og hindringer i form av trær, vann, buskas og høydeforskjeller. Når det blåser vil vinden gjøre det enda mer utfordrende og spennende.

Tekst hentet fra www.frisbeegolf.no

Konkurranse

Etter god innføring og informasjon av Jøran Lufall fikk spillerne konkurrere mot hverandre, to spillere på hvert lag. Vinnerlaget for dagen ble Vegard Forren og tomrefjordingen Hans Thore Djupvik. På en solid 2.plass kom fysioterapeut Lars Håvard Sæbø og Christoffer Remmer, mens Mathias Normann og Andreas Linde havnet på en 3.plass.   

2.plass: LH. Sæbø og C. Remmer. 1.plass: Forren og Djupvik. 3.plass: Normann og Linde
2.plass: LH. Sæbø og C. Remmer. 1.plass: Forren og Djupvik. 3.plass: Normann og Linde

Vi takker Øverås Frisbeegolfklubb for en glimrende dag på et flott bane! Vi kosa oss maks!

Annonse fra Eliteserien: